Kuchnia francuska - Camembert - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Zapiekany ser z pistacjami
Doskonałe sery uwielbiają towarzystwo słodkich smaków. Połącz ser camembert i ser langres z idealnie dopasowanymi dodatkami, korzystając z przepisu Karola. To świetny pomysł na impezową przystawkę!
![Zapiekany ser z pistacjami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/e08daa0c689c-5cf44c128ee5-KW12-karol-okrasa-zapiekany-ser-z-pistacjami.webp)
Gryczane bułeczki z serem camembert
Nie ma nic lepszego niż zapach pieczywa, które przygotujesz w domu! Sięgnij po przepis Karola i podaj najbliższym gryczane bułeczki z serem camembert i figami.
![Gryczane bułeczki z serem camembert](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/ce7d3c2b70e7-f5b703e1e4ba-BS_ONLINE_KW37_KAROL_CHLEBEK_200818_MJ_0094.webp)
Talarki pumpernikla z burakami
Zdrowa przekąska, która uświetni każde przyjęcie! Unikalne połączenie smaków doceni nawet najbardziej wymagający gość.
![Talarki pumpernikla z burakami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/30c84cfc1bdf-c85ca62b24-Rote-Bete-Taler.webp)
Smażony camembert z brzoskwiniowym carpaccio
Intrygujące połączenie słonego smaku francuskiego sera ze słodyczą owoców. Proste, eleganckie, pyszne. Spróbuj!
![Smażony camembert z brzoskwiniowym carpaccio](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/d3e2290e9d7e-f16e672c66-Gebratener-Camembert.webp)
Sałatka z rzodkiewki ze smażonymi kawałkami sera camembert
Ostry smak rzodkiewki i szczypiorku, a do tego rozpływający się w ustach ser w złocistej panierce. Połączenie doskonałe!
![Sałatka z rzodkiewki ze smażonymi kawałkami sera camembert](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/54128e69640c-2f1861697e-Radieschen-Rettich-Salat.webp)
Bagietka z serem camembert i truskawkami
Słony ser, słodkie truskawki, aromatyczna bazylia i delikatna bagietka to sposób na oryginalną kanapkę po francusku.
![Bagietka z serem camembert i truskawkami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/055df4af53c8-a768ec26d2-em_1302_int_17-02_im_baguette_stibi_2013_005.webp)
Kanapka viva camembert
Pszenna bułka z chrupiącą skórką, francuski ser i słodka żurawina – prosty sposób na kanapkę o oryginalnym smaku!
![Kanapka viva camembert](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/80c4641daa02-d386a8cfed-Katalog-kanapek_98516_960x540.webp)
Camembert z grilla
Grill we francuskim stylu! Przyrządzony na ruszcie ser rozpływa się w ustach, a żurawina nadaje mu niepowtarzalny smak.
![Camembert z grilla](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/c948c6376839-06ff2237cf-camembert_z_grila_GRILL_12522_S_108604_960x540.webp)
Camembert w panierce – sprawdź, jak przyrządzić
Francuski ser camembert podawany w panierce to klasyczna przekąska, która zawsze sprawdzi się podczas spotkania w gronie rodziny czy znajomych. Jeśli więc dotychczas nie mieliście okazji spróbować panierowanego camemberta, to czas nadrobić zaległości. Sprawdźcie w Kuchni Lidla, jak najlepiej i najszybciej usmażyć camembert, aby zaskoczyć jego smakiem wszystkich gości. Oto wskazówki i przepisy na:
- smażony camembert z brzoskwiniowym carpaccio
- panierowany camembert z migdałami i pistacjami
- sałatkę z rzodkiewki ze smażonymi kawałkami sera camembert
Oprócz camemberta smażonego w panierce, w przepisach Kuchni Lidla znajdziecie również inną propozycję – przepis na dosłownie rozpływający się w ustach camembert z grilla, serwowany z dodatkiem żurawiny. Podobnie jest w przypadku camemberta w panierce, który z żurawiną komponuje się bardzo dobrze. A jeśli potrzebujecie bardziej wyszukanej propozycji przyrządzenia camemberta w panierce i zastanawiacie się, z czym go podawać, to wróćcie do przepisów Kuchni Lidla, które będą najlepszą inspiracją.
Camembert w cieście francuskim – sprawdź nasz przepis
Jak widać, camembert przyrządzany na ciepło wcale nie musi być przygotowany na patelni. Grill będzie idealną opcją podczas sezonu letniego, a w pozostałych okresach roku polecamy camembert z piekarnika, np. w połączeniu z warzywami, mięsem i sosem. Na początek radzimy zacząć od pieczonego camemberta z warzywami i kurczakiem z przepisu Kuchni Lidla, a gdy nabierzecie już wprawy, koniecznie wypróbujcie przepis na camembert zapiekany w cieście francuskim. Takie danie przybrać może wiele postaci, jednak wśród licznych propozycji serwowania sera camembert w przepisach Kuchni Lidla jedną z ciekawszych z pewnością jest cebulowe ciasto francuskie. Potrawa, z
nazwy – francuska, a z pochodzenia – czeska, harmonijnie łączy w swym składzie ciasto francuskie z plastrami camemberta i znacznym dodatkiem pora oraz cebuli. Brzmi intrygująco? Czas więc na degustację!