Typ dania (str. 67) - przepisy i pomysły
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Wegańskie drożdżówki ze śliwkami
Wegańskie, domowe, idealne na długą przerwę! Drożdżówki ze śliwkami wg przepisu Kingi świetnie się nadają jako drugie śniadanie lub słodka przekąska.

Wegańska carbonara z boczkiem z tofu
Jeden z popularniejszych przepisów na makaron inspirowanych kuchnią Włoch, w lekkiej, bezmięsnej wersji! Sprawdź, jak Kinga dobiera i łączy składniki wegańskiej carbonary!

Sałatka z brokułem i winogronami
Owoce i warzywa świetnie do siebie pasują w sałatkach, zwłaszcza tak dopracowanych w smaku, jak sałatka z brokułu i winogron, którą przygotujecie dzięki przepisowi Kingi!

Wegańskie gofry dyniowe
Dynia i cynamon w deserowej odsłonie? Dzięki przepisowi Kingi na wegańskie gofry dyniowe jesienny sezon w kuchni zaczniesz w słodkim stylu!

Lunchbox dla dzieci
Po pierwsze: pożywne, po drugie: pyszne! Właśnie takie śniadanie przygotujecie z przepisem Karola na owsiankę i zapiekankę do dziecięcego lunchboxa.

Placuszki jaglane z jabłkami
Pożywna kasza jaglana i chrupiące jabłko to idealne składniki szybkich śniadaniowych placków. Sięgnij po przepis Pawła i przygotuj je dla najbliższych.

Klasyczna sałatka grecka
Śródziemnomorski klasyk, czyli prosta i szybka sałatka grecka Darii, sprawdzi się jako piknikowa przekąska w letnie dni lub jako danie, które spakujesz do pracy!

Ciasteczka z ciecierzycy
Lekkie, z ciecierzycy i pełne owoców – ciasteczka według przepisu Kingi to fitalternatywa dla kalorycznych słodkości!

Chlebek cukiniowy
Kanapki smakują lepiej, gdy sięgniesz po pieczywo domowej roboty – zwłaszcza tak pyszne, jak cukiniowy chlebek według przepisu Karola Okrasy!

Placuszki z kukurydzy z sosem jogurtowym
Kukurydza i groszek – po te warzywa sięgnie Kinga, by przygotować wyśmienite placki. Podaj je z sosem jogurtowym jako szybki obiad lub wytrawną przekąskę między posiłkami!

Sorbet arbuzowy
Arbuz orzeźwia podwójnie, gdy podasz go na zimno – na przykład w formie pysznego sorbetu według przepisu Pawła Małeckiego!

Dorsz z ratatouille
Chrupiące i aromatyczne warzywa to główny składnik francuskiego ratatouille. Karol przygotuje je w wersji z soczystym filetem z dorsza! Spróbujecie?

