Dania główne - Żeberka - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Żeberka w kapuście
Szukasz pomysłu na dobry obiad? Mało co może równać się smakowi tradycyjnych żeberek pieczonych w kapuście kiszonej. Ta potrawa to prawdziwy rarytas, a jej przygotowanie wcale nie jest tak trudne, jak może się wydawać. Istnieje wiele sposobów na przyrządzenie tego dania, każdy z nich pozwalający na wydobycie z tego połączenia wszystkiego, co najlepsze.
Duszone żeberka – przepis
Żeberka duszone w sosie własnym to danie, które zachwyca wyjątkowym smakiem i boskim aromatem rozchodzącym się po całej kuchni podczas ich przygotowywania. Duszenie żeberek pozwala zachować ich soczystość i miękkość, jednocześnie wzbogacając ich smak różnorodnymi dodatkami. Jak zrobić pyszne duszone żeberka? Odkryj przepis Kuchni Lidla na to klasyczne danie!
Wolno grillowane żeberka BBQ
Nagrodą za cierpliwość będzie świetny smak! Wolno grillowane żeberka BBQ wg przepisu Karola Okrasy zostaną gwiazdą każdej imprezy przy grillu!
Pieczone żeberka
Szybki sposób na marynowane żeberka podane z chrupiącymi grzankami i limonką! Zasmakuj w klasyce dzięki przepisowi Karola!
Żeberka – sprawdzone przepisy Kuchni Lidla
Gdy planujecie przygotować żeberka, to skorzystajcie z choćby jednego przepisu Kuchni Lidla, a nie pożałujecie! Możecie zainspirować się m.in. pomysłem na żeberka gotowane, a następnie smażone na grillu, które Kuchnia Lidla poleca przyrządzić na ostro. Z kolei zwolennikom łagodniejszej postaci żeberek nie powinien umknąć uwadze przepis na grillowane żeberka z plackami ziemniaczanymi, które w pierwszej fazie są duszone pod przykryciem na wolnym ogniu, m.in. z cebulą i czosnkiem, aż do momentu, gdy staną się miękkie. Poza sezonem letnim warto natomiast skusić się na żeberka pieczone w piekarniku z przepisu na żeberka miodowo-pomidorowe. Jak widać, Kuchnia Lidla ma kilka różnych propozycji na przyrządzenie tradycyjnych żeberek w sosie własnym, które jadamy zdecydowanie najczęściej.
Żeberka w miodzie – sprawdź nasz przepis
Sposobem na przygotowanie soczystych i aromatycznych żeberek jest zamarynowanie ich w miodzie i w musztardzie, a następnie usmażenie lub upieczenie na ruszcie czy w piekarniku. Przepis na żeberka pieczone w miodzie i musztardzie podaje wam jak na tacy Kuchnia Lidla. Skorzystajcie z jej propozycji na żeberka ostro pikantne. To jednak nie wszystko! Jeśli poszukujecie inspiracji na żeberka w miodzie, to spójrzcie również na dwa inne przepisy, które zalecają marynować je z miodem, a jednocześnie z chili. Oto one:
Jak zrobić żeberka w piekarniku?
Żeberka mogą być podstawą naprawdę smacznego obiadu, jeśli tylko wiecie, jak je zrobić. Najlepiej gdy są to żeberka przygotowane w piekarniku, bo przecież nie zawsze istnieje możliwość przyrządzenia ich na grillu. Żeberka z piekarnika będą równie chrupiące i soczyste, jak te grillowane. Trzeba tylko poznać zasady, którymi się rządzą, m.in. powinniście wiedzieć, ile czasu należy piec żeberka. Dokładne wskazówki, jak zrobić żeberka w piekarniku, znajdziecie w Kuchni Lidla. Dowiecie się z nich na przykład, że podstawą żeberek pieczonych jest właściwie skomponowana marynata. Składniki na marynatę znajdziecie w przepisie na żeberka miodowo-pomidorowe. Zapoznajcie się więc ze szczegółami i trzymajcie się porad Kuchni Lidla, a wasze żeberka pieczone znikną ze stołu szybciej, niż się na nim pojawiły!