Ubijany ser brie z grzankami

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • rozdrabniacz

Przygotuj wcześniej:

Brie przechowuj w lodówce, aby w momencie użycia był bardzo dobrze schłodzony.

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ SEROWĄ

Z sera brie odkrawamy skórkę i kroimy go w niewielką kostkę. Następnie przekładamy go do rozdrabniacza, dodajemy serek śmietankowy, masło i szczyptę soli. Całość blendujemy, aż masa będzie gładka i kremowa.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY GRZANKI

Chleb kroimy w bardzo cienkie kromki, skrapiamy oliwą i smażymy na złoty kolor na patelni. Każdą z gotowych grzanek nacieramy czosnkiem.

KROK 3: PODAJEMY DANIE

Gotową masę serową przekładamy na półmisek, skrapiamy miodem i oprószamy miętą. Podajemy z grzankami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!