
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- tarkę o drobnych oczkach
Przygotuj wcześniej:
Ugotuj bób w lekko osolonej i osłodzonej wodzie.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CHLEBOWY CHRUST
Chleb pokrojony w drobną kostkę (bez skórek) smażymy na patelni na rozgrzanym oleju, aż się przypiecze. Doprawiamy solą i pieprzem. Co jakiś czas mieszamy, by chleb zarumienił się z każdej strony.
Pistacje miażdżymy brzegiem noża – niezbyt drobno, tak by zachowały się większe kawałki orzechów – i dodajemy do chlebowego chrustu. Dodajemy drobno posiekany czosnek i drobno posiekaną miętę. Mieszamy, chwilę smażymy i zdejmujemy z ognia.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ
Ugotowany bób (ze skórką, bez lub mieszany) przekładamy do dużej miski. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy cebulę pokrojoną w grubą kostkę, drobno posiekaną miętę i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Dodajemy skórkę otartą z limonki i wyciśnięty z niej sok. Dodajemy tofu pokrojone w dużą kostkę.
Całość skrapiamy oliwą z oliwek. Z wierzchu posypujemy chlebowym chrustem i grubo posiekanym szczypiorem.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka nicejska
Sałatka nicejska z tuńczykiem i sosem winegret to klasyka kuchni francuskiej. Łatwy przepis Kingi na pożywną sałatkę!

Sałatka z bakłażanem, fetą i granatem
Szukasz nowych pomysłów na wykorzystanie bakłażana? Przygotuj prostą, szybką i pyszną sałatkę według przepisu Karola! Zostanie w Twoim menu na dłużej.

Lekka sałatka z brązowym ryżem
Lekka sałatka, która pasuje na każdą okazję? Znamy taką! Koniecznie wypróbuj ten przepis!

Orzeźwiająca sałatka z makaronem i ogórkiem
Idealna sałatka na lato powinna zaspokajać głód i orzeźwiać jednocześnie. Właśnie taką sezonową kompozycję, pachnącą świeżymi ziołami, przygotujecie dzięki przepisowi Kingi!

Komentarze (0)