Typ dania (str. 60) - przepisy i pomysły
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Hiszpańska zupa z soczewicy
Rozgrzewająca, sycąca i w hiszpańskim stylu! Zupa z soczewicy z dodatkiem kiełbasy chorizo to świetne danie na obiad w pierwsze chłodne dni roku.
Kurczak w sosie jogurtowym
Masz ochotę na szybki i lekki obiad, ale wszystkie dotychczasowe propozycje Ci się już znudziły? Skorzystaj z dobrze znanych składników, lecz przyrządź je w nowy sposób! Kurczaka w jogurcie przygotujesz w bardzo szybkim tempie i nie spędzisz wielu godzin w kuchni.
Koreański dosirak – ryż z przystawkami w pudełku
Pudełko pełne koreańskich przekąsek, czyli dosirak, świetnie sprawdzi się w roli lunchu lub obiadu w azjatyckim stylu. Przygotuj je, korzystając z przepisu Kingi!
Kurczak pieczony z warzywami na jednej blasze
Jedna blacha i wiele składników, których połączenie stworzy pełnowartościowy obiad dla całej rodziny! Z przepisem Kingi zaoszczędzisz czas i podasz najbliższym coś naprawdę pysznego. Sprawdź!
Śląska szpajza cytrynowa
Tradycyjny śląski deser w nieco lżejszej odsłonie? To musi być przepis Kingi! Przygotuj lekką, cytrynową piankę na bazie jajek i odkrywaj słodkie smaki regionalnej kuchni!
Dolmades z mięsem mielonym i oliwkami
Gołąbki po grecku, czyli dolmades z mięsno-ryżowym farszem, polecają się na lekki obiad lub imprezową przekąskę! Przygotuj je, korzystając z przepisu Karola!
Stek wołowy z sałatką z kaszy bulgur
Wykorzystaj kaszę bulgur i najlepsze mięso wołowe, by przygotować pożywną orientalną sałatkę według przepisu Karola!
Lekka sałatka z brązowym ryżem
Lekka sałatka, która pasuje na każdą okazję? Znamy taką! Koniecznie wypróbuj ten przepis!
Bulgogi – wołowina po koreańsku
Spróbuj, jak smakuje jedno z najlepszych dań na świecie! Przygotuj bulgogi, czyli marynowaną wołowinę po koreańsku, wg przepisu Kingi i ciesz się prawdziwymi smakami kuchni azjatyckiej!
Ekspresowe konfitury: malinowa i borówkowa
Świeże, sezonowe owoce świetnie sprawdzą się jako baza prostej i szybkiej domowej konfitury! Przygotuj ją w 10 minut dzięki przepisowi Pawła – z malin lub borówek.
Wegeburgery z orientalnym sosem śliwkowym
Znudziły Ci się klasyczne burgery? Pora na odrobinę szaleństwa na talerzu i to w roślinnej wersji!
Pity z wegańskimi klopsami i domowym majonezem roślinnym
Weekend to idealny czas na pitę! Spróbujcie szybkiego przepisu na jej smaczną, roślinną wersję.