
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Gotujemy jajka
Jajka przepiórcze gotujemy we wrzątku ok. 3-4 minut. Po ugotowaniu i odcedzeniu potrząsamy nimi w garnku, aby skorupka popękała. Zalewamy zimną wodą. Jajka obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół. Ścieramy umyte 4 rzodkiewki na tarce o drobnych oczkach i mieszamy razem z majonezem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Tak przygotowany mus rzodkiewkowy kładziemy na połówkach jajek. Ogórek i pozostałe rzodkiewki kroimy w cieniutkie plasterki i odkładamy na bok. Będą potrzebne w momencie podania.
Krok 2: Przygotowujemy majonez cytrynowo-pietruszkowy
Do majonezu ścieramy skórkę z wcześniej wyszorowanej i sparzonej cytryny. Dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy i podajemy w osobnej miseczce.
Krok 3: Przygotowujemy majonez szczypiorkowy z curry
W miseczce mieszamy majonez z curry, posiekanym drobno szczypiorkiem i miodem. Doprawiamy do smaku sokiem z limonki, solą i białym pieprzem. Podajemy osobno w miseczce.
Krok 4: Podajemy jajka
Na talerzu rozkładamy rzeżuchę oraz plasterki rzodkiewki i ogórka, a na nich układamy jajka przepiórcze z musem rzodkiewkowym. Obok w miseczkach podajemy majonez cytrynowo-pietruszkowy i szczypiorkowy z curry.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Uszka z grzybami
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Boczek pieczony
- Makowiec japoński
- Burek ze szpinakiem
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pistacjowy sernik baskijski
- Spaghetti carbonara
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ciasto na pierogi
- Śledzie po kaszubsku
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Mini burgery
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Pieczona ryba po grecku
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)