
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Kroimy warzywa
Pomidory malinowe oczyszczamy i kroimy w bardzo cienkie plasterki. Układamy na czterech talerzach. Cebulę obieramy i kroimy w cienkie krążki, układamy na plasterkach pomidora. Pomidorki koktajlowe oczyszczamy, myjemy i kroimy w małą kostkę, rozkładamy na wcześniej przygotowanych plastrach pomidora i krążkach cebuli. Tymianek myjemy, otrząsamy do sucha, listki obrywamy i posypujemy nimi pomidory. Carpaccio doprawiamy solą i pieprzem. Skrapiamy oliwą.
Krok 2: Podsmażamy bagietkę
Czosnek obieramy i kroimy na pół. Kromki bagietki podsmażamy na gorącym maśle z obu stron. Następnie z jednej strony nacieramy je ząbkiem czosnku. Ser kozi kroimy w cienkie plastry i rozkładamy na kromkach bagietki. Skrapiamy miodem i doprawiamy pieprzem. Podajemy z carpaccio.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Łazanki
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Guacamole
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Zupa grzybowa z makaronem
- Krokiety z mięsem
- Ciasto na pierogi
- Ryba z piekarnika
- Pieczona ryba po grecku
- Mini burgery
- Pierniki
- Sałatka gyros
- Spaghetti carbonara
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Makowiec japoński
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Klasyczna sałatka grecka
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)