Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- miseczkę o średnicy 8-10 cm
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temp. 200°C
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Cukinię i camembert kroimy w mniejsze kawałki, a pieczarki w plastry. Spód do pizzy rozwijamy i za pomocą miseczki wycinamy z niego koła.
WSKAZÓWKA! Pozostałe po wycinaniu ciasto zagniatamy, wałkujemy i ponownie wycinamy koła.
KROK 2: FORMUJEMY PIZZERINKI
Każde z kółek smarujemy sosem pomidorowym, zostawiając ok. 2 cm suchego ciasta na brzegach. Na sos wykładamy kolejno salami, cukinię, pieczarki i camembert. Całość oprószamy do smaku przyprawami. Brzegi ciasta zawijamy do środka, aby część składników pozostała odkryta.
KROK 3: PIECZEMY PIZZERINKI
Tak przygotowane pizzerinki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 200°C, aż nabiorą złotego koloru.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Kutia
- Świąteczne pierniczki
- Burek ze szpinakiem
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Jajka na miękko
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Domek z piernika
- Nuggetsy z kurczaka
- Sałatka gyros
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Piernik świąteczny
- Golonka pieczona po bawarsku
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Makowiec japoński
- Śledź w oleju
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (0)