
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Imbir i trawę cytrynową drobno siekamy. 4 plastry ananasa odkładamy, 2 plastry kroimy w drobną kostkę, resztę miksujemy z 4 łyżkami soku ananasowego. Żółtko i cukier ubijamy na gęsty, jasny krem. Zmiksowanego i pokrojonego w kostkę ananasa, imbir, skórkę i sok z cytryny mieszamy i dodajemy do kremu. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy do kremu z ananasem i mieszamy. Przekładamy do pojemnika utrzymującego świeżość i wkładamy do zamrażarki co najmniej na 4 godziny. W trakcie mrożenia mieszamy kilka razy widelcem, aby rozkruszyć kryształki lodu.
Łyżką do lodów formujemy kulki, układamy na pozostałych plastrach ananasa, dekorujemy według uznania kandyzowanym imbirem i skórką z cytryny.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Piernik świąteczny
- Klasyczna sałatka grecka
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Śledzie po kaszubsku
- Boczek pieczony
- Ryba z piekarnika
- Ryba po japońsku
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Sałatka gyros
- Makówki śląskie
- Uszka z grzybami
- Śledź w oleju
- Krokiety z mięsem
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
3061 dni temu
Brak trawy cytrynowej w skladnikach
Odpowiedz