Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: UKŁADAMY PLASTRY WĘDLINY NA TALERZACH
Plastry bresaoli układamy na talerzach tak, by wypełniły całą ich powierzchnię i delikatnie na siebie zachodziły.
Krok 2: DEKORUJEMY CARPACCIO
Rukolę przekładamy do miski i skrapiamy 10 ml oliwy oraz sokiem wyciśniętym z cytryny. Delikatnie mieszamy dłońmi. Rukolę w oliwie nakładamy na środek talerzy.
Całość oprószamy solą i pieprzem, skrapiamy ponownie oliwą i octem balsamicznym. Carpaccio dekorujemy z wierzchu kaparami, płatkami sera pecorino i kiełkami buraka.
Zobacz podobne
przepisy
Carpaccio z pomidorów
Latem carpaccio można przyrządzić z pomidorów! Z chrupiącą grzanką i serem kozim będzie doskonałą przekąską!
Carpaccio z łodygi brokułu
W kuchni nic nie może się zmarnować. Wypróbuj więc genialny sposób na carpaccio z łodygi brokułu! W wersji roślinnej parmezan zastąp tym wegańskim.
Carpaccio z kalarepy
Ponoć ma się po niej krzepę, czyli siłę! Chętnych, by to sprawdzić, zachęcamy jeszcze jedną cechą kalarepy: jako składnik carpaccio jest wyjątkowo smaczna!
Carpaccio z pieczarek z serem Mahon
Jak podać surowe pieczarki? Koniecznie w formie smacznego carpaccio! A do tego zielony dressing i wyrazisty hiszpański ser. Łatwa w przygotowaniu, pyszna przekąska!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pikantne frytki rybne z amura
- Zupa dyniowa z imbirem
- Sałatka z buraków z miętą i serem
- Tacos z tuńczykiem
- Gulasz z batatów
- Karkówka z szynkowaru
- Tosty w jajku
- Pasta alla Norma – sycylijski makaron z bakłażanem
- Pulpeciki na parze – obiad dla malucha
- Farinata z cukinią i włoskimi wędlinami
- Spaghetti z wołowym ragu
- Parmigiana di melanzane – przepis na zapiekankę z bakłażanem
- Ravioli z mięsem
- Przepis na risotto z mięsem mielonym
- Ravioli ze szpinakiem — przepis, który pokochasz
Komentarze (0)