
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY KANAPKĘ
Obie kromki chleba smarujemy z jednej strony masłem. Na jednej z kromek z drugiej strony układamy plastry sera brie. Na drugą kromkę na stronę bez masła nakładamy konfiturę z cebuli i pokrojoną w plastry gruszkę. Gruszkę oprószamy pieprzem, najlepiej świeżo mielonym, i składamy kanapkę.
WSKAZÓWKA! Najlepsza do tej kanapki będzie konfitura z cebuli według tego przepisu.
KROK 2: SMAŻYMY KANAPKĘ
Patelnię rozgrzewamy na małym ogniu i układamy na niej kanapkę. Smażymy ją przez około 4 minuty z każdej strony, aż się zarumieni, a ser się roztopi.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto marchewkowe
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Uszka z grzybami
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Nuggetsy z kurczaka
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ryba po japońsku
- Spaghetti carbonara
- Łazanki
- Klasyczna sałatka grecka
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Makowiec japoński
- Świąteczne pierniczki
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Domek z piernika
- Krokiety z mięsem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)