Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj:

  • piekarnik rozgrzany do temperatury 160°C
  • pergamin lub papier do pieczenia
  • ręcznik papierowy
  • obieraczkę lub mandolinę do krojenia warzyw (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA

Wszystkie warzywa kroimy w cienkie plastry (np. za pomocą obieraczki lub mandoliny) i przekładamy do miski. Dodajemy oliwę i zioła prowansalskie. Dokładnie mieszamy.

Krok 2: PIECZEMY CHIPSY

Plasterki warzyw w oliwie i ziołach rozkładamy na blasze wyłożonej pergaminem lub papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 1 godziny w piekarniku rozgrzanym do temperatury 160°C.

Krok 3: PODAJEMY CHIPSY

Upieczone chipsy odsączamy z nadmiaru oliwy na papierowym ręczniku. Podajemy, gdy przestygną.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (7)

Avatar
  • Ania Ania
    294 dni temu
    Czy chipsy piec w termoobiegu?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    294 dni temu
    Bez termoobiegu. jeśli chcesz użyć termoobiegu - ustaw na 140 stopni :)
  • Gość Gość
    328 dni temu
    czy w przepisie nie ma bledu? po godzinie pieczenia cienkich plasterkow pokrojonych za pomoca obieraczki bedzie popiol nie chipsy

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    327 dni temu
    Warto obserwować zawartość piekarnika. Jeśli się przypiekają zbyt mocno - wyciągnij je wcześniej :)
  • Gość Gość
    357 dni temu
    można upiec gotowanego buraka?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    367 dni temu
    W jaki sposób i jak długo można je przechowywać?:)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    366 dni temu
    Trzymamy w szczelnie zamkniętym pudełku, maksymalnie tydzień.

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram