Tarta bez pieczenia z czerstwego chleba

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ

  • rozdrabniacz
  • małą patelnię z pokrywką

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: ROZDRABNIAMY PIECZYWO

W misie rozdrabniacza umieszczamy czerstwe pieczywo i zioła prowansalskie. Miksujemy.

KROK 2: ROZKŁADAMY PIECZYWO NA PATELNI

Na patelni rozgrzewamy olej, dokładnie rozsmarowujemy. Wysypujemy zmiksowane pieczywo, rozkładamy na patelni równomiernie, delikatnie dociskając.

KROK 3: MIESZAMY JAJKA Z MLEKIEM

Do miski wbijamy jaja, dolewamy mleko. Mieszamy trzepaczką. Doprawiamy solą i pieprzem. Masę wylewamy na spód chlebowy.

KROK 4: SMAŻYMY TARTĘ

Wykładamy na wierzch porwane na kawałki liście szpinaku, pokrojone pomidorki koktajlowe. Doprawiamy solą i pieprzem. Przykrywamy przykrywką. Smażymy na małym ogniu około 10 minut. Podajemy oprószone posiekanym szczypiorkiem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!