Artykuły
Inspirujące artykuły o produktach i kuchniach z całego świata, które pozwolą Ci poznać sztukę kulinarną od zupełnie innej strony.
Jak śliwka w schab
Owoce i wytrawne dania? Czy to połączenie ma prawo się udać? Polecamy przepisy na oryginalne kompozycje smaków!
Błonnik
Czym właściwie jest błonnik, w jakich produktach można go znaleźć i jakie znaczenie ma dla naszych organizmów?
Sezonowość warzyw i owoców
Czy sezonowość w kuchni ma sens? Jak dobierać owoce i warzywa do pór roku? Czy warto jeść przysmaki w wersji mrożonej?
Warzywa strączkowe
Jakie warzywa zaliczamy do popularnych „strączków”? Jaki wpływ mają na nasz organizm i czy warto włączyć je do diety?
Grilluj z Kuchnią Lidla!
Grillowanie? Tylko z zakładką Grill&Fun w Kuchni Lidla! Zapraszamy po porcję przepisów, porad i przydatnych trików!
Przepisy na warzywne soki
Sposób na codzienną dawkę zdrowia: koktajle, soki i przeciery z warzyw! Polecamy najlepsze przepisy na bomby witaminowe!
Gdy owoce ciemnieją…
Co zrobić, by kawałki słodkich owoców zachowały swój świeży wygląd i kuszący kolor? Przedstawiamy parę trików!
Foodpairing – co to takiego?
Czasem dwa zupełnie różne składniki mogą stworzyć spójną i harmonijną kompozycję smakową. Jak łączyć warzywa i owoce?
Wielkanoc dookoła świata
Ile krajów, tyle sposobów na spędzenie świąt i kultywowanie tradycji. Dzisiaj mała wycieczka dookoła świata z Kuchnią Lidla.
Pisanki – jak zrobić naprawdę oryginalne?
Tym razem zdradzamy przepis na… pisanki! Zaskocz swoich gości, przygotowując pisanki czarne i ombre.
Wielkanocne tradycje na naszym stole
Każdy z nas zna zwyczaje i dania wielkanocne, ale czy zawsze zdajemy sobie sprawę, skąd wzięły się te symbole i tradycje?
Dekoracje wielkanocne: jak upiększyć swoje święta?
Świąteczny stół to nie tylko doskonałe jedzenie. Zadbaj o odpowiednią oprawę, dobierając odpowiednią dekorację.