Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Bochenki kroimy na kromki. Każdą kromkę smarujemy cienką warstwą musztardy. Szynkę kroimy w paseczki.
Na spodzie żaroodpornego, posmarowanego masłem naczynia, układamy pierwszą warstwę chleba, musztardą do góry. Układamy na niej połowę szynki oraz 1/3 utartych serów. Przykrywamy kolejną warstwą chleba oraz farszu. Na wierzchu układamy ostatnią część chleba, tym razem musztardą do dołu. Jajka łączymy z mlekiem i natką pietruszki. Przyprawiamy do smaku słodką papryką, solą i pieprzem. Tak przygotowaną masą zalewamy zapiekankę.
Wierzch posypujemy pozostałą częścią startego sera. Zapiekamy około 30 minut w temperaturze 200°C.
Zobacz podobne
przepisy
Zapiekanka porowa z chlebem i szynką
Por w śmietanie zawsze smakuje doskonale, a zapieczony z serem, szynką i pszenno-żytnim chlebem wprost idealnie!
Ser pavé zapiekany w chlebie
Ten pieczony chlebek można przygotować w wielu odsłonach, ale warto wypróbować go w wersji z serem pavé du vivarois. Jest on wyjątkowo kremowy, o charakterystycznym śmietankowym wnętrzu i doskonale pasuje do szynki jambon d'auvergne.
Zapiekany bochenek chleba na imprezę sylwestrową
Szukasz pomysłu na przekąski sylwestrowe? Sięgnij po przepis na zapiekany bochenek z aromatycznymi, suszonymi pomidorami, ziołami i serami. Szybki i prosty przepis!
Tarta bez pieczenia z czerstwego chleba
Tarta z czerstwego chleba i do tego smażona na patelni? Tym przepisem Kinga udowadnia, że z resztek pieczywa można wyczarować pyszne i pożywne danie!
Zobacz wszystkie
przepisy
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (17)
2076 dni temu
sama chemia ten chleb odradzam jego zakup
odpowiedz
2091 dni temu
Gdzie można znaleźć wartości odżywcze pieczywa?
odpowiedz
2089 dni temu
W każdym ze sklepów składy są wywieszone obok działu z pieczywem. jeśli masz problem ze znalezieniem spisów, zapytaj pracownika sklepu Lidl :)
3207 dni temu
Warto poeksperymentować! Zrobiłem ją tak że na spód zapiekanki, czyli chleb posmarowany musztardą, wyłożyłem ser zółty, szynkę i mięso mielone uprzednio podsmażone z sosem worcestershire i BBQ, cebulą i czosnkiem, podsmażonym boczkiem, koncentratem pomidorowym, bazylią, oregano i mieloną papryką słodką wędzoną i odrobiną wody, którą odparowałem, później nałożyłem warstwe chleba z musztardą, zasypałem serem i zapiekłem. NIEBO W GĘBIE!
odpowiedz
2192 dni temu
No i czyści nie przerywając snu
3207 dni temu
A zrezygnować z mleka i jajka
odpowiedz
3207 dni temu
Czy do zapiekanki można dodac mięso mielone?
odpowiedz
3207 dni temu
Brzmi interesująco! :)
3583 dni temu
Jest pycha :) szybkie i latwe na śniadanie czy lunch :)
odpowiedz
3583 dni temu
Wychodzi pyszna! polecam ;)
odpowiedz
3600 dni temu
Lublin, jeśli nie znajdziesz składu pieczywa w strefie koszyków z pieczywem, poproś o pomoc pracownika sklepu :)
odpowiedz
3600 dni temu
Nigdy, w żadnym Lidlu nie widziałam składu w strefie gdzie leży pieczywo, ani żadnej innej.
odpowiedz
3622 dni temu
Drodzy Użytkownicy, skład pieczywa jest dostępny w każdym sklepie w strefie koszyków z pieczywem. Jeśli będziecie mieli problem ze znalezieniem, poproście o pomoc pracownika sklepu. Pozdrawiamy!
odpowiedz
2986 dni temu
Czyżby w chlebie były ukryte jakieś niezdrowe składniki że Lidl nie może podać składu pieczywa na swojej stronie. W sklepie jest gdzieś w koncie i napisany tak małą czcionką że bez lupy powiększającej nie podchodź.
3622 dni temu
Na 100 % są stosowane ponieważ jest to produkt gotowy, który w Lidlach wkładają tylko do pieca i już! Świeże i "zdrowe" chlebki gotowe...
odpowiedz
3622 dni temu
proszę podac skład chleba drwalskiego, czy stosowane sa polepszacze ?
odpowiedz
3622 dni temu
jaki jest skald tego chleba ?
odpowiedz
zobacz wszystkie