Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- patelnię żeliwną
- pędzelek
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: SKŁADAMY ZAPIEKANKĘ
Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie talarki. Żeliwną patelnię smarujemy masłem za pomocą pędzelka. Dno wykładamy plastrami ziemniaka – jeden obok drugiego, by utworzyły rozetę. Całość oprószamy solą i pieprzem oraz skrapiamy oliwą. Na wierzch wykładamy ser camembert.
Krok 2: PIECZEMY ZAPIEKANKĘ
Całość zapiekamy ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C lub do momentu, w którym ziemniaki i ser się zarumienią. Podajemy od razu, na ciepło.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Uszka z grzybami
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ryba z piekarnika
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Domek z piernika
- Łazanki
- Burek ze szpinakiem
- Makówki śląskie
- Boczek pieczony
- Sałatka gyros
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Pistacjowy sernik baskijski
- Mini burgery
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Jajka na miękko
- Guacamole
- Spaghetti carbonara
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)