Kuchnia francuska - Naleśniki na słono - przepisy i pomysły:

Kuchnia francuska

Naleśniki

wróć do Dania główne

Zastosuj

Filtry

Trudność

Czas

Diety specjalne

Autor dania

Gotowe
Kategorie Filtry
Naleśniki mają tę zaletę, że smakują wyśmienicie zarówno na słodko, jak i na słono. Zwolenników wersji wytrawnej z pewnością zainteresują propozycje Kuchni Lidla, która przygotowała kilka inspirujących przepisów na naleśniki na słono. Sprawdźcie koniecznie!

Naleśniki na słono – najlepsze przepisy

Jeśli macie ochotę na szybkie i smaczne danie obiadowe, to idealnie sprawdzą się w tej roli właśnie naleśniki z wytrawnym farszem. Trudno o jeden uniwersalny przepis, którym zadowoliłby się każdy smakosz naleśników na słono, dlatego warto wziąć pod uwagę więcej opcji. W myśl tej zasady Kuchnia Lidla proponuje – oto przepisy:

A jeśli jesteście wegetarianami i akurat nie przepadacie za krokietami, to mięso czy ryby możecie równie dobrze zastąpić serem. Zamiast więc przyrządzać naleśniki z kurczakiem, można pokusić się na przykład o przygotowanie naleśników ze szpinakiem i fetą, których smaki wyśmienicie się komponują.

Co przepis, to inna kompozycja. A możliwości jest nieskończenie wiele! Naleśniki na słono to naprawdę kopalnia pomysłów kulinarnych. Musicie spróbować!

Naleśniki na słono – z czym podawać?

Tak jak w przypadku każdego dania, również w przypadku naleśników wytrawnych, znaczącą rolę odgrywają dodatki. Z nimi cała potrawa zyskuje na wyrazistości. Z czym więc najlepiej jadać naleśniki na słono? Naleśniki najczęściej podaje się z różnego rodzaju sosami – od śmietankowego i ziołowego po czosnkowy itp. Niektórym wystarczy po prostu odrobina gęstej śmietany, inni bardziej wymagający smakosze wolą oliwę lub zioła, a nawet sałatę. Przekonajcie się, co zatem proponuje Kuchnia Lidla:

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!