zobacz film KANAPECZKI Z SAŁATKĄ POROWĄ I SALAMI

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:

Jajka ugotuj na twardo w lekko osolonej wodzie.

 

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ POROWĄ

Białą część pora kroimy w półtalarki, przekładamy do miski i oprószamy solą. Mieszamy. Dodajemy jabłko, ugotowane jajka pokrojone w kostkę i drobno posiekany koperek. Dodajemy majonez i jogurt grecki. Całość doprawiamy pieprzem. Dokładnie mieszamy.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY KANAPECZKI

Bagietkę kroimy na małe kanapeczki. Na każdą z nich wykładamy porcję sałatki porowej i plasterki salami.

 

KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY FRANCUSKI TALERZ ROZMAITOŚCI

Kanapeczki układamy na drewnianej desce. Wokół kanapek układamy listki sałaty, pomidorki koktajlowe na gałązce, minisalami, ser tomme de montagne pokrojony w paski, ser munster pokrojony w trójkąty i połówki rzodkiewek.

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!