Dania główne - Wieprzowina - przepisy i pomysły (str. 3):
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Holenderskie frikandele
Jeden z najbardziej popularnych holenderskich fast-foodów w wersji domowej. To jedyny w swoim rodzaju przysmak, który choć wygląda jak kiełbaska o wiele bardziej przypomina kotleta mielonego.
![Holenderskie frikandele](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/81d09bfc2f5e-6e6afb0d8afe-kw20-2022-holenderskie-frikandele.webp)
![sticker MCC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/57dc65ab7c45-mcc.webp)
Murzin wielkanocny
Wielkanoc w regionalnym stylu? Przygotuj potrawę popularną na Śląsku Cieszyńskim: murzina z farszem z najlepszej wędliny i kiełbasy! Niech te święta smakują wyjątkowo.
![Murzin wielkanocny](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/5974bb14ea3e-bed7ed8fc0fe-kw15-2022-karol-okrasa-murzin-wielkanocny.webp)
Schab po sztygarsku z białą kiełbasą
Takiej wersji schabu po sztygarsku nie znacie! Delikatny farsz z białej kiełbasy i ciekawy sposób porcjowania nadają świeżości temu regionalnemu daniu. Wypróbujcie przepis Karola!
![Schab po sztygarsku z białą kiełbasą](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/e0b3867d14b5-2c8317506a61-KW13-karol-okrasa-schab-po-sztygarsku-z-biala-kielbasa1250x700.webp)
Flaki po włosku
Miłośników flaków do sięgnięcia po to danie nie trzeba szczególnie namawiać, a każdy, kto jest do nich nastawiony sceptycznie, polubi je, gdy tylko spróbuje tego wyjątkowej propozycji we włoskim stylu!
![Flaki po włosku](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/e64a9a08dc34-a6b7bc96db44-kw09_karol_danie_flaki_1250x700.webp)
Uniwersalny i domowy sos pieczeniowy
Do mięsa, do makaronów, do pyz i kopytek… ten pyszny i domowy sos pieczeniowy otwiera mnóstwo możliwości! Przygotuj go raz, zawekuj i planuj posiłki, by oszczędzić mnóstwo czasu.
![Uniwersalny i domowy sos pieczeniowy](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/0248aeec3634-062038ff836f-40277_KL_Kinga_KW07_040222_PHOTO_139854_1250x700.webp)
Wytrawna babka z groszkiem i prosciutto cotto
Jeszcze nigdy przygotowanie babki nie było tak proste i szybkie! Idealna babka w wersji wytrawnej z groszkiem i prosciutto cotto podbije Wasze stoły i serca!
![Wytrawna babka z groszkiem i prosciutto cotto](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/12ba25eabc3f-ebb4c08df985-Kinga_Wytrawna babka z goszkiem i prosciutto cotto.webp)
Śląskie pieczonki z kociołka
Kociołek pełen sycących rozmaitości, czyli pieczonki, to regionalna potrawa popularna na Śląsku i w okolicach Jury Krakowsko-Częstochowskiej. Świetna alternatywa dla dań z grilla, idealna, gdy planujesz gotowanie na świeżym powietrzu!
![Śląskie pieczonki z kociołka](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/5bc91c1e9b15-61575347cb37-36838_Kuchnia_Lidla_Karol_KW14_slaskie_pieczonki_rgb_ok_1250x700.webp)
Pieczone gołąbki z sosem pomidorowym
Aromatyczny farsz, najlepsza kapusta i domowy sos pomidorowy – tak powstają gołąbki, które pokocha cała rodzina. Przygotuj i spróbuj!
![Pieczone gołąbki z sosem pomidorowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/2c811643dbcf-b65bab53ea09-Pieczone_golabki_z_sosem_pomidorowym_1250x700.webp)
Kotlety mielone z młodymi ziemniakami i mizerią
Do klasyki polskich wiosennych obiadów nikogo nie trzeba zachęcać, ale zawsze warto poznać wyjątkowy przepis na kotlety! Podaj je z młodymi ziemniakami i ciesz się smakiem sezonowych pyszności!
![Kotlety mielone z młodymi ziemniakami i mizerią](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/ea12aefd5a9a-6ec85e05c178-Kotlety_mielone_z_mlodymi_ziemniakami_i_mizeria_1250x700.webp)
Dolmades z mięsem mielonym i oliwkami
Gołąbki po grecku, czyli dolmades z mięsno-ryżowym farszem, polecają się na lekki obiad lub imprezową przekąskę! Przygotuj je, korzystając z przepisu Karola!
![Dolmades z mięsem mielonym i oliwkami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/8a02485d7c0a-fa3006664231-KW_36_Karol_Dolmades_1250x700.webp)
Pulled pork na 2 sposoby: faszerowane bataty i kanapki
Przygotuj pulled pork według przepisu Karola i wykorzystaj to wyjątkowe mięso do przygotowania dwóch pysznych potraw: faszerowanych batatów i kanapek w stylu amerykańskim!
![Pulled pork na 2 sposoby: faszerowane bataty i kanapki](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/653cd3299aed-28083bbce8e1-KW27_Karol_pulled_pork_160620_MS_95676_1250x700.webp)
Wolno pieczona karkówka w przyprawach korzennych
Jej wyjątkowy, korzenny smak zawdzięczamy doskonałej marynacie i długiemu pieczeniu. Wykorzystaj świąteczny czas, by podać bliskim karkówkę według przepisu Karola Okrasy!
![Wolno pieczona karkówka w przyprawach korzennych](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/cd3e995bd24d-9accedad88da-_KW_49_OKRASA_karkowka_31398_301019_MJ_127143_1250x700.webp)