
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- rozdrabniacz
- małą patelnię z pokrywką
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ROZDRABNIAMY PIECZYWO
W misie rozdrabniacza umieszczamy czerstwe pieczywo i zioła prowansalskie. Miksujemy.
KROK 2: ROZKŁADAMY PIECZYWO NA PATELNI
Na patelni rozgrzewamy olej, dokładnie rozsmarowujemy. Wysypujemy zmiksowane pieczywo, rozkładamy na patelni równomiernie, delikatnie dociskając.
KROK 3: MIESZAMY JAJKA Z MLEKIEM
Do miski wbijamy jaja, dolewamy mleko. Mieszamy trzepaczką. Doprawiamy solą i pieprzem. Masę wylewamy na spód chlebowy.
KROK 4: SMAŻYMY TARTĘ
Wykładamy na wierzch porwane na kawałki liście szpinaku, pokrojone pomidorki koktajlowe. Doprawiamy solą i pieprzem. Przykrywamy przykrywką. Smażymy na małym ogniu około 10 minut. Podajemy oprószone posiekanym szczypiorkiem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Guacamole
- Sałatka gyros
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Jajka na miękko
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ryba z piekarnika
- Piernik świąteczny
- Ciasto marchewkowe
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciasto na pierogi
- Makowiec japoński
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Najlepsza sałatka z tortellini
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)