
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- tarkę o drobnych oczkach
Przygotuj wcześniej:
Ugotuj bób w lekko osolonej i osłodzonej wodzie.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CHLEBOWY CHRUST
Chleb pokrojony w drobną kostkę (bez skórek) smażymy na patelni na rozgrzanym oleju, aż się przypiecze. Doprawiamy solą i pieprzem. Co jakiś czas mieszamy, by chleb zarumienił się z każdej strony.
Pistacje miażdżymy brzegiem noża – niezbyt drobno, tak by zachowały się większe kawałki orzechów – i dodajemy do chlebowego chrustu. Dodajemy drobno posiekany czosnek i drobno posiekaną miętę. Mieszamy, chwilę smażymy i zdejmujemy z ognia.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ
Ugotowany bób (ze skórką, bez lub mieszany) przekładamy do dużej miski. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy cebulę pokrojoną w grubą kostkę, drobno posiekaną miętę i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Dodajemy skórkę otartą z limonki i wyciśnięty z niej sok. Dodajemy tofu pokrojone w dużą kostkę.
Całość skrapiamy oliwą z oliwek. Z wierzchu posypujemy chlebowym chrustem i grubo posiekanym szczypiorem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Sernik pistacjowy
- Spaghetti carbonara
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto marchewkowe
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Świąteczne pierniczki
- Burek ze szpinakiem
- Klasyczna sałatka grecka
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Sałatka gyros
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Golonka pieczona po bawarsku
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Śledzie po kaszubsku
- Nuggetsy z kurczaka
- Domek z piernika
- Ryba po japońsku
- Łazanki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)