
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Imbir i trawę cytrynową drobno siekamy. 4 plastry ananasa odkładamy, 2 plastry kroimy w drobną kostkę, resztę miksujemy z 4 łyżkami soku ananasowego. Żółtko i cukier ubijamy na gęsty, jasny krem. Zmiksowanego i pokrojonego w kostkę ananasa, imbir, skórkę i sok z cytryny mieszamy i dodajemy do kremu. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy do kremu z ananasem i mieszamy. Przekładamy do pojemnika utrzymującego świeżość i wkładamy do zamrażarki co najmniej na 4 godziny. W trakcie mrożenia mieszamy kilka razy widelcem, aby rozkruszyć kryształki lodu.
Łyżką do lodów formujemy kulki, układamy na pozostałych plastrach ananasa, dekorujemy według uznania kandyzowanym imbirem i skórką z cytryny.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Spaghetti carbonara
- Corn dog
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Arancini – kulki ryżowe
- Krewetki w tempurze
- Kotlet pożarski – przepis
- Mus truskawkowy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Zasmażana młoda kapusta
- Sos kurkowy
- Gzik
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Makaron z truskawkami
- Sałatka z arbuzem i fetą
- Zapiekanka z mięsem mielonym, warzywami w stylu greckim i rozmarynem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
2997 dni temu
Brak trawy cytrynowej w skladnikach
odpowiedz