Podpłomyki z kurkami i francuskim serem

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • bawełnianą ściereczkę
  • wałek do ciasta
  • blachę do pieczenia
  • papier do pieczenia
  • piekarnik rozgrzany do temp. 190°C

Przygotuj wcześniej:

Wodę podgrzej, aby w momencie użycia była ciepła.

Sposób przygotowania:

KROK 1: WYRABIAMY CIASTO

Do miski wsypujemy mąkę i dodajemy ciepłą wodę, oliwę i sól. Składniki mieszamy, a następnie zagniatamy, aż powstanie jednolita i gładka masa. Gotowe ciasto odkładamy na bok, przykryte ściereczką.

KROK 2: PODSMAŻAMY KURKI

Kurki dokładnie oczyszczamy. Na patelni roztapiamy masło i dość krótko podsmażamy na nim grzyby.

KROK 3: PIECZEMY PODPŁOMYKI

Ciasto odrywamy po kawałku, formujemy z niego kulki i wałkujemy. Następnie każdy podpłomyk smarujemy czerwonym pesto, układamy na nim kawałki sera i podsmażone kurki. Tak przygotowane placki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 190°C.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Cebulowe ciasto francuskie

Francuskie ciasto o prawdziwie czeskim charakterze. Pachnący cebulą i porem wypiek pokocha niejeden smakosz!

Cebulowe ciasto francuskie

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:10 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Karol Okrasa

Tarta ze szpinakiem i serem kozim

Wykwintny, ale łatwy pomysł na obiad? Tarta ze szpinakiem i kozim serem!

Tarta ze szpinakiem i serem kozim

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Karol Okrasa

Quiche z pieczarkami i kurczakiem

Przygotuj quiche z warzywami, kurczakiem i serem! To doskonały pomysł na obiad dla całej rodziny!

Quiche z pieczarkami i kurczakiem

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:30 liczba porcji: 6 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!