Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- termorobot MC Smart
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- papier do pieczenia
- 2 blachy
- pędzel do smarowania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PIECZENIE TORTILLI
Papier do pieczenia rozłożyć na dwóch blachach. Tortille pokroić na ósemki. Wymieszać składniki oleju przyprawowego. Kawałki tortilli położyć na blasze i z obu stron wypędzlować olejem przyprawowym. Piec je 10 minut w rozgrzanym piekarniku (w dwóch partiach), aż się przyrumienią i staną się chrupiące.
KROK 2: PRZYGOTOWYWANIE SOSU
Mleko, śmietanę, kawałki sera topionego, sambal oelek i musztardę mieszać (bez miarki) 6 minut/prędkość 2/70°C. Dodać sól, ocet i ostrą paprykę. Mieszać sos (z zatkniętą miarką) 10 sekund/prędkość 4.
KROK 3: SERWOWANIE
Sos serowy podać z ciepłymi chipsami z tortilli. Ewentualnie posypać pokrojoną w plasterki papryką jalapeño ze słoika.
RADA
Sos serowy jest doskonały także z nachosami albo chipsami taco. Aby sos zgęstniał, należy go schłodzić w lodówce.
Zobacz podobne
przepisy
Chipsy ziemniaczane z solą, tymiankiem i kolorowym pieprzem
Domowy sposób na pyszną chrupiącą przekąskę oprószoną przyprawami – idealny pomysł na spotkania w gronie przyjaciół!
Pikantne chipsy z buraka z musem z fasoli
Tym razem Karol kusi pyszną przekąską. Chipsy z buraka z musem z fasoli to idealny pomysł na domową imprezę.
Chipsy z jabłek
Chipsy z jabłek to idealna przekąska na imprezę lub podczas oglądania filmu. Spróbuj koniecznie!
Chipsy z warzyw
By zdrowo sobie pochrupać, przygotuj domowe, kolorowe chipsy z warzyw bez dodatku soli! Pieczone w oliwie i ziołach będą pyszną przekąską, której nikt się nie oprze!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Jabłkowe chipsy z cynamonem
- Wędzone piersi gęsi z placuszkami rosti i kapustą z granatem
- Sałatka z łososia z jabłkiem i tatarem z buraka
- Pikantne chipsy z buraka z musem z fasoli
- Paszteciki z grzybami i soczewicą
- Chipsy z jabłek
- Omlet z makaronem
- Ciasto kawowe z kremem z awokado
- Dolmades z mięsem mielonym i oliwkami
- Ryba pod kruszonką na parze
- Mazurek z kremem pistacjowym
- Marynata grillowa do wieprzowiny
- Grillowany ananas z jogurtem mojito
- Sos koperkowy
- Nuggetsy z tempehu
- Żeberka z tempehu
- Pieczona szynka z piersi indyka
- Czekoladowa miska smoothie i ciastka owsiane – lunchbox na słodko
- Batony bez pieczenia idealne po treningu
- Czekoladowe babeczki z kubka
- Crostini z gruszkami, serem gorgonzola, miodem i orzechami
- EKSPRESOWY BIGOS
- Pieczony bigos z kurczakiem
- Marcepanowe kartofelki
- Uniwersalna marynata do mięs i warzyw
- Ciasteczka orkiszowo-owsiane z żurawinami
- Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Gnocchi dyniowe
- Prosty ramen Jokera z boczkiem, marynowanym imbirem i jajkiem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)