Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- robot kuchenny
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- blachę do piekarnika
- papier do pieczenia
- pędzelek
Przygotuj wcześniej:
Masło wyjmij z lodówki, aby w momencie użycia było miękkie.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SYROP POMARAŃCZOWY
Pomarańczę dokładnie myjemy i ocieramy z niej skórkę. Wszystkie składniki umieszczamy w rondelku i podgrzewamy na średnim ogniu, aż syrop się zagotuje, a cukier rozpuści.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY KREM
Miękkie masło ucieramy z cukrem w misie miksera przez ok. 5 minut, aż powstanie puszysty krem. Cały czas miksując, dodajemy rozbełtane jajko i mielone migdały. Krem powinien przypominać pastę.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY BOSTOCKI
Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Kromki chleba tostowego składamy po dwie i układamy na blasze. Każdą kromkę smarujemy za pomocą pędzelka syropem pomarańczowym. Następnie na każdą kanapkę wykładamy krem frangipane i pokrojony w kostkę rabarbar. Posypujemy je płatkami migdałów i pieczemy przez ok. 20-25 minut, aż krem się zarumieni. Gotowe bostocki wyjmujemy z piekarnika i delikatnie studzimy przed podaniem.
Zobacz podobne
przepisy
Chleb orkiszowo-amarantusowy z orzechami włoskimi
Masz ochotę na chleb własnej roboty? Wypróbuj nasz przepis na domowy chleb z amarantusem i orzechami włoskimi.
Chleb na domowym zakwasie z koprem włoskim
Zobacz, jak upiec chleb na domowym zakwasie – z mąki orkiszowej i z dodatkiem nasion kopru włoskiego.
Chleb orkiszowy faszerowany pastą ziemniaczaną z ricottą
Oryginalny pomysł połączenia pysznego chleba orkiszowego z aromatycznym farszem ziemniaczanym z dodatkiem sera ricotta.
Chlebowa zapiekanka z mięsa mielonego
Przepyszne mięso z warzywami i pachnącymi serowymi bułeczkami. Świetna propozycja na przyjęcie lub rodzinny obiad!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka caprese z bagietką i cytrynowym dressingiem
- Gruszki karmelizowane pod chrupiącą owsianą kruszonką
- Francuskie tosty z karmelizowanymi jabłkami
- Pudding chlebowy
- Seler naciowy z nadzieniem z sera brie i krakersów
- Sałatka z łososia z jabłkiem i tatarem z buraka
- Wrapy z szynką i mango
- Koktajle owocowe
- Szakszuka
- Śniadaniowy chlebek marchewkowy
- Magdalenki na 2 sposoby
- Indyk caprese
- Puszyste bułeczki z sałatką
- Precel z szynką
- Tarta bez pieczenia z czerstwego chleba
- Krokiety z szynką serrano
- Bulion wołowy
- Wegańskie florentynki
- Gulasz ekstra z dzika w gęstym sosie z ziemniakami
- Sałatka z tuńczykiem i makaronem – przepis
- Sakiewki nadziewane plamiakiem i krewetkami podawane z zielonymi szparagami
- Grillowane wegekiełbaski z sosem miodowo-pomidorowym
- Warkocz z ciasta francuskiego z szynką
- Szparagi z ziemniaczanym purée z trybulą
- Pulpety z indyka w sosie kurkowym
- KRUSZONKA WEGAŃSKA I MALINY ZAPIEKANE POD KRUSZONKĄ
- Sałatka z homara z arbuzem
- Wrapy z kurczakiem w sosie mango
- Sok pomarańczowo-marchewkowo-jabłkowy z kurkumą
- Crostini z serkiem, ogórkiem i łososiem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)