Zapiekanka chlebowo-musztardowa z szynką
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Bochenki kroimy na kromki. Każdą kromkę smarujemy cienką warstwą musztardy. Szynkę kroimy w paseczki.

Na spodzie żaroodpornego, posmarowanego masłem naczynia, układamy pierwszą warstwę chleba, musztardą do góry. Układamy na niej połowę szynki oraz 1/3 utartych serów. Przykrywamy kolejną warstwą chleba oraz farszu. Na wierzchu układamy ostatnią część chleba, tym razem musztardą do dołu. Jajka łączymy z mlekiem i natką pietruszki. Przyprawiamy do smaku słodką papryką, solą i pieprzem. Tak przygotowaną masą zalewamy zapiekankę.

Wierzch posypujemy pozostałą częścią startego sera. Zapiekamy około 30 minut w temperaturze 200°C.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (17)

Avatar
  • Krzysztof Krzysztof
    2055 dni temu
    sama chemia ten chleb odradzam jego zakup

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2070 dni temu
    Gdzie można znaleźć wartości odżywcze pieczywa?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2068 dni temu
    W każdym ze sklepów składy są wywieszone obok działu z pieczywem. jeśli masz problem ze znalezieniem spisów, zapytaj pracownika sklepu Lidl :)
  • Gość Gość
    3186 dni temu
    Warto poeksperymentować! Zrobiłem ją tak że na spód zapiekanki, czyli chleb posmarowany musztardą, wyłożyłem ser zółty, szynkę i mięso mielone uprzednio podsmażone z sosem worcestershire i BBQ, cebulą i czosnkiem, podsmażonym boczkiem, koncentratem pomidorowym, bazylią, oregano i mieloną papryką słodką wędzoną i odrobiną wody, którą odparowałem, później nałożyłem warstwe chleba z musztardą, zasypałem serem i zapiekłem. NIEBO W GĘBIE!

    odpowiedz

  • Smakosz Smakosz
    2171 dni temu
    No i czyści nie przerywając snu
  • Gość Gość
    3186 dni temu
    A zrezygnować z mleka i jajka

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3186 dni temu
    Czy do zapiekanki można dodac mięso mielone?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3186 dni temu
    Brzmi interesująco! :)
  • Zania91 Zania91
    3562 dni temu
    Jest pycha :) szybkie i latwe na śniadanie czy lunch :)

    odpowiedz

  • Agnieszka Dębiec Agnieszka Dębiec
    3562 dni temu
    Wychodzi pyszna! polecam ;)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3579 dni temu
    Lublin, jeśli nie znajdziesz składu pieczywa w strefie koszyków z pieczywem, poproś o pomoc pracownika sklepu :)

    odpowiedz

  • Lublin Lublin
    3579 dni temu
    Nigdy, w żadnym Lidlu nie widziałam składu w strefie gdzie leży pieczywo, ani żadnej innej.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3601 dni temu
    Drodzy Użytkownicy, skład pieczywa jest dostępny w każdym sklepie w strefie koszyków z pieczywem. Jeśli będziecie mieli problem ze znalezieniem, poproście o pomoc pracownika sklepu. Pozdrawiamy!

    odpowiedz

  • Lech. Lech.
    2965 dni temu
    Czyżby w chlebie były ukryte jakieś niezdrowe składniki że Lidl nie może podać składu pieczywa na swojej stronie. W sklepie jest gdzieś w koncie i napisany tak małą czcionką że bez lupy powiększającej nie podchodź.
  • Sassygirl Sassygirl
    3601 dni temu
    Na 100 % są stosowane ponieważ jest to produkt gotowy, który w Lidlach wkładają tylko do pieca i już! Świeże i "zdrowe" chlebki gotowe...

    odpowiedz

  • lucy lucy
    3601 dni temu
    proszę podac skład chleba drwalskiego, czy stosowane sa polepszacze ?

    odpowiedz

  • lucy lucy
    3601 dni temu
    jaki jest skald tego chleba ?

    odpowiedz

zobacz wszystkie


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!