Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Kroimy warzywa
Pomidory malinowe oczyszczamy i kroimy w bardzo cienkie plasterki. Układamy na czterech talerzach. Cebulę obieramy i kroimy w cienkie krążki, układamy na plasterkach pomidora. Pomidorki koktajlowe oczyszczamy, myjemy i kroimy w małą kostkę, rozkładamy na wcześniej przygotowanych plastrach pomidora i krążkach cebuli. Tymianek myjemy, otrząsamy do sucha, listki obrywamy i posypujemy nimi pomidory. Carpaccio doprawiamy solą i pieprzem. Skrapiamy oliwą.
Krok 2: Podsmażamy bagietkę
Czosnek obieramy i kroimy na pół. Kromki bagietki podsmażamy na gorącym maśle z obu stron. Następnie z jednej strony nacieramy je ząbkiem czosnku. Ser kozi kroimy w cienkie plastry i rozkładamy na kromkach bagietki. Skrapiamy miodem i doprawiamy pieprzem. Podajemy z carpaccio.
Zobacz podobne
przepisy
Carpaccio z buraków z salsą z rukoli i serem kozim
Carpaccio z buraków to pyszna propozycja Karola Okrasy. Dodając do niego salsę z rukoli i kozi ser otrzymasz smakowitą przekąskę.
Grzybowe carpaccio ze śliwkami i boczkiem
Carpaccio możesz przygotować także z pieczarek i boczniaków. W połączeniu ze śliwkami i boczkiem będzie wyjątkową przekąską!
Sałatka z arbuza i granatu na carpaccio z gruszki
Orzeźwiająca sałatka z arbuzem, gruszką i granatem według pomysłu Pawła Małeckiego!
Carpaccio z miodowego melona
Świeże, soczyste owoce, listki orzeźwiającej mięty i odrobina mocnego alkoholu. Kuszące i słodkie połączenie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tarta flambée z pieczarkami i boczkiem
- Racuchy ze szpinakiem i kozim serem
- Gofry z rzeżuchą i kalarepą w śmietanie
- Tarta ze szpinakiem i serem kozim
- Letnia sałatka z dressingiem z grejpfruta
- Zupa z marchwi i batatów z kozim serem
- Grzybowe carpaccio ze śliwkami i boczkiem
- Omlet ze szpinakiem i szynką
- Makaron z pieczonymi pomidorami
- Tarta z cukinią i kozim serem
- Kaszotto z kaszy jaglanej z zielonymi szparagami
- Carpaccio z buraka
- Polenta z kozim serem i pieczonymi warzywami
- Panierowana mozzarella
- Marynowane oliwki z orzechami włoskimi
- 3 sposoby na dania z ryżu
- Imbirowe skrzydełka z grilla
- Quesadilla ze szpinakiem i serem halloumi oraz pikantnym sosem
- Kluski francuskie z sosem szpinakowym
- Szaraki z pieczonym łososiem i kremowym szpinakiem
- Seler naciowy z nadzieniem z sera brie i krakersów
- Małże z czosnkiem i białym winem
- Rollsy z warzywami i sosem orzechowym
- Ostra zupa z rybą i ryżem
- Wegański sos tatarski
- Kluski dyniowe z jogurtem i owocami
- Ciabatty z winogronami i serem pleśniowym
- Kotleciki z białej kiełbasy w sosie chrzanowym
- Kruche babeczki z rabarbarem i bezą
- Tarta z botwinką
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)