Bagietka z francuskim serem i wołowiną

Karol Okrasa


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • malakser
  • blachę wyłożoną papierem do pieczenia
  • piekarnik z funkcją grillowania od góry rozgrzany do 200°C

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PESTO Z PIETRUSZKI

Wszystkie składniki na pesto przekładamy do malaksera i rozdrabniamy na sos.

KROK 2: SMAŻYMY POLĘDWICĘ

Polędwicę kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm i każdy z nich doprawiamy solą i pieprzem z obu stron. Tak przygotowane mięso bardzo krótko obsmażamy z obu stron na mocno rozgrzanej patelni.

KROK 3: KARMELIZUJEMY CEBULĘ

Cebulę kroimy w pióra i podsmażamy na rozgrzanej patelni, od czasu do czasu mieszając, aż nabierze złotobrązowego koloru. Następnie na patelnię dodajemy miód oraz ocet balsamiczny i podgrzewamy całość, aż składniki się zredukują.

KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY BAGIETKĘ

Ser kroimy w dość cienkie plastry. Bagietkę smarujemy oliwą i podsmażamy na suchej patelni, aby była delikatnie zarumieniona. Gotowe pieczywo smarujemy pesto i układamy na nim na przemian plastry wołowiny i sera. Całość okraszamy skarmelizowaną cebulką.

KROK 5: PODPIEKAMY BAGIETKĘ

Gotową bagietkę przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i podpiekamy przez ok. 1-2 minuty w piekarniku z włączoną funkcją grillowania od góry w temperaturze 200°C.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Kanapka paryżanka

Delikatny rogalik, twaróg, odrobina konfitury i listki mięty – pyszny pomysł na francuskie śniadanie w pięć minut!

Kanapka paryżanka

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:05 liczba porcji: 1 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Kanapka viva camembert

Pszenna bułka z chrupiącą skórką, francuski ser i słodka żurawina – prosty sposób na kanapkę o oryginalnym smaku!

Kanapka viva camembert

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:10 liczba porcji: 2 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Bagietka z serem camembert i truskawkami

Słony ser, słodkie truskawki, aromatyczna bazylia i delikatna bagietka to sposób na oryginalną kanapkę po francusku.

Bagietka z serem camembert i truskawkami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!