Kuchnia francuska - Zapiekanki - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Clafoutis z czereśniami
Clafoutis – słodka zapiekanka w stylu kuchni francuskiej. Idealna na letni obiad lub pyszne śniadanie, świetnie nada się do wykorzystania pełni smaku sezonowych owoców.
![Clafoutis z czereśniami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/490502cca864-351b0819308b-kw20-2022-kinga-paruzel-clafoutis-z-czeresniami.webp)
Chlebowy suflet z serem
Tradycyjne francuskie danie z ubitych żółtek i białek z dodatkiem sera i pieczywa. Serwuj je od razu po upieczeniu.
![Chlebowy suflet z serem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/1b0b49a51189-b39209d079-KW_06_Chlebowy_suflet_z_serem_1389235002.webp)
Czekoladowy pudding z croissantów
Słodkie maślane rogaliki w nietypowej odsłonie to pomysł na pyszne śniadanie. Z nim rozpoczniesz dobrze każdy dzień!
![Czekoladowy pudding z croissantów](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/63491b32a2e0-9daa29aa50-KW_06_Czekoladowy_pudding_z_corissant_1389234968.webp)
Zapiekanki na śniadanie – sprawdź nasze przepisy!
Zapiekanki to propozycja ciepłej przekąski, która sprawdzi się nie tylko na śniadanie, ale również na kolację. Przepisy Kuchni Lidla są na tyle uniwersalne, że sami możecie zdecydować, o jakiej porze dnia chcielibyście jadać zapiekane pieczywo z dodatkami. Spośród wielu propozycji, które znajdziecie w Kuchni Lidla, możecie wybrać przepisy na zapiekanki z mięsem lub wegetariańskie.
Podstawą zapiekanki z chleba i bagietki jest pieczywo, które w towarzystwie różnorodnych dodatków nabiera kuszącego aromatu. Jeśli więc jesteście ciekawi, co w tej kategorii przygotowała Kuchnia Lidla, to spójrzcie poniżej.
Zapiekanki – przepisy:
- jajko zapiekane w bagietce
- bagietka Caprese
- zapiekana bagietka ze szpinakiem
- chlebowy suflet z serem
- zapiekanka chlebowo-musztardowa z szynką
- zapiekane tosty z pieczonym kalafiorem i pastą z papryki
- zapiekane kanapki z jajkiem
Zapiekanki na słodko
Wśród nas są fani słodkich śniadań. Dlatego w Kuchni Lidla znajdziecie również przepisy na zapiekanki śniadaniowe na słodko. Z croissantów możemy przygotować pyszny czekoladowy pudding. Wystarczy dzień wcześniej, pod wieczór, pokroić rogaliki na grube kawałki, w naczyniu żaroodpornym zalać mlekiem i kremówką, dodać cukier i kawałki czekolady. Tak przygotowane danie odstawiamy do lodówki, a rano wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pyszne i łatwe w wykonaniu! Natomiast z tostowego chleba lub bagietki możemy przygotować pudding chlebowy z suszonymi żurawinami!