Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- tarkę o drobnych oczkach
Przygotuj wcześniej:
Ugotuj bób w lekko osolonej i osłodzonej wodzie.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CHLEBOWY CHRUST
Chleb pokrojony w drobną kostkę (bez skórek) smażymy na patelni na rozgrzanym oleju, aż się przypiecze. Doprawiamy solą i pieprzem. Co jakiś czas mieszamy, by chleb zarumienił się z każdej strony.
Pistacje miażdżymy brzegiem noża – niezbyt drobno, tak by zachowały się większe kawałki orzechów – i dodajemy do chlebowego chrustu. Dodajemy drobno posiekany czosnek i drobno posiekaną miętę. Mieszamy, chwilę smażymy i zdejmujemy z ognia.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ
Ugotowany bób (ze skórką, bez lub mieszany) przekładamy do dużej miski. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy cebulę pokrojoną w grubą kostkę, drobno posiekaną miętę i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Dodajemy skórkę otartą z limonki i wyciśnięty z niej sok. Dodajemy tofu pokrojone w dużą kostkę.
Całość skrapiamy oliwą z oliwek. Z wierzchu posypujemy chlebowym chrustem i grubo posiekanym szczypiorem.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka nicejska
Sałatka nicejska z tuńczykiem i sosem winegret to klasyka kuchni francuskiej. Łatwy przepis Kingi na pożywną sałatkę!
Sałatka z bakłażanem, fetą i granatem
Szukasz nowych pomysłów na wykorzystanie bakłażana? Przygotuj prostą, szybką i pyszną sałatkę według przepisu Karola! Zostanie w Twoim menu na dłużej.
Lekka sałatka z brązowym ryżem
Lekka sałatka, która pasuje na każdą okazję? Znamy taką! Koniecznie wypróbuj ten przepis!
Orzeźwiająca sałatka z makaronem i ogórkiem
Idealna sałatka na lato powinna zaspokajać głód i orzeźwiać jednocześnie. Właśnie taką sezonową kompozycję, pachnącą świeżymi ziołami, przygotujecie dzięki przepisowi Kingi!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kurczak w kiszonej kapuście z curry
- Fondant czekoladowy z curry i boczkiem
- Bób z boczkiem
- Lody figowe
- Makaron z łososiem
- Ryba z frytkami
- Sałatka z bobu z prażoną cebulką
- Kremowa zupa z bobu z wędzonym łososiem
- Omlet z cukinią i bobem
- Wegetariańskie leczo z kurkami
- Tosty francuskie z lodami i sałatką owocową
- Wołowe pulpety (klopsy) w sosie pomidorowym
- Fasola z makrelą
- Sałatka śniadaniowa z chorizo
- Różowy makaron z burakami
- Kołocz śląski
- Gulasz z kaczych żołądków
- Bowl proteinowy z pulpecikami z indyka
- Gryczanka i muffiny bananowe – lunchbox na słodko
- Wrap z łososiem i warzywami
- Ryż na mleku z jabłkiem
- Szaszłyki z kiełbasy śląskiej
- Bruschetta z pomidorami
- Przekąski kibica: roladki z tortilli z krewetkowym ceviche
- Kolorowe lody na patyku bez dodatku cukru
- Sałatka ze śledziem, selerem i jabłkiem
- Chaffle, czyli gofr z jajek i sera z zieloną pastą
- Kanapki z grilla ze schabem i szparagami
- Pizza na spodzie z brokułów z burakiem i kozim serem
- Wegański pasztet z orzechami włoskimi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)