Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- robot kuchenny
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- blachę do piekarnika
- papier do pieczenia
- pędzelek
Przygotuj wcześniej:
Masło wyjmij z lodówki, aby w momencie użycia było miękkie.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SYROP POMARAŃCZOWY
Pomarańczę dokładnie myjemy i ocieramy z niej skórkę. Wszystkie składniki umieszczamy w rondelku i podgrzewamy na średnim ogniu, aż syrop się zagotuje, a cukier rozpuści.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY KREM
Miękkie masło ucieramy z cukrem w misie miksera przez ok. 5 minut, aż powstanie puszysty krem. Cały czas miksując, dodajemy rozbełtane jajko i mielone migdały. Krem powinien przypominać pastę.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY BOSTOCKI
Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Kromki chleba tostowego składamy po dwie i układamy na blasze. Każdą kromkę smarujemy za pomocą pędzelka syropem pomarańczowym. Następnie na każdą kanapkę wykładamy krem frangipane i pokrojony w kostkę rabarbar. Posypujemy je płatkami migdałów i pieczemy przez ok. 20-25 minut, aż krem się zarumieni. Gotowe bostocki wyjmujemy z piekarnika i delikatnie studzimy przed podaniem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pierniki
- Łazanki
- Przekąski sylwestrowe
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Spaghetti carbonara
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Golonka pieczona po bawarsku
- Makowiec japoński
- Krokiety z mięsem
- Uszka z grzybami
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ryba z piekarnika
- Klasyczna sałatka grecka
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)