Kuchnia francuska - Kanapki - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Croissant z pesto i francuskim serem
Delikatny i chrupiący croissant podany z aromatycznym czerwonym pesto i francuskim serem pleśniowym to wspaniały pomysł na śniadanie lub kolację. Sprawdź, jak proste w przygotowaniu mogą być pyszne posiłki!
KANAPECZKI Z SAŁATKĄ POROWĄ I SALAMI
Szybkie do przygotowania kanapeczki według przepisu Kingi w iście francuskim stylu! Ich przygotowanie zajmie Ci chwilkę, a ich smak wpiszesz na stałe do swojego menu!
Francuskie kanapki na 2 sposoby i talerz rozmaitości
Proste, szybkie, przepyszne i idealne na imprezową przekąskę! Przygotuj 2 rodzaje kanapek w francuskim stylu i podaj je na talerzu rozmaitości pełnym innych smacznych kąsków.
Croque monsieur z serem gouda
Chrupiące tosty z serem i szynką to doskonały pomysł na śniadanie! Zarówno na Dzień Kobiet, jak i rodzinny poranek.
Tosty francuskie z bananami
Słodkie śniadanie, które zachwyci najmłodszych – tosty francuskie z bananami i sosem limonkowym. Koniecznie wypróbuj!
Rillettes z kaczki
Karol Okrasa zainspirowany kuchnią francuską, stworzył dużo łatwiejszą wersję rillettes. To pyszny dodatek do chrupiącej bagietki.
Francuskie tosty z boczkiem i serem
Czas na francuskie śniadanie! Pieczywo smażone w jajku, a do tego pyszne dodatki to sposób na dobre rozpoczęcie dnia.
Talarki pumpernikla z burakami
Zdrowa przekąska, która uświetni każde przyjęcie! Unikalne połączenie smaków doceni nawet najbardziej wymagający gość.
Crostini z serem brie i miechunką
Chrupiące kawałki bagietki z oryginalną kompozycją dodatków. Pyszna przekąska dla wielbicieli dobrego smaku.
Bagietka z serem camembert i truskawkami
Słony ser, słodkie truskawki, aromatyczna bazylia i delikatna bagietka to sposób na oryginalną kanapkę po francusku.
Tosty z gruszkami i serem
Wyraziste składniki zamknięte pomiędzy chrupiącymi kawałkami pieczywa. Taki tost zaspokoi każdy głód.
Kanapka paryżanka
Delikatny rogalik, twaróg, odrobina konfitury i listki mięty – pyszny pomysł na francuskie śniadanie w pięć minut!
Kanapki na imprezę
Kanapki będą trafioną przekąską na każdej imprezie, dlatego warto dopasować ich kompozycję do charakteru przyjęcia. Co ważne, można je jadać zarówno na ciepło, jak i na zimno, więc nic nie stoi na przeszkodzie, żeby podać np. zapiekane kanapki, takie jak choćby z jajkiem i serem, faszerowane ciabatty czy szybkie tosty z grzybami. Serwujcie je w każdej postaci, również tej porcjowanej, dzięki czemu staną się łatwiejszym i szybszym do przegryzienia kąskiem podczas imprezy. Mniejsze kanapeczki przygotujecie m.in. dzięki przepisom Kuchni Lidla na:
- sylwestrowe przekąski z pomidorkami koktajlowymi
- croque monsieur z serem gouda
- sushi sandwich
- club sandwich ze schabem
- rillettes z kaczki
- francuskie tosty z boczkiem i serem
Kanapki na krakersach – sprawdź nasze przepisy!
Przyrządzając kanapki dekoracyjne na imprezę, nie można pominąć tych, które robi się na krakersach. Atrakcyjne kanapki mini na krakersach są bardzo proste w przygotowaniu. Wystarczy dysponować paczką krakersów, a spośród przepisów Kuchni Lidla wybrać ulubione pasty kanapkowe. Tym sposobem przygotujecie szybko chrupiące i smaczne kanapki na krakersach! Sięgnijcie już teraz po przepisy kulinarne Kuchni Lidla, które pomogą wam zrobić pyszne kanapki na krakersach.
Sprawdzone przepisy na kanapeczki bankietowe
Gdy szykujecie wystawne przyjęcie, w roli przekąski idealnie sprawdzą się kanapki bankietowe. Oczywiście, wśród całej gamy kanapek dekoracyjnych mogą znaleźć się także kanapeczki na krakersach, jednak o wiele bardziej wykwintnymi kanapeczkami bankietowymi będą te przygotowane np. na cieście francuskim albo na bagietce czy też tostach. Tego rodzaju kanapki koktajlowe zrobią wrażenie nawet na najbardziej wybrednym gościu. Jeśli więc poszukujecie pomysłów na oryginalne i smaczne kanapeczki bankietowe, to przepisy Kuchni Lidla z pewnością przypadną wam do gustu. Oto wybrane propozycje kanapeczek koktajlowych:
- rillettes z kaczki
- kanapeczki z pastą z pieczonej flądry, suszonych pomidorów i papryki
- talarki pumpernikla z burakami
- sylwestrowe przekąski z pomidorkami koktajlowymi
- sushi sandwich
- smażone tramezzini caprese
- peklowany łosoś skandynawski – gravlax
- grillowane tofu na bagietce z ziarnami
Z czego przyrządzić kanapeczki?
Malutkie kanapeczki bankietowe można zrobić na wiele sposobów. Ich bazą jest zazwyczaj pieczywo, jednak zdarza się, że kanapeczki przygotowuje się również na krakersach czy też z tortilli. Wszystko zależy od efektu, który chcecie uzyskać. Najczęściej spotykane są minikanapeczki z kromek bagietki, podawane m.in. z tofu, serem brie i miechunką, pastą z szynki czy też innymi kolorowymi pastami kanapkowymi. Oczywiście, to nie jedyne kompozycje smakowe, na jakie możecie się zdecydować, przygotowując kanapeczki. Równie dobrze smakować będą one z awokado czy z szynką parmeńską. Możliwości jest naprawdę sporo! Ostateczny wybór należy do was.