Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- rozdrabniacz
Przygotuj wcześniej:
Brie przechowuj w lodówce, aby w momencie użycia był bardzo dobrze schłodzony.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ SEROWĄ
Z sera brie odkrawamy skórkę i kroimy go w niewielką kostkę. Następnie przekładamy go do rozdrabniacza, dodajemy serek śmietankowy, masło i szczyptę soli. Całość blendujemy, aż masa będzie gładka i kremowa.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY GRZANKI
Chleb kroimy w bardzo cienkie kromki, skrapiamy oliwą i smażymy na złoty kolor na patelni. Każdą z gotowych grzanek nacieramy czosnkiem.
KROK 3: PODAJEMY DANIE
Gotową masę serową przekładamy na półmisek, skrapiamy miodem i oprószamy miętą. Podajemy z grzankami.
Zobacz podobne
przepisy
Serowy chlebek
Pyszna przekąska na spotkanie w gronie znajomych – świeży chlebek podany na ciepło z ciągnącym się serem i ziołami!
Serowo-jabłkowa tarta saksońska
Kruchy spód, masa serowa, świeże jabłka i migdały. Pyszny pomysł na deser inspirowany popularnym ciastem saksońskim.
Sery hiszpańskie – z czym je jeść?
Sery hiszpańskie świetnie się nadają zarówno do dań, jak i do spożywania w formie przystawek. Koniecznie musisz je wypróbować.
Oponki serowe z sosem malinowym
Paweł Małecki dzieli się przepisem na idealne oponki serowe. Są puszyste, szybko rosną podczas smażenia i pysznie smakują z gorącym sosem malinowym!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Śledzie po kaszubsku
- Domek z piernika
- Sałatka gyros
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pieczona ryba po grecku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Piernik staropolski
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Świąteczne pierniczki
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Wigilijny makowiec
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)