Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- malakser
- blachę wyłożoną papierem do pieczenia
- piekarnik z funkcją grillowania od góry rozgrzany do 200°C
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PESTO Z PIETRUSZKI
Wszystkie składniki na pesto przekładamy do malaksera i rozdrabniamy na sos.
KROK 2: SMAŻYMY POLĘDWICĘ
Polędwicę kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm i każdy z nich doprawiamy solą i pieprzem z obu stron. Tak przygotowane mięso bardzo krótko obsmażamy z obu stron na mocno rozgrzanej patelni.
KROK 3: KARMELIZUJEMY CEBULĘ
Cebulę kroimy w pióra i podsmażamy na rozgrzanej patelni, od czasu do czasu mieszając, aż nabierze złotobrązowego koloru. Następnie na patelnię dodajemy miód oraz ocet balsamiczny i podgrzewamy całość, aż składniki się zredukują.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY BAGIETKĘ
Ser kroimy w dość cienkie plastry. Bagietkę smarujemy oliwą i podsmażamy na suchej patelni, aby była delikatnie zarumieniona. Gotowe pieczywo smarujemy pesto i układamy na nim na przemian plastry wołowiny i sera. Całość okraszamy skarmelizowaną cebulką.
KROK 5: PODPIEKAMY BAGIETKĘ
Gotową bagietkę przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i podpiekamy przez ok. 1-2 minuty w piekarniku z włączoną funkcją grillowania od góry w temperaturze 200°C.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Uszka z grzybami
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Śledź w oleju
- Świąteczne pierniczki
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Klasyczna sałatka grecka
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ciasto na pierogi
- Sałatka gyros
- Pieczona ryba po grecku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Domek z piernika
- Mini burgery
- Kutia
- Sernik pistacjowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (0)