Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Gotujemy jajka
Jajka przepiórcze gotujemy we wrzątku ok. 3-4 minut. Po ugotowaniu i odcedzeniu potrząsamy nimi w garnku, aby skorupka popękała. Zalewamy zimną wodą. Jajka obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół. Ścieramy umyte 4 rzodkiewki na tarce o drobnych oczkach i mieszamy razem z majonezem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Tak przygotowany mus rzodkiewkowy kładziemy na połówkach jajek. Ogórek i pozostałe rzodkiewki kroimy w cieniutkie plasterki i odkładamy na bok. Będą potrzebne w momencie podania.
Krok 2: Przygotowujemy majonez cytrynowo-pietruszkowy
Do majonezu ścieramy skórkę z wcześniej wyszorowanej i sparzonej cytryny. Dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy i podajemy w osobnej miseczce.
Krok 3: Przygotowujemy majonez szczypiorkowy z curry
W miseczce mieszamy majonez z curry, posiekanym drobno szczypiorkiem i miodem. Doprawiamy do smaku sokiem z limonki, solą i białym pieprzem. Podajemy osobno w miseczce.
Krok 4: Podajemy jajka
Na talerzu rozkładamy rzeżuchę oraz plasterki rzodkiewki i ogórka, a na nich układamy jajka przepiórcze z musem rzodkiewkowym. Obok w miseczkach podajemy majonez cytrynowo-pietruszkowy i szczypiorkowy z curry.
Zobacz podobne
przepisy
Smażone jajka w bezglutenowej panierce z sałatką z buraków
Wyjątkową Wielkanoc zapewni nietypowy przepis Darii na jajka smażone i panierowane w orzechach i parmezanie! Wypróbuj!
Jajka po rosyjsku
To idealna przekąska na imprezę lub pyszne śniadanie, którą szybko przygotujesz w swojej kuchni.
Jajko pieczone w awokado
Pyszny sposób na udane śniadanie w zdrowym i efektownym stylu – połówki awokado zapieczone z jajkiem i posypane boczkiem.
Przepiórka w musztardzie i pomarańczach
Sposób na wystawny obiad – przepiórki w marynacie sojowo-musztardowej podane z bagietką i plastrami świeżej pomarańczy.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Burgery wołowe z majonezem, papryką i salsą
- Konfitura z pieczonych jabłek z chrzanem
- Domowe lody waniliowo-truskawkowe
- Zupa z kapusty i ziemniaków z łososiem
- Zielona maślanka
- Sałatka z bobu z pesto z prażonej dymki
- Jaja faszerowane na dwa sposoby i sos wielkanocny
- 2 sposoby na batony po treningu
- Zapiekanka warzywna
- Tort z babeczek
- Crostini truskawkowe z kremem z orzechów nerkowca
- Placuszki warzywne z pstrągiem i jogurtem
- Naleśniki z pstrągiem i gruszką
- Indyjskie chlebki chapatti
- Śniadaniowe batoniki czekoladowe
- Pulled pork z jackfruita
- Stir-fry z kaszą
- Pasztet z krewetek i łososia
- Batony cytrynowe na orkiszowym spodzie
- Wegańska tarta bez pieczenia z owocami
- Wegańskie knedle ze śliwkami i sosem waniliowym
- Tyrolski gröstl
- Sernik na zimno na spodzie z korzennych ciastek
- Sylwestrowa pasta z pieczonego bakłażana i krokiety ziemniaczane
- Quiche z papryczkami padrón i wędzonym serem
- Biszkopt z galaretką pomarańczową
- Sałatka z makaronu soba
- Babeczki z jabłkami w kształcie róży
- Sałata na ciepło z pak choi i białą kiełbasą
- Mus jagodowy z sosem jeżynowym
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)