![Ubijany ser brie z grzankami Ubijany ser brie z grzankami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/89bcc4b99ed7-9f699cddb81e-kw04-2024-kinga-paruzel-ubijany-ser-brie-z-grzankami.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- rozdrabniacz
Przygotuj wcześniej:
Brie przechowuj w lodówce, aby w momencie użycia był bardzo dobrze schłodzony.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ SEROWĄ
Z sera brie odkrawamy skórkę i kroimy go w niewielką kostkę. Następnie przekładamy go do rozdrabniacza, dodajemy serek śmietankowy, masło i szczyptę soli. Całość blendujemy, aż masa będzie gładka i kremowa.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY GRZANKI
Chleb kroimy w bardzo cienkie kromki, skrapiamy oliwą i smażymy na złoty kolor na patelni. Każdą z gotowych grzanek nacieramy czosnkiem.
KROK 3: PODAJEMY DANIE
Gotową masę serową przekładamy na półmisek, skrapiamy miodem i oprószamy miętą. Podajemy z grzankami.
Zobacz podobne
przepisy
Serowy chlebek
Pyszna przekąska na spotkanie w gronie znajomych – świeży chlebek podany na ciepło z ciągnącym się serem i ziołami!
![Serowy chlebek](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/2f840e853c06-aed5488d67-KW_01_chlebek_serowy_13767_4473_960x540.webp)
Serowo-jabłkowa tarta saksońska
Kruchy spód, masa serowa, świeże jabłka i migdały. Pyszny pomysł na deser inspirowany popularnym ciastem saksońskim.
![Serowo-jabłkowa tarta saksońska](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/62d7f65b081d-2b62b78051-KW_16-_Tarta-saksonska_17239_S_302682_poziom_rgb_ok.webp)
Sery hiszpańskie – z czym je jeść?
Sery hiszpańskie świetnie się nadają zarówno do dań, jak i do spożywania w formie przystawek. Koniecznie musisz je wypróbować.
![Sery hiszpańskie – z czym je jeść?](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/57b7ceec1ed7-6454d5a1f6-ser_SolMar.webp)
Serowe oponki z sosem malinowym
Paweł Małecki dzieli się przepisem na idealne oponki serowe. Są puszyste, szybko rosną podczas smażenia i pysznie smakują z gorącym sosem malinowym!
![Serowe oponki z sosem malinowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/851a25b69a0b-2e2ef7153ee6-serowe_oponki_z_sosem_malinowym_1250x700.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczona makrela w chlebku pita
- Słońce z ciasta francuskiego z serem camembert
- Farsz do pierogów z serem parmigiano reggiano
- Purée z pieczonych ziemniaków
- Herbata imbirowo-pomarańczowa
- Mątwa w białym winie
- Stek ze schabu z dzika z miętą i tymiankiem
- Makaron w sosie śmietankowym
- Ubijany ser brie z grzankami
- Klasyczny mus czekoladowy
- Kanapka rybaka
- Pizza bez drożdży
- Stek ze strusia z karmelizowaną cebulą
- Risotto pomidorowe
- Carpaccio z pieczarek z serem Mahon
Komentarze (0)