Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- trzepaczkę lub mikser
- patelnię do naleśników
- głęboką patelnię z pokrywką
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NALEŚNIKOWE
Mąkę łączymy w misce z mlekiem, wodą i jajkiem. Dodajemy sól, paprykę i zioła prowansalskie i mieszamy składniki trzepaczką.
Ciasto odstawiamy na 10 minut.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek posiekany w plasterki delikatnie podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy pomidory, czerwone pesto i sery pokrojone na mniejsze kawałki. Mieszamy.
Dodajemy łososia pokrojonego w grubszą kostkę, sól oraz pieprz. Sos dusimy pod przykryciem ok. 10 minut.
Krok 3: SMAŻYMY NALEŚNIKI I PODAJEMY SPAGHETTI
Patelnię smarujemy niewielką ilością oleju. Naleśniki smażymy z obu stron na złoty kolor. Gdy lekko ostygną, zwijamy je w rulon i cienko kroimy w krążki.
Sos przekładamy do głębokich talerzy, a na wierzch wykładamy porcję makaronu naleśnikowego. Spaghetti podajemy z liśćmi świeżej bazylii, pokruszonymi pistacjami i plasterkiem koziego sera.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Tagliatelle z kurkami i pistacjami
Doskonałe składniki rodem z włoskiej kuchni – to podstawa przepisu Karola! Przygotuj tagliatelle z kurkami i pistacjami, by zasmakować w jakości i prostocie.
Tagliatelle i dorsz w sosie szafranowo-pomarańczowym
Ryba doskonale komponuje się z cytrusami. Spróbuj makaronu z dorszem w sosie pomarańczowym z szafranem!
Tagliatelle z koprem włoskim i kaparami
Spróbuj połączenia kopru włoskiego z kaparami i twarogiem! To doskonały dodatek do makaronu, na ciepło i na zimno!
Makaron tagliatelle z pieczonymi pieczarkami
Do dobrego makaronu możesz dodać w zasadzie wszystko. Spróbuj aromatycznego połączenia pieczonych grzybów, bazylii i parmezanu!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Makaron z bazyliowym pesto z orzechami nerkowca
- Kanapka jak śliwka w pasztet
- Makaron tagliatelle ze szpinakiem i łososiem
- Spaghetti bolognese
- Ryż basmati z kurczakiem w sosie pomarańczowym
- Polędwica wołowa z zielonym pieprzem i sosem waniliowym
- Szaraki z pieczonym łososiem i kremowym szpinakiem
- Makaron z kurkami
- Makaron z pomidorami i oliwkami
- Makaron z łososiem
- Cukinia w cieście naleśnikowym
- Rolada śląska z kluskami i modrą kapustą
- Soczewiaki z pieczarkami i kwaśną śmietaną
- Miniomlety pomidorowe
- Wytrawna tarta Tatin
- Pączki
- Hummus bowl
- Szaszłyki z indykiem i brzoskwiniami w sosie sojowym z sałatką z serem kozim
- Łopatka wieprzowa w sosie chrzanowym
- Tarta z kremem katalońskim
- Brownie z buraków
- Tarta ze szparagami i cebulą
- Kuleczki z koziego sera
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- 3 sposoby na wytrawne konfitury z pomidorów
- Zapiekanki z grillowanym kurczakiem
- Ośmiorniczki z grilla
- Sos do ravioli
- Sałatka z bakłażana z twarożkiem podwędzanym sianem
- Sałatka z bakłażana z dressingiem z jogurtu koziego
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)