Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- bawełnianą ściereczkę
 - wałek do ciasta
 - blachę do pieczenia
 - papier do pieczenia
 - piekarnik rozgrzany do temp. 190°C
 
Przygotuj wcześniej:
Wodę podgrzej, aby w momencie użycia była ciepła.
Sposób przygotowania:
KROK 1: WYRABIAMY CIASTO
Do miski wsypujemy mąkę i dodajemy ciepłą wodę, oliwę i sól. Składniki mieszamy, a następnie zagniatamy, aż powstanie jednolita i gładka masa. Gotowe ciasto odkładamy na bok, przykryte ściereczką.
KROK 2: PODSMAŻAMY KURKI
Kurki dokładnie oczyszczamy. Na patelni roztapiamy masło i dość krótko podsmażamy na nim grzyby.
KROK 3: PIECZEMY PODPŁOMYKI
Ciasto odrywamy po kawałku, formujemy z niego kulki i wałkujemy. Następnie każdy podpłomyk smarujemy czerwonym pesto, układamy na nim kawałki sera i podsmażone kurki. Tak przygotowane placki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 190°C.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Piernik świąteczny
 - Spaghetti carbonara
 - Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
 - Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
 - Najlepsza sałatka z tortellini
 - Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
 - Śledź w oleju
 - Boczek pieczony
 - Sernik pistacjowy
 - Ryba po japońsku
 - Ciasto na pierogi
 - Makowiec japoński
 - Łazanki
 - Klasyczna sałatka grecka
 - Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
 - Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
 - Krokiety z mięsem
 - Golonka pieczona po bawarsku
 - Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
 - Sałatka gyros
 
                Przepisy według 
                składników
            
            
        Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
 
				
				
				
				
				
				
				
				
    
Komentarze (0)