
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- robot Monsieur Cuisine
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- papier do pieczenia
- 2 blachy
- pędzel do smarowania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PIECZENIE TORTILLI
Papier do pieczenia rozłożyć na dwóch blachach. Tortille pokroić na ósemki. Wymieszać składniki oleju przyprawowego. Kawałki tortilli położyć na blasze i z obu stron wypędzlować olejem przyprawowym. Piec je 10 minut w rozgrzanym piekarniku (w dwóch partiach), aż się przyrumienią i staną się chrupiące.
KROK 2: PRZYGOTOWYWANIE SOSU
Mleko, śmietanę, kawałki sera topionego, sambal oelek i musztardę mieszać (bez miarki) 6 minut/prędkość 2/70°C. Dodać sól, ocet i ostrą paprykę. Mieszać sos (z zatkniętą miarką) 10 sekund/prędkość 4.
KROK 3: SERWOWANIE
Sos serowy podać z ciepłymi chipsami z tortilli. Ewentualnie posypać pokrojoną w plasterki papryką jalapeño ze słoika.
RADA
Sos serowy jest doskonały także z nachosami albo chipsami taco. Aby sos zgęstniał, należy go schłodzić w lodówce.
Zobacz podobne
przepisy
Chipsy ziemniaczane z solą, tymiankiem i kolorowym pieprzem
Domowy sposób na pyszną chrupiącą przekąskę oprószoną przyprawami – idealny pomysł na spotkania w gronie przyjaciół!

Pikantne chipsy z buraka z musem z fasoli
Tym razem Karol kusi pyszną przekąską. Chipsy z buraka z musem z fasoli to idealny pomysł na domową imprezę.

Chipsy z jabłek
Chipsy z jabłek to idealna przekąska na imprezę lub podczas oglądania filmu. Spróbuj koniecznie!

Chipsy z warzyw
By zdrowo sobie pochrupać, przygotuj domowe, kolorowe chipsy z warzyw bez dodatku soli! Pieczone w oliwie i ziołach będą pyszną przekąską, której nikt się nie oprze!

Komentarze (0)