
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- rozdrabniacz
- małą patelnię z pokrywką
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ROZDRABNIAMY PIECZYWO
W misie rozdrabniacza umieszczamy czerstwe pieczywo i zioła prowansalskie. Miksujemy.
KROK 2: ROZKŁADAMY PIECZYWO NA PATELNI
Na patelni rozgrzewamy olej, dokładnie rozsmarowujemy. Wysypujemy zmiksowane pieczywo, rozkładamy na patelni równomiernie, delikatnie dociskając.
KROK 3: MIESZAMY JAJKA Z MLEKIEM
Do miski wbijamy jaja, dolewamy mleko. Mieszamy trzepaczką. Doprawiamy solą i pieprzem. Masę wylewamy na spód chlebowy.
KROK 4: SMAŻYMY TARTĘ
Wykładamy na wierzch porwane na kawałki liście szpinaku, pokrojone pomidorki koktajlowe. Doprawiamy solą i pieprzem. Przykrywamy przykrywką. Smażymy na małym ogniu około 10 minut. Podajemy oprószone posiekanym szczypiorkiem.
Komentarze (0)