Kuchnia francuska - Kanapki - przepisy i pomysły:

Kuchnia francuska

Filtry

Trudność

Czas

Diety specjalne

  • Wegetariańskie
  • Wegańskie

Autor dania

Gotowe
Kategorie Filtry
Coś szybkiego, sycącego i pożywnego do jedzenia? Najlepiej kanapki. Mają niepodważalną zaletę, jaką jest nieograniczona możliwość urozmaicania ich smaku. W wyborze pieczywa oraz dodatków, na które macie akurat ochotę, pomogą wam przepisy Kuchni Lidla. Sprawdźcie już teraz, z czym warto jadać kanapki o każdej porze dnia.

Kanapki dla dzieci – przysmaki dla najmłodszych

Przygotowanie kanapek z reguły nie wymaga wielkich umiejętności, chyba że są to kanapki dla dzieci. W tej sytuacji musicie podwoić swoją kreatywność i uzbroić się w cierpliwość, bo jak wiadomo, najmłodsi bywają bardzo wymagający. Jeśli kanapki zamierzacie podać w domu, najlepiej przygotować je na ciepło, np. w postaci trzypoziomowych tostów, zapiekanej kanapki z jajkiem i serem czy też tostowanej kanapki z masłem orzechowym i owocami. W pozostałych przypadkach, gdy np. są to kanapki do szkoły, skoncentrujcie się po prostu na ulubionych dodatkach swoich pociech. Za każdym razem pamiętajcie o jednej złotej zasadzie – im lepiej będą wyglądać, tym szybciej znikną z talerza czy śniadaniówki dziecka. Nic więc dziwnego, że o wiele trudniej jest przygotować kanapki dla dzieci niż dla dorosłych. Kuchnia Lidla proponuje zapakować je np. w formie wrapów z kurczakiem i chrupiącymi warzywami. Jeśli macie natomiast większe pole do popisu, bo kanapki serwujecie w domowym zaciszu, to warto skorzystać z kilku innych pomysłów Kuchni Lidla, jak kanapka motylek, warzywna kolorowa bułeczka śniadaniowa czy też lodowe kanapki dla dzieci.

Z czym można przygotować kanapki?

Jeśli nie macie pomysłu, z czym najlepiej zrobić kanapki, to spójrzcie na propozycje Kuchni Lidla. Dzięki nim przygotujecie smaczne kanapki:

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!