Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • tarkę

Krok 1: Gotujemy ryż

Do garnka wsypujemy ryż jaśminowy i zalewamy go wodą. Ryżu wcześniej nie płuczemy ani nie dodajemy soli. Gotujemy na średnim ogniu, aż woda całkowicie odparuje. Powinno to zająć ok. 1 godziny. Pod koniec gotowania ryżu dodajemy starte na tarce o dużych oczkach jabłko, a następnie dolewamy sok z całej pomarańczy oraz doprawiamy cynamonem.

Krok 2: Dekorujemy kleik

Ryż nakładamy na talerze, ozdabiamy plastrami pomarańczy, świeżą miętą oraz polewamy odrobiną syropu klonowego.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram