
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Podsmażamy koper włoski
Koper włoski oczyszczamy, liście odkładamy na bok. Twarde łodygi usuwamy, głąby kroimy w poprzek w cienkie paski o szerokości 3-4 mm. Cebulę obieramy i kroimy w paski. Warzywa podsmażamy na gorącym maśle przez 3-4 minuty. Doprawiamy solą, pieprzem. Wlewamy bulion warzywny. Dusimy przez ok. 4 minuty pod przykryciem, aż warzywa będą półtwarde.
Krok 2: Gotujemy makaron
W międzyczasie makaron tagliatelle gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Kapary osączamy. Dodajemy wraz z twarogiem do kopru włoskiego i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Makaron odcedzamy, mieszamy z przygotowanymi warzywami. Liście kopru włoskiego grubo siekamy, parmezan ścieramy na tarce i posypujemy tagliatelle.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Spaghetti carbonara
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Corn dog
- Kotlet pożarski – przepis
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Mus truskawkowy
- Zasmażana młoda kapusta
- Sos kurkowy
- Gzik
- Makaron z truskawkami
- Sałatka z arbuzem i fetą
- Zapiekanka z mięsem mielonym, warzywami w stylu greckim i rozmarynem
- Pulpety w sosie koperkowym
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Deser z chia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (4)
885 dni temu
Hmmm robie sporo przepisow z kuchni lidla ale ten jest dziwny xd Twarog naturalny to taki twarog twarog? W kostce? Xd Bo taki dodalam i wyszla totalna klapa xD
odpowiedz
1652 dni temu
Albo podsmaż kapary, wtedy smakują o niebo lepiej;)
odpowiedz
2101 dni temu
Pierwszy raz w życiu robiłam taki sos i jak na mój gust połączenie kaparów i twarogu powoduje, że danie jest zbyt kwaśne. Może to dlatego, że użyłam chudego twarogu, a lepszy byłby np. śmietankowy?
odpowiedz
2101 dni temu
Albo następnym razem daj 1 łyżeczkę kaparów :)