
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Umyty, oczyszczony i pokrojony burak ugotuj w osolonej wodzie do uzyskania miękkości – ok. 30-40 minut.
Sposób przygotowania:
KROK 1: GOTUJEMY RYŻ
Ryż gotujemy z dodatkiem soli zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy.
KROK 2: DODAJEMY RESZTĘ SKŁADNIKÓW
Ryż przekładamy na talerze. Na wierzchu układamy kawałki ugotowanego buraka, pokruszoną fetę, listki rukoli, kawałki pomarańczy.
KROK 3: PODAJEMY SAŁATKĘ
Całość doprawiamy pieprzem i solą i skrapiamy oliwą.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z grillowanych warzyw z fetą i sosem miodowym
Pyszne, kolorowe kawałki warzyw, podpieczone na grillu i połączone w smakowitej sałatce z dodatkiem miodowego dressingu.

Sałatka ze szpinaku, buraków i pomarańczy
Propozycja, która kusi nie tylko soczystymi barwami, ale też idealną kompozycją smaków – w sam raz na ciepłe dni!

Sałatka z kaszy gryczanej, buraków i sera typu greckiego
Cenisz buraki ze względu na smak lub właściwości? Ta prosta w wykonaniu sałatka idealnie wpisze się w Twój jadłospis.

Sałatka z soczewicą, kuskusem, pomidorkami i miętą
Sycąca sałatka z kaszą kuskus, czerwoną soczewicą, pomidorkami, fetą i miętą

Komentarze (0)
zobacz wszystkie