zobacz film

Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • trzepaczkę lub mikser
  • patelnię do naleśników
  • głęboką patelnię z pokrywką

Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NALEŚNIKOWE

Mąkę łączymy w misce z mlekiem, wodą i jajkiem. Dodajemy sól, paprykę i zioła prowansalskie i mieszamy składniki trzepaczką.

Ciasto odstawiamy na 10 minut.

Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS

Cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek posiekany w plasterki delikatnie podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy pomidory, czerwone pesto i sery pokrojone na mniejsze kawałki. Mieszamy.

Dodajemy łososia pokrojonego w grubszą kostkę, sól oraz pieprz. Sos dusimy pod przykryciem ok. 10 minut.

Krok 3: SMAŻYMY NALEŚNIKI I PODAJEMY SPAGHETTI

Patelnię smarujemy niewielką ilością oleju. Naleśniki smażymy z obu stron na złoty kolor. Gdy lekko ostygną, zwijamy je w rulon i cienko kroimy w krążki.

Sos przekładamy do głębokich talerzy, a na wierzch wykładamy porcję makaronu naleśnikowego. Spaghetti podajemy z liśćmi świeżej bazylii, pokruszonymi pistacjami i plasterkiem koziego sera.  

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram