Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- trzepaczkę lub mikser
- patelnię do naleśników
- głęboką patelnię z pokrywką
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NALEŚNIKOWE
Mąkę łączymy w misce z mlekiem, wodą i jajkiem. Dodajemy sól, paprykę i zioła prowansalskie i mieszamy składniki trzepaczką.
Ciasto odstawiamy na 10 minut.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek posiekany w plasterki delikatnie podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy pomidory, czerwone pesto i sery pokrojone na mniejsze kawałki. Mieszamy.
Dodajemy łososia pokrojonego w grubszą kostkę, sól oraz pieprz. Sos dusimy pod przykryciem ok. 10 minut.
Krok 3: SMAŻYMY NALEŚNIKI I PODAJEMY SPAGHETTI
Patelnię smarujemy niewielką ilością oleju. Naleśniki smażymy z obu stron na złoty kolor. Gdy lekko ostygną, zwijamy je w rulon i cienko kroimy w krążki.
Sos przekładamy do głębokich talerzy, a na wierzch wykładamy porcję makaronu naleśnikowego. Spaghetti podajemy z liśćmi świeżej bazylii, pokruszonymi pistacjami i plasterkiem koziego sera.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Tagliatelle z kurkami i pistacjami
Doskonałe składniki rodem z włoskiej kuchni – to podstawa przepisu Karola! Przygotuj tagliatelle z kurkami i pistacjami, by zasmakować w jakości i prostocie.
Tagliatelle i dorsz w sosie szafranowo-pomarańczowym
Ryba doskonale komponuje się z cytrusami. Spróbuj makaronu z dorszem w sosie pomarańczowym z szafranem!
Tagliatelle z koprem włoskim i kaparami
Spróbuj połączenia kopru włoskiego z kaparami i twarogiem! To doskonały dodatek do makaronu, na ciepło i na zimno!
Makaron tagliatelle z pieczonymi pieczarkami
Do dobrego makaronu możesz dodać w zasadzie wszystko. Spróbuj aromatycznego połączenia pieczonych grzybów, bazylii i parmezanu!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Pieczona ryba po grecku
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto marchewkowe
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Uszka z grzybami
- Sernik piernikowy
- Wigilijny makowiec
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ciasto na pierogi
- Zupa grzybowa z makaronem
- Dorsz w czosnku i cytrynie
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)