Typ dania (str. 159) - przepisy i pomysły
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Jabłka i gruszki z rodzynkami
Przygotuj jabłka z rodzynkami, które wykorzystasz później przy pieczeniu ciast. Warto posiadać w swojej spiżarni!
Złoty napar z imbiru
Rozgrzewający, wzmacniający napój na chłodne dni - imbir, owoce, miód. Pokochasz ten przepis!
Konfitura z pieczonych jabłek z chrzanem
Pieczone jabłka z chrzanem świetnie się sprawdzą jako dodatek do mięs. Spróbuj!
Dżem z włoskich śliwek
Śliwkowa słodycz według receptury Anny Muchy. Wypróbuj przepis na pyszny dżem!
Chutney z ananasa
Lubisz słodko-kwaśne smaki? Chutney z ananasa z papryczką chili będzie doskonale smakował z daniami azjatyckimi!
Francuskie ptysie czekoladowo-truskawkowe
Elegancki deser, inspirowany kuchnią francuską. Chrupiące ciastko z aksamitnym truskawkowym musem!
Kaszaloty, czyli papryki faszerowane mięsem i kaszą
Jesienne i kolorowe danie, które fantastycznie wygląda na talerzu i jeszcze lepiej smakuje.
Bezowy tort cytrynowy
Słodki deser w doskonałej cenie - bezowy torcik przełożony cytrynowym kremem!
Pyszny duet dorsza z groszkiem
Niezwykłe połączenie delikatnej ryby i charakternego sosu groszkowego.
Filet z łososia z kremowym coulis z soczewicy i pastą z oliwek
Wystarczy niecała godzina, by ze świeżego łososia wyczarować przepyszne danie!
Karidopita, czyli greckie ciasto orzechowe z kremem jogurtowym
Pełne korzennych aromatów i cytrusowych nut - prawdziwie greckie ciasto!
Kurczak w ziołach z pieczonymi słodkimi warzywami
Pachnący ziołami, chrupiący pieczony kurczak w towarzystwie kolorowych warzyw - oto recepta Borysa na udany obiad!