Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Podsmażamy koper włoski
Koper włoski oczyszczamy, liście odkładamy na bok. Twarde łodygi usuwamy, głąby kroimy w poprzek w cienkie paski o szerokości 3-4 mm. Cebulę obieramy i kroimy w paski. Warzywa podsmażamy na gorącym maśle przez 3-4 minuty. Doprawiamy solą, pieprzem. Wlewamy bulion warzywny. Dusimy przez ok. 4 minuty pod przykryciem, aż warzywa będą półtwarde.
Krok 2: Gotujemy makaron
W międzyczasie makaron tagliatelle gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Kapary osączamy. Dodajemy wraz z twarogiem do kopru włoskiego i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Makaron odcedzamy, mieszamy z przygotowanymi warzywami. Liście kopru włoskiego grubo siekamy, parmezan ścieramy na tarce i posypujemy tagliatelle.
Zobacz podobne
przepisy
Tagliatelle z bakłażanem, papryką, rukolą i szynką San Daniele
Makaron w stylu włoskim z fantastycznym sosem według pomysłu samego mistrza kuchni - Karola Okrasy!
Makaron i szparagi w kremie z łososia
Wyrazisty smak łososia idealnie skomponowany ze szparagami i sosem śmietanowym zamieni obiad w pyszną makaronową ucztę!
Zrazy alpejskie z serem i szynką szwarcwaldzką w sosie pieczarkowo-szpinakowym z makaronem tagliatelle
Wyobraź sobie, że jesteś w cudownych, malowniczych Alpach. Pomoże Ci w tym smak naszych zrazów według oryginalnego przepisu!
Makaron tagliatelle ze szpinakiem i łososiem
Ryba i szpinak to duet doskonały. W połączeniu z makaronem tworzy przepyszne danie, w którym rozsmakuje się każdy.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Grillowany łosoś z purée z jabłek i kopru włoskiego
- Quiche ze szpinakiem, serem i salami
- Quiche z curry, ziemniakami i pomidorami
- Maślane ciasto z jabłkami i migdałami
- Zapiekanka z jabłkiem i amarantusem
- Kanapka z lazurem i kurczakiem
- Makaron tagliatelle z pieczonymi pieczarkami
- Pieczona ryba po grecku
- Filety z pstrąga z gratin z ziemniaków i kopru włoskiego
- Kuskus z żurawinami i pomarańczami
- Chleb na domowym zakwasie z koprem włoskim
- Spaghetti ze szparagami w sosie cytrynowym
- Papardelle z sosem kaparowym i pieczonym łososiem
- Kompot agrestowy
- Omlet biszkoptowy z owocami na 3 sposoby
- Pomarańczowo-borówkowe serduszka dla mamy
- Ciasto bostońskie
- Karp pieczony z grzybami
- Pomarańczowa owsianka z borówkami
- Boczniaki po kaszubsku
- Kurczak z sosem truskawkowym
- Gulasz wieprzowy z kiszoną kapustą i gnocchi
- Ciasto drożdżowe ze śliwkami
- Pikantne polędwiczki z zapiekanką z cykorii z serem fontina i mozzarellą
- Desery na Sylwestra
- Torcik czekoladowy z musem jabłkowo-marchwiowym
- Donuty dyniowe
- Naleśniki z kremem z rabarbaru
- Tagliatelle z koprem włoskim i kaparami
- Sambar z czerwonej soczewicy z rzepą i bakłażanem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
606 dni temu
Hmmm robie sporo przepisow z kuchni lidla ale ten jest dziwny xd Twarog naturalny to taki twarog twarog? W kostce? Xd Bo taki dodalam i wyszla totalna klapa xD
odpowiedz
1373 dni temu
Albo podsmaż kapary, wtedy smakują o niebo lepiej;)
odpowiedz
1822 dni temu
Pierwszy raz w życiu robiłam taki sos i jak na mój gust połączenie kaparów i twarogu powoduje, że danie jest zbyt kwaśne. Może to dlatego, że użyłam chudego twarogu, a lepszy byłby np. śmietankowy?
odpowiedz
1822 dni temu
Albo następnym razem daj 1 łyżeczkę kaparów :)