Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ SEROWO-BROKUŁOWĄ
Brokuł dokładnie rozdrabniamy na drobną kaszkę, po czym przekładamy do miski. Dodajemy do niego sery, jajko, bułkę tartą, paprykę słodką oraz drobno posiekaną dymkę. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie zagniatamy dłońmi, aż powstanie jednolita masa.
KROK 2: FORMUJEMY KULECZKI
Z przygotowanej masy formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę smarujemy oliwą i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
KROK 3: PIECZEMY KULECZKI
Kuleczki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez około 15-20 minut, aż staną się złociste i chrupiące. Po tym czasie podajemy danie.
Zobacz podobne
przepisy
Chipsy z warzyw
By zdrowo sobie pochrupać, przygotuj domowe, kolorowe chipsy z warzyw bez dodatku soli! Pieczone w oliwie i ziołach będą pyszną przekąską, której nikt się nie oprze!
Serowe piłeczki N3jxioma
Uwaga, nadlatują! N3jxiom pokazuje, jak zaskoczyć Waszych gości serowymi piłeczkami, które podbiją ich podniebienia podczas najbardziej emocjonujących meczów.
Kuleczki ziemniaczane
Kuleczki ziemniaczane to chrupiąca i pyszna przekąska, która doskonale sprawdzi się jako dodatek do obiadu i nie tylko. Nasz prosty przepis pozwala na stworzenie złocistych kulek, które w środku pozostają miękkie i puszyste. Można je przygotować zarówno w wersji smażonej, jak i pieczonej, w zależności od preferencji. Sprawdź, jak zrobić pyszne kulki z ziemniaków!
Pieczarki w panierce
Panierowane pieczarki to prosty, a jednocześnie wyjątkowo smaczny sposób na szybkie danie, które przypadnie do gustu wszystkim fanom chrupiących przekąsek. Jak zrobić pyszne pieczarki w panierce? Poznaj nasz sposób!
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)