Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- rozdrabniacz
- obieraczkę
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
KROK 1: KROIMY PIECZARKI
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w cienkie plastry. Równo rozkładamy na dwóch talerzach.
KROK 2: DOPRAWIAMY CARPACCIO
Składniki dressingu miksujemy. Polewamy nim pieczarki. Obieraczką kroimy cienkie plasterki sera i wykładamy je na wierzch potrawy. Całość oprószamy solą.
Zobacz podobne
przepisy
Carpaccio z kalarepy
Ponoć ma się po niej krzepę, czyli siłę! Chętnych, by to sprawdzić, zachęcamy jeszcze jedną cechą kalarepy: jako składnik carpaccio jest wyjątkowo smaczna!
Carpaccio z łodygi brokułu
W kuchni nic nie może się zmarnować. Wypróbuj więc genialny sposób na carpaccio z łodygi brokułu! W wersji roślinnej parmezan zastąp tym wegańskim.
Carpaccio z buraka
Proste, ale eleganckie carpaccio z buraka będzie świetną przystawką na domowej uczcie we włoskim stylu lub smaczną przekąską między posiłkami!
Carpaccio z pomidorów
Latem carpaccio można przyrządzić z pomidorów! Z chrupiącą grzanką i serem kozim będzie doskonałą przekąską!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Golonka pieczona po bawarsku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ciasto na pierogi
- Kutia
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Wegańska ryba po grecku
- Ciasto marchewkowe
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Pieczona ryba po grecku
- Świąteczne pierniczki
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Śledzie po kaszubsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)