
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- bawełnianą ściereczkę
- wałek do ciasta
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temp. 190°C
Przygotuj wcześniej:
Wodę podgrzej, aby w momencie użycia była ciepła.
Sposób przygotowania:
KROK 1: WYRABIAMY CIASTO
Do miski wsypujemy mąkę i dodajemy ciepłą wodę, oliwę i sól. Składniki mieszamy, a następnie zagniatamy, aż powstanie jednolita i gładka masa. Gotowe ciasto odkładamy na bok, przykryte ściereczką.
KROK 2: PODSMAŻAMY KURKI
Kurki dokładnie oczyszczamy. Na patelni roztapiamy masło i dość krótko podsmażamy na nim grzyby.
KROK 3: PIECZEMY PODPŁOMYKI
Ciasto odrywamy po kawałku, formujemy z niego kulki i wałkujemy. Następnie każdy podpłomyk smarujemy czerwonym pesto, układamy na nim kawałki sera i podsmażone kurki. Tak przygotowane placki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 190°C.
Zobacz podobne
przepisy
Cebulowe ciasto francuskie
Francuskie ciasto o prawdziwie czeskim charakterze. Pachnący cebulą i porem wypiek pokocha niejeden smakosz!

Tarta ze szpinakiem i serem kozim
Wykwintny, ale łatwy pomysł na obiad? Tarta ze szpinakiem i kozim serem!

Quiche z pieczarkami i kurczakiem
Przygotuj quiche z warzywami, kurczakiem i serem! To doskonały pomysł na obiad dla całej rodziny!

Pieczony naleśnik z serem carré de lest
Pieczony naleśnik w wersji na słono: idealny na śniadanie, lunch czy kolację. Świetne połączenie delikatnego, miękkiego w środku sera carré de l'est z puszystą strukturą ciasta.

Zobacz przepisy
na lato
- Makaron z truskawkami
- Focaccia – klasyczny przepis
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Grillowana cukinia
- Pinsa verde
- Szybkie ciasto w 20 minut
- Sos słodko-kwaśny
- Jak zrobić klasyczne pesto z bazylii?
- Wrap z łososiem i warzywami
- Makaron z serem burrata
- Pizza z tortilli
- Pieczone ziemniaki z kiełbasą i cukinią
- Domowa pasta jajeczna
- Sos do pizzy
- Sałatka z ryżem i tuńczykiem
- Sałatka na grilla z ciecierzycą i wegańskim sosem BBQ
- Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą
- Ryż smażony z warzywami i jajkiem
- Gnocchi z kurczakiem i warzywami
- Brokułowa zupa krem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)