Carpaccio z pomidorów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Kroimy warzywa

Pomidory malinowe oczyszczamy i kroimy w bardzo cienkie plasterki. Układamy na czterech talerzach. Cebulę obieramy i kroimy w cienkie krążki, układamy na plasterkach pomidora. Pomidorki koktajlowe oczyszczamy, myjemy i kroimy w małą kostkę, rozkładamy na wcześniej przygotowanych plastrach pomidora i krążkach cebuli. Tymianek myjemy, otrząsamy do sucha, listki obrywamy i posypujemy nimi pomidory. Carpaccio doprawiamy solą i pieprzem. Skrapiamy oliwą.

Krok 2: Podsmażamy bagietkę

Czosnek obieramy i kroimy na pół. Kromki bagietki podsmażamy na gorącym maśle z obu stron. Następnie z jednej strony nacieramy je ząbkiem czosnku. Ser kozi kroimy w cienkie plastry i rozkładamy na kromkach bagietki. Skrapiamy miodem i doprawiamy pieprzem. Podajemy z carpaccio.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Paweł Małecki

Sałatka z arbuza i granatu na carpaccio z gruszki

Orzeźwiająca sałatka z arbuzem, gruszką i granatem według pomysłu Pawła Małeckiego!

Sałatka z arbuza i granatu na carpaccio z gruszki

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 6 ten przepis jest wegetariański

Paweł Małecki

Carpaccio z miodowego melona

Świeże, soczyste owoce, listki orzeźwiającej mięty i odrobina mocnego alkoholu. Kuszące i słodkie połączenie!

Carpaccio z miodowego melona

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:30 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!