Przepis z:
Polecany trik:
Kinga Paruzel Jak zrobić zjadalny ogród z resztek warzyw i ziół?
Polecany artykuł:
Kulinarne SOS, czyli wszystko o winie w kuchni
Wspólne robienie pierogów to dobry wstęp do świąt. Sprawdź, jak poradziła sobie z tym ekipa Kuchni Lidla, i wypróbuj przepis na buraczane pierogi w wersji na słodko i słono!
liczba polubień: 40 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański
Dwa sposoby na bigos, a każdy z nich ekspresowy! Sprawdź, jak z tym klasycznym daniem kuchni polskiej radzą sobie Karol i jego gość, a później… wypróbuj przepisy i wybierz swój ulubiony.
liczba polubień: 82 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:25 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański
Szukasz przepisu, który przekona Cię do smaku karpia? Karol Okrasa przychodzi z podpowiedzią! Sprawdź, jak smakuje karp pieczony pod pierzynką z cebuli, i zaproś go w tym roku na wigilijny stół!
liczba polubień: 61 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański
Esencjonalna, pełna świątecznych smaków oraz aromatów i przygotowana z najlepszej jakości ryb – właśnie taka powinna być idealna zupa rybna na wigilię, którą przyrządzisz z przepisem Karola!
liczba polubień: 68 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 2:40 liczba porcji: 8 ten przepis nie jest wegetariański
Ryba w galarecie co roku gości na Twoim świątecznym stole? Wypróbuj przepis Karola i podaj ją w nowej odsłonie – z rodzynkami, marchewką i pietruszką!
liczba polubień: 27 poziom trudności: średni czas przygotowania: 2:00 liczba porcji: 6 ten przepis nie jest wegetariański
Jak gotować metodą sous-vide? Prosty przepis Karola na delikatną pierś kurczaka podaną z maślaną marchewką pozwoli Ci odkryć nowy sposób na przygotowanie wartościowego i smacznego obiadu dla całej rodziny!
liczba polubień: 59 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:25 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański
Zielona soczewica i pieczarki to podstawa wyśmienitego farszu, którym wypełnisz regionalne soczewiaki – kotleciki ziemniaczane, które świetnie sprawdzą się zarówno jako danie główne, jak i dodatek do zupy.
liczba polubień: 234 poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:45 liczba porcji: 6 ten przepis jest wegetariański
Odkryj na nowo smak polskiej gęsiny! Najlepiej ze sprawdzonym przepisem Karola Okrasy, dzięki któremu przygotujesz najlepszy kapuśniak na esencjonalnym, domowym wywarze. Spróbuj koniecznie!
liczba polubień: 29 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 6 ten przepis nie jest wegetariański
Doskonałe mięso wołowe spotyka się w tym daniu z warzywami i idealnie dobranymi przyprawami! Przygotuj pożywny, esencjonalny bogracz, czyli gulasz rodem z kuchni węgierskiej, wykorzystując przepis Karola Okrasy!
liczba polubień: 189 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 2:00 liczba porcji: 6 ten przepis nie jest wegetariański
Pieczonej dyni trudno się oprzeć – zwłaszcza gdy podamy ją z aromatycznym pesto i pysznym sosem! Wykorzystaj przepis Karola i przygotuj to proste, ale wyjątkowe danie!
liczba polubień: 104 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:15 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański
Jak wykorzystać kasztany? Sięgnij po przepis Karola na kopytka z prawdziwkami w sosie kasztanowym i połącz domowe smaki z tym wyjątkowym, jesiennym składnikiem!
liczba polubień: 26 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:30 liczba porcji: 6 ten przepis jest wegetariański
Nic nie zachwyci fanów kuchni w stylu włoskim tak jak domowe ravioli! Przygotuj je, wykorzystując przepis Karola, i podaj z pysznym, maślano-ziołowym sosem.
liczba polubień: 262 poziom trudności: średni czas przygotowania: 2:00 liczba porcji: 6 ten przepis jest wegetariański
Proste składniki i oryginalny sposób podania – gryczane naleśniki z szynką, serem i jajkiem, czyli galettes bretonnes, to świetny pomysł na szybki obiad, który zasmakuje każdemu!
liczba polubień: 387 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański
Chrupiące jarzyny, kremowy ser pavé i esencjonalny bulion łączą się w lekkiej, delikatnej zupie prowansalskiej. Przygotuj ją, wykorzystując sprawdzony przepis Karola.
liczba polubień: 150 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański