
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- rozdrabniacz
Przygotuj wcześniej:
Brie przechowuj w lodówce, aby w momencie użycia był bardzo dobrze schłodzony.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ SEROWĄ
Z sera brie odkrawamy skórkę i kroimy go w niewielką kostkę. Następnie przekładamy go do rozdrabniacza, dodajemy serek śmietankowy, masło i szczyptę soli. Całość blendujemy, aż masa będzie gładka i kremowa.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY GRZANKI
Chleb kroimy w bardzo cienkie kromki, skrapiamy oliwą i smażymy na złoty kolor na patelni. Każdą z gotowych grzanek nacieramy czosnkiem.
KROK 3: PODAJEMY DANIE
Gotową masę serową przekładamy na półmisek, skrapiamy miodem i oprószamy miętą. Podajemy z grzankami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto marchewkowe
- Łazanki
- Boczek pieczony
- Spaghetti carbonara
- Pistacjowy sernik baskijski
- Krokiety z mięsem
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Mini burgery
- Ryba po japońsku
- Makówki śląskie
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Burek ze szpinakiem
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Domek z piernika
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Śledź w oleju
- Klasyczna sałatka grecka
- Nuggetsy z kurczaka
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)