Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ SEROWO-BROKUŁOWĄ
Brokuł dokładnie rozdrabniamy na drobną kaszkę, po czym przekładamy do miski. Dodajemy do niego sery, jajko, bułkę tartą, paprykę słodką oraz drobno posiekaną dymkę. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie zagniatamy dłońmi, aż powstanie jednolita masa.
KROK 2: FORMUJEMY KULECZKI
Z przygotowanej masy formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę smarujemy oliwą i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
KROK 3: PIECZEMY KULECZKI
Kuleczki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez około 15-20 minut, aż staną się złociste i chrupiące. Po tym czasie podajemy danie.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Kutia
- Świąteczne pierniczki
- Makowiec japoński
- Klasyczna sałatka grecka
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Nuggetsy z kurczaka
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Uszka z grzybami
- Makówki śląskie
- Boczek pieczony
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ryba po japońsku
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Krokiety z mięsem
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Przekąski sylwestrowe
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pieczona ryba po grecku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)