Kanapka z serem brie i konfiturą z cebuli
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY KANAPKĘ

Obie kromki chleba smarujemy z jednej strony masłem. Na jednej z kromek z drugiej strony układamy plastry sera brie. Na drugą kromkę na stronę bez masła nakładamy konfiturę z cebuli i pokrojoną w plastry gruszkę. Gruszkę oprószamy pieprzem, najlepiej świeżo mielonym, i składamy kanapkę.

WSKAZÓWKA! Najlepsza do tej kanapki będzie konfitura z cebuli według tego przepisu.

KROK 2: SMAŻYMY KANAPKĘ

Patelnię rozgrzewamy na małym ogniu i układamy na niej kanapkę. Smażymy ją przez około 4 minuty z każdej strony, aż się zarumieni, a ser się roztopi.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!