Egzotyczne lody ananasowe
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Imbir i trawę cytrynową drobno siekamy. 4 plastry ananasa odkładamy, 2 plastry kroimy w drobną kostkę, resztę miksujemy z 4 łyżkami soku ananasowego. Żółtko i cukier ubijamy na gęsty, jasny krem. Zmiksowanego i pokrojonego w kostkę ananasa, imbir, skórkę i sok z cytryny mieszamy i dodajemy do kremu. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy do kremu z ananasem i mieszamy. Przekładamy do pojemnika utrzymującego świeżość i wkładamy do zamrażarki co najmniej na 4 godziny. W trakcie mrożenia mieszamy kilka razy widelcem, aby rozkruszyć kryształki lodu.

Łyżką do lodów formujemy kulki, układamy na pozostałych plastrach ananasa, dekorujemy według uznania kandyzowanym imbirem i skórką z cytryny.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    441 dni temu
    Brak trawy cytrynowej w skladnikach

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram