Gość - Ryba w sosie - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Filet z łososia z kaszą jęczmienną i kremem z kalafiora
Soczysta ryba marynowana w kolendrze, podana z gęstym, apetycznym sosem warzywnym, kaszą i paprykowym pesto. Pycha!
Ryba w sosie – przepis na każdy dzień
Ile gatunków ryb, tyle pomysłów na ich przyrządzenie. W poszukiwaniu tego właściwego naprawdę jest z czego wybierać! W Kuchni Lidla znajdziecie przepisy zarówno na rybę smażoną, jak i rybę z piekarnika, każdą serwowaną w sosie, z salsą albo innymi aromatycznymi dodatkami. Klasykiem pozostaje oczywiście ryba w sosie śmietanowym, serowym bądź w sosie śmietanowo-koperkowym czy śmietanowo-serowym. Jak widać, łączeniu smaków nie ma końca! Odważcie się zatem na więcej z przepisami Kuchni Lidla i przygotujcie:
- rybę w sosie koperkowym: łosoś z sosem koperkowym, kaszą jęczmienną, surówką z czerwonej kapusty, herbatka malinowa
- rybę w sosie pomidorowym: dorada pieczona na grillu z grillowanym ananasem i sosem ze świeżych pomidorów
- rybę w sosie chrzanowym: sum w śmietanie
- rybę w sosie cytrynowym: dorada z grilla z sosem cytrynowym lub łosoś w sosie cytrynowym
- rybę w sosie greckim: pieczona ryba po grecku
- rybę w sosie szpinakowym: mintaj z sosem bordelaise
- rybę w sosie musztardowym: łosoś z kaparami i sosem musztardowym
- rybę w sosie curry: tajski łosoś curry w mleczku kokosowym
- rybę w sosie grzybowym: jesiotr maślany z soczewicą i sosem grzybowym
A gdy nie macie możliwości ich przyrządzenia, spróbujcie poszukać podobnych produktów i przygotujcie z nich potrawy. Poza sezonem grzybowym warto więc skosztować ryby w sosie pieczarkowym, a z kolei na przełomie lata i jesieni – ryby w sosie kurkowym. Jeśli natomiast nie przepadacie za szpinakiem, to zróbcie rybę w sosie brokułowym. Zwolennikom kuchni azjatyckiej oprócz curry przypaść do gustu powinna również ryba w sosie słodko-kwaśnym. A wszystkim tym, którzy mają akurat ochotę na proste i nieskomplikowane danie, polecić trzeba po prostu rybę w sosie porowym lub beszamelowym. Czasami najprostsze pomysły są najlepsze i zasada ta sprawdza się także w sztuce kulinarnej.