Typ dania (str. 10) - przepisy i pomysły
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Gruszki z grilla nadziewane konfiturą malinowo-żurawinową
Grillowane owoce? Tak! Upieczone na ruszcie gruszki w towarzystwie słodkiej konfitury smakują wybornie. Spróbuj!
Ziemniaczana zapiekanka z dorszem, kapustą i marynowanymi karczochami
Zdrowy i sycący pomysł na rybę. Zapiekanka z ziemniaczanego purée i delikatny dorsz to nie lada gratka dla smakoszy!
Imam bayildi – nadziewane bakłażany
Pyszne zapiekane w piecu łódeczki z wydrążonych bakłażanów wypełnione farszem z pomidorów, papryki, czosnku i przypraw.
Palak paneer – szpinak z domowym twarogiem
Opcja dla tych, którzy szukają w kuchni wyzwań i cenią tradycję – domowej roboty twaróg podany z warzywami i ryżem.
Sałatka z dzikiego ryżu z grejpfrutem i fasolką
Niebanalne połączenie orzeźwiającego grejpfruta z zieloną fasolką, mieszanką ryżu oraz delikatnym kozim serem.
Polędwiczki w sosie miodowo-balsamicznym z grillowanymi warzywami
Prosta w przygotowaniu potrawa, która robi ogromne wrażenie. Słodko-kwaśna marynata – oto sekret tego przepisu!
Kapusta z grzybami i selerem miodowym
Klasyczne polskie danie na Wigilię i nie tylko. Dwa rodzaje kapusty, grzyby i aromatyczne przyprawy to wyjątkowe połączenie.
Zupa grzybowa z lubczykiem i prażonymi ziarnami dyni
Gęsta zupa o intensywnym aromacie, wzbogacona ziołami i pestkami dyni. Ciekawy pomysł na tradycyjne polskie danie.
Piersi z gęsi w syropie z cytrusów z gnocchi
Smak i aromat pieczonej gęsi, południowych cytrusów i świeżych ziół z pewnością zachwyci Twoich gości!
Glazurowane udka kurczaka z marokańską sałatką
Wypróbuj przepis na kurczaka z egzotycznym akcentem – glazurowane udka podawane z marokańską sałatką.
Tajine z kurczaka z figami
Pyszny pomysł na filety z piersi kurczaka – pożywne danie obiadowe wzbogacone o słodki smak fig, migdałów i rodzynek.
Wieprzowina z warzywami z woka
Inspirowany Azją pomysł na obiad, przygotowany z ryżu jaśminowego, kruchej wieprzowiny, warzyw oraz kiełków fasoli mung.