Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- trzepaczkę lub mikser
- patelnię do naleśników
- głęboką patelnię z pokrywką
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NALEŚNIKOWE
Mąkę łączymy w misce z mlekiem, wodą i jajkiem. Dodajemy sól, paprykę i zioła prowansalskie i mieszamy składniki trzepaczką.
Ciasto odstawiamy na 10 minut.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek posiekany w plasterki delikatnie podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy pomidory, czerwone pesto i sery pokrojone na mniejsze kawałki. Mieszamy.
Dodajemy łososia pokrojonego w grubszą kostkę, sól oraz pieprz. Sos dusimy pod przykryciem ok. 10 minut.
Krok 3: SMAŻYMY NALEŚNIKI I PODAJEMY SPAGHETTI
Patelnię smarujemy niewielką ilością oleju. Naleśniki smażymy z obu stron na złoty kolor. Gdy lekko ostygną, zwijamy je w rulon i cienko kroimy w krążki.
Sos przekładamy do głębokich talerzy, a na wierzch wykładamy porcję makaronu naleśnikowego. Spaghetti podajemy z liśćmi świeżej bazylii, pokruszonymi pistacjami i plasterkiem koziego sera.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Mini burgery
- Pistacjowy sernik baskijski
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Makówki śląskie
- Pierniki
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Domek z piernika
- Nuggetsy z kurczaka
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Uszka z grzybami
- Makowiec japoński
- Przekąski sylwestrowe
- Jajka na miękko
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (0)