Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- tarkę
Krok 1: Gotujemy ryż
Do garnka wsypujemy ryż jaśminowy i zalewamy go wodą. Ryżu wcześniej nie płuczemy ani nie dodajemy soli. Gotujemy na średnim ogniu, aż woda całkowicie odparuje. Powinno to zająć ok. 1 godziny. Pod koniec gotowania ryżu dodajemy starte na tarce o dużych oczkach jabłko, a następnie dolewamy sok z całej pomarańczy oraz doprawiamy cynamonem.
Krok 2: Dekorujemy kleik
Ryż nakładamy na talerze, ozdabiamy plastrami pomarańczy, świeżą miętą oraz polewamy odrobiną syropu klonowego.
Zobacz podobne
przepisy
Deser karmelowy z ryżem preparowanym
Paweł przygotowuje deser inspirowany tradycyjnymi szyszkami – ryż preparowany i słony krem kajmakowy! Pycha!
Orientalny deser ryżowo-kokosowy z mango
Wyśmienity deser inspirowany smakami Azji! Ryż, mango i kokos gwarantują niezapomniane doznania. Musisz go spróbować!
Wiśniowe Sushi
Ryż na mleku, wiśnie i czekoladowa żelka. Tradycyjna japońska potrawa w słodkiej wersji zaskoczy niejednego łasucha!
Kokosowy pudding ryżowy z mango
Idealna opcja dla fanów słodkich deserów: delikatny pudding w egzotycznym stylu oczaruje swym smakiem i zapachem!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Gofry na dwa sposoby
- Tort serowy z nutą pomarańczy
- Deser cappuccino
- Domowe lody śmietankowo-malinowe na 5 sposobów
- Sałatka z makaronem ryżowym i orzechami
- 3 sposoby na jesienne śniadanie
- Gołąbki z mięsem mielonym w sosie z pomarańczy
- Nalewka z miodu spadziowego
- Gofry bananowe z polewą czekoladową
- Chlebek bananowy
- Krem borówkowy z karmelem
- Wegański pad thai z tofu
- Bliny z kremem awokado i fetą
- Jajka w chmurkach
- Ciasto z marcepanem
- Strucla makowo-orzechowa
- Jabłka zapiekane z żurawiną
- Mus szarlotkowy
- Krewetki z ananasem podawane na zimno
- Sałatka z malinami, gnocchi i cytrynowym winegretem
- Pieczony udziec z jelenia w marynacie winno-musztardowej
- Sałatka z batatem
- Kurczak pieczony w marynacie orzechowej z młodymi warzywami
- Domek z piernika
- Sałatka z rukolą i gruszką
- Domowe lody waniliowo-truskawkowe
- Kurczak i brukselka w sosie pomarańczowym
- Kruche miodowe ciasteczka
- Sałatka z rostbefem i z pesto bazyliowym
- Miniserniczki bez laktozy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
1621 dni temu
Według tych proporcji wyszło nie smaczne. Naprawiłam smak dodając jeszcze 3 rozprażone jabłka (jak na szarlotke) i sok z jednej pomarańczy. Czyli w sumie 4 jabłka i 2 pomarańcze. Ponadto znacznie więcej syropu niż w przepisie. Podałam z jogurtem i pokrojoną pomarańczą (połówka na porcje). Wyszło niezłe jednak biorąc pod uwagę długość czasu przygotowania nie opłacało się
odpowiedz