Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- patelnię żeliwną
 - pędzelek
 - piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
 
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: SKŁADAMY ZAPIEKANKĘ
Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie talarki. Żeliwną patelnię smarujemy masłem za pomocą pędzelka. Dno wykładamy plastrami ziemniaka – jeden obok drugiego, by utworzyły rozetę. Całość oprószamy solą i pieprzem oraz skrapiamy oliwą. Na wierzch wykładamy ser camembert.
Krok 2: PIECZEMY ZAPIEKANKĘ
Całość zapiekamy ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C lub do momentu, w którym ziemniaki i ser się zarumienią. Podajemy od razu, na ciepło.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Barszcz czerwony z ziemniakami
 - Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
 - Uszka z grzybami
 - Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
 - Ryba z piekarnika
 - Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
 - Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
 - Domek z piernika
 - Łazanki
 - Burek ze szpinakiem
 - Makówki śląskie
 - Boczek pieczony
 - Sałatka gyros
 - Pulpety w sosie pomidorowym
 - Pistacjowy sernik baskijski
 - Mini burgery
 - Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
 - Jajka na miękko
 - Guacamole
 - Spaghetti carbonara
 
                Przepisy według 
                składników
            
            
        Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
	
 
				
				
				
				
				
				
				
				
    
Komentarze (0)