• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:

Umyty, oczyszczony i pokrojony burak ugotuj w osolonej wodzie do uzyskania miękkości – ok. 30-40 minut.

 

Sposób przygotowania:

KROK 1: GOTUJEMY RYŻ

Ryż gotujemy z dodatkiem soli zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy.

KROK 2: DODAJEMY RESZTĘ SKŁADNIKÓW

Ryż przekładamy na talerze. Na wierzchu układamy kawałki ugotowanego buraka, pokruszoną fetę, listki rukoli, kawałki pomarańczy.

KROK 3: PODAJEMY SAŁATKĘ

Całość doprawiamy pieprzem i solą i skrapiamy oliwą.

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram