![Bostock z rabarbarem Bostock z rabarbarem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/0cd356d197c4-04cdc5ce8e77-kw17-2023-kinga-paruzel-bostock-z-rabarbarem.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- robot kuchenny
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- blachę do piekarnika
- papier do pieczenia
- pędzelek
Przygotuj wcześniej:
Masło wyjmij z lodówki, aby w momencie użycia było miękkie.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SYROP POMARAŃCZOWY
Pomarańczę dokładnie myjemy i ocieramy z niej skórkę. Wszystkie składniki umieszczamy w rondelku i podgrzewamy na średnim ogniu, aż syrop się zagotuje, a cukier rozpuści.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY KREM
Miękkie masło ucieramy z cukrem w misie miksera przez ok. 5 minut, aż powstanie puszysty krem. Cały czas miksując, dodajemy rozbełtane jajko i mielone migdały. Krem powinien przypominać pastę.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY BOSTOCKI
Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Kromki chleba tostowego składamy po dwie i układamy na blasze. Każdą kromkę smarujemy za pomocą pędzelka syropem pomarańczowym. Następnie na każdą kanapkę wykładamy krem frangipane i pokrojony w kostkę rabarbar. Posypujemy je płatkami migdałów i pieczemy przez ok. 20-25 minut, aż krem się zarumieni. Gotowe bostocki wyjmujemy z piekarnika i delikatnie studzimy przed podaniem.
Zobacz podobne
przepisy
Chleb orkiszowo-amarantusowy z orzechami włoskimi
Masz ochotę na chleb własnej roboty? Wypróbuj nasz przepis na domowy chleb z amarantusem i orzechami włoskimi.
![Chleb orkiszowo-amarantusowy z orzechami włoskimi](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/ce27af64ce8a-b21a9709a8ca-Dinkel-Amaranth-Brot-mit-Walnen.webp)
Chleb na domowym zakwasie z koprem włoskim
Zobacz, jak upiec chleb na domowym zakwasie – z mąki orkiszowej i z dodatkiem nasion kopru włoskiego.
![Chleb na domowym zakwasie z koprem włoskim](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/e20cefda92e0-83df86f7ded6-Fenchel-Dinkel-Brot.webp)
Chleb orkiszowy faszerowany pastą ziemniaczaną z ricottą
Oryginalny pomysł połączenia pysznego chleba orkiszowego z aromatycznym farszem ziemniaczanym z dodatkiem sera ricotta.
![Chleb orkiszowy faszerowany pastą ziemniaczaną z ricottą](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/8ba0b189f9a6-146a487b60-chleb-faszerowany-pasta-z-papryki.webp)
Chlebowa zapiekanka z mięsa mielonego
Przepyszne mięso z warzywami i pachnącymi serowymi bułeczkami. Świetna propozycja na przyjęcie lub rodzinny obiad!
![Chlebowa zapiekanka z mięsa mielonego](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/50ea57183a4f-8d0a6ad2b0-chlebowa.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka caprese z bagietką i cytrynowym dressingiem
- Gruszki karmelizowane pod chrupiącą owsianą kruszonką
- Francuskie tosty z karmelizowanymi jabłkami
- Pudding chlebowy
- Seler naciowy z nadzieniem z sera brie i krakersów
- Sałatka z łososia z jabłkiem i tatarem z buraka
- Wrapy z szynką i mango
- Koktajle owocowe
- Szakszuka
- Śniadaniowy chlebek marchewkowy
- Magdalenki na 2 sposoby
- Indyk caprese
- Puszyste bułeczki z sałatką
- Precel z szynką
- Tarta bez pieczenia z czerstwego chleba
- Krokiety z szynką serrano
- Bulion wołowy
- Wegańskie florentynki
- Gulasz ekstra z dzika w gęstym sosie z ziemniakami
- Sałatka z tuńczykiem i makaronem – przepis
- Sakiewki nadziewane plamiakiem i krewetkami podawane z zielonymi szparagami
- Grillowane wegekiełbaski z sosem miodowo-pomidorowym
- Warkocz z ciasta francuskiego z szynką
- Szparagi z ziemniaczanym purée z trybulą
- Pulpety z indyka w sosie kurkowym
- KRUSZONKA WEGAŃSKA I MALINY ZAPIEKANE POD KRUSZONKĄ
- Sałatka z homara z arbuzem
- Wrapy z kurczakiem w sosie mango
- Sok pomarańczowo-marchewkowo-jabłkowy z kurkumą
- Crostini z serkiem, ogórkiem i łososiem
Komentarze (0)