Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- patelnię żeliwną
- pędzelek
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: SKŁADAMY ZAPIEKANKĘ
Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie talarki. Żeliwną patelnię smarujemy masłem za pomocą pędzelka. Dno wykładamy plastrami ziemniaka – jeden obok drugiego, by utworzyły rozetę. Całość oprószamy solą i pieprzem oraz skrapiamy oliwą. Na wierzch wykładamy ser camembert.
Krok 2: PIECZEMY ZAPIEKANKĘ
Całość zapiekamy ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C lub do momentu, w którym ziemniaki i ser się zarumienią. Podajemy od razu, na ciepło.
Zobacz podobne
przepisy
Zapiekanka ziemniaczana
Na spotkanie ze znajomymi, na rodzinny obiad – zapiekanka ziemniaczana Karola to szybkie, proste i sycące danie na wiele okazji! Upiecz ją i sprawdź, jak smakuje!
Zapiekanka ziemniaczana z cukinią i oliwkami
Warzywna kompozycja z delikatnym sosem pokryta warstwą słonego sera – oto sposób na prostą i smaczną zapiekankę.
Quiche z curry, ziemniakami i pomidorami
Warzywny farsz na kruchym spodzie – świetny pomysł na obiad dla całej rodziny! Danie możesz podawać na ciepło lub na zimno.
Hiszpańska tortilla ziemniaczana
Sycący ziemniaczany omlet jest doskonały o każdej porze dnia. Klasyka kuchni w stylu hiszpańskim, która jest w zasięgu ręki!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasto na pierogi
- Śledzie po kaszubsku
- Kapusta z grochem
- Pieczona ryba po grecku
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Pierniki
- Piernik staropolski
- Ciasto marchewkowe
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Ryba po japońsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)