Kuchnia francuska - Zapiekanki - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
 - trafność
 - od najnowszych
 - najwyżej oceniane
 
Zapiekanki na śniadanie – sprawdź nasze przepisy!
Zapiekanki to propozycja ciepłej przekąski, która sprawdzi się nie tylko na śniadanie, ale również na kolację. Przepisy Kuchni Lidla są na tyle uniwersalne, że sami możecie zdecydować, o jakiej porze dnia chcielibyście jadać zapiekane pieczywo z dodatkami. Spośród wielu propozycji, które znajdziecie w Kuchni Lidla, możecie wybrać przepisy na zapiekanki z mięsem lub wegetariańskie.
Podstawą zapiekanki z chleba i bagietki jest pieczywo, które w towarzystwie różnorodnych dodatków nabiera kuszącego aromatu. Jeśli więc jesteście ciekawi, co w tej kategorii przygotowała Kuchnia Lidla, to spójrzcie poniżej.
Zapiekanki – przepisy:
- jajko zapiekane w bagietce
 - bagietka Caprese
 - zapiekana bagietka ze szpinakiem
 - chlebowy suflet z serem
 - zapiekanka chlebowo-musztardowa z szynką
 - zapiekane tosty z pieczonym kalafiorem i pastą z papryki
 - zapiekane kanapki z jajkiem
 
Zapiekanki na słodko
Wśród nas są fani słodkich śniadań. Dlatego w Kuchni Lidla znajdziecie również przepisy na zapiekanki śniadaniowe na słodko. Z croissantów możemy przygotować pyszny czekoladowy pudding. Wystarczy dzień wcześniej, pod wieczór, pokroić rogaliki na grube kawałki, w naczyniu żaroodpornym zalać mlekiem i kremówką, dodać cukier i kawałki czekolady. Tak przygotowane danie odstawiamy do lodówki, a rano wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pyszne i łatwe w wykonaniu! Natomiast z tostowego chleba lub bagietki możemy przygotować pudding chlebowy z suszonymi żurawinami!