Egzotyczne lody ananasowe

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Imbir i trawę cytrynową drobno siekamy. 4 plastry ananasa odkładamy, 2 plastry kroimy w drobną kostkę, resztę miksujemy z 4 łyżkami soku ananasowego. Żółtko i cukier ubijamy na gęsty, jasny krem. Zmiksowanego i pokrojonego w kostkę ananasa, imbir, skórkę i sok z cytryny mieszamy i dodajemy do kremu. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy do kremu z ananasem i mieszamy. Przekładamy do pojemnika utrzymującego świeżość i wkładamy do zamrażarki co najmniej na 4 godziny. W trakcie mrożenia mieszamy kilka razy widelcem, aby rozkruszyć kryształki lodu.

Łyżką do lodów formujemy kulki, układamy na pozostałych plastrach ananasa, dekorujemy według uznania kandyzowanym imbirem i skórką z cytryny.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Cooler z sorbetem i melonem

Słodki smak melona i orzeźwienie płynące z sorbetu z mango – wszystko zaklęte w pysznym wakacyjnym drinku!

Cooler z sorbetem i melonem

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Sorbet malinowo-brzoskwiniowy

Słodka propozycja na letnie przyjęcie. Łagodny smak brzoskwiń połączony z kwaśną nutą malin w postaci lekkiego sorbetu.

Sorbet malinowo-brzoskwiniowy

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Sorbet kiwi na patyku

Szybki pomysł na lekki deser w upalne dni – orzeźwiający mus z kiwi w postaci pysznych kwaskowatych lodów!

Sorbet kiwi na patyku

poziom trudności: średni czas przygotowania: 2:20 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    2951 dni temu
    Brak trawy cytrynowej w skladnikach

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!