Carpaccio di bresaola

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: UKŁADAMY PLASTRY WĘDLINY NA TALERZACH

Plastry bresaoli układamy na talerzach tak, by wypełniły całą ich powierzchnię i delikatnie na siebie zachodziły.

Krok 2: DEKORUJEMY CARPACCIO

Rukolę przekładamy do miski i skrapiamy 10 ml oliwy oraz sokiem wyciśniętym z cytryny. Delikatnie mieszamy dłońmi. Rukolę w oliwie nakładamy na środek talerzy.

Całość oprószamy solą i pieprzem, skrapiamy ponownie oliwą i octem balsamicznym. Carpaccio dekorujemy z wierzchu kaparami, płatkami sera pecorino i kiełkami buraka.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!