Pulpety - przepisy i pomysły:

Filtry

Trudność

Czas

Diety specjalne

Autor dania

Gotowe
Kategorie Filtry
Choć kojarzą się zazwyczaj z daniem mięsnym, to warto wiedzieć, że pulpety można przygotować na bazie wielu składników. Dzięki temu urozmaicimy nasze menu obiadowe, a proste danie szybko się nie znudzi.

Najlepsze przepisy na pulpety

Wśród przepisów na pulpety największym zainteresowaniem cieszą się te, które dotyczą pulpetów w sosie. Okazuje się, że właśnie sos może odegrać ważną rolę jako składnik dania. Warto więc zainspirować się przepisem na pulpety, który zawiera też opis przygotowania sosu. Z Kuchnią Lidla każdy przepis na pulpety jest wart uwagi!

Pulpety w sosie – przepisy:

A wszystkim tym, którzy preferują szybkie obiady, polecamy pulpety w sosie własnym. Wystarczy dodać do nich kilka składników, aby przyrządzić pulpety w sosie koperkowym lub pieczarkowym – dwa proste, a jednocześnie różne smakowo dania.

Radzimy też skorzystanie z przepisu na pulpety rybne albo na pulpety gryczane w delikatnym winnym sosie.

Kuchnia Lidla to kopalnia pomysłów kulinarnych, znajdziecie tu także przepisy na pulpety, a jeśli zdecydujecie się na ich przygotowanie, to przekonacie się, że pulpety smakują wybornie w każdym sosie!

Jak zrobić pulpety?

Takie pytanie stawiamy sobie zwłaszcza wtedy, gdy nie mamy doświadczenia w ich przyrządzaniu. Często nie jesteśmy pewni, jak zrobić pulpety w sosie pomidorowym. Z pomocą, jak zawsze, przyjdzie wam Kuchnia Lidla, w której znajdziecie kilka propozycji tego dania. Pamiętajcie, że możecie używać wymiennie różnych gatunków mięsa. Pulpety wieprzowe możecie zastąpić pulpetami wołowymi albo drobiowymi. Z drugiej strony rodzaj mięsa nie ma aż tak dużego znaczenia, liczy się efekt końcowy. A ten zostanie w pełni osiągnięty, jeśli tylko do przyrządzenia pulpetów z mięsa mielonego użyjecie odpowiednich przypraw. Wtedy zarówno pulpety z indyka, jak i te z kurczaka czy z szynki będą smakować wyśmienicie. Doskonałe są również takie, które nie zostały przygotowane w wyniku smażenia. Warto zatem skusić się na pulpety dietetyczne, a takimi są bez wątpienia pulpety drobiowe gotowane, w szczególności pulpety gotowane z indyka. Warto również przemycać do tego dania warzywa lub kaszę. Wtedy otrzymamy niezwykle lekkie i delikatne w smaku pulpety, podobnie jak pulpety bezglutenowe będące jeszcze lżejszą wersją tej potrawy. A jeśli nie macie ochoty ani na pulpety gotowane, ani w sosie, to wystarczy wrzucić pulpety do zupy i tym samym wyczarować kolejne pyszne danie. Oto cała wiedza w pigułce, jak zrobić pulpety, aby zawsze były smaczne.

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!