Tagliatelle z koprem włoskim i kaparami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Podsmażamy koper włoski

Koper włoski oczyszczamy, liście odkładamy na bok. Twarde łodygi usuwamy, głąby kroimy w poprzek w cienkie paski o szerokości 3-4 mm. Cebulę obieramy i kroimy w paski. Warzywa podsmażamy na gorącym maśle przez 3-4 minuty. Doprawiamy solą, pieprzem. Wlewamy bulion warzywny. Dusimy przez ok. 4 minuty pod przykryciem, aż warzywa będą półtwarde.

Krok 2: Gotujemy makaron

W międzyczasie makaron tagliatelle gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Kapary osączamy. Dodajemy wraz z twarogiem do kopru włoskiego i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Makaron odcedzamy, mieszamy z przygotowanymi warzywami. Liście kopru włoskiego grubo siekamy, parmezan ścieramy na tarce i posypujemy tagliatelle.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Gość Gość
    390 dni temu
    Hmmm robie sporo przepisow z kuchni lidla ale ten jest dziwny xd Twarog naturalny to taki twarog twarog? W kostce? Xd Bo taki dodalam i wyszla totalna klapa xD

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1157 dni temu
    Albo podsmaż kapary, wtedy smakują o niebo lepiej;)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1606 dni temu
    Pierwszy raz w życiu robiłam taki sos i jak na mój gust połączenie kaparów i twarogu powoduje, że danie jest zbyt kwaśne. Może to dlatego, że użyłam chudego twarogu, a lepszy byłby np. śmietankowy?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1605 dni temu
    Albo następnym razem daj 1 łyżeczkę kaparów :)

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!