
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- rozdrabniacz
- małą patelnię z pokrywką
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ROZDRABNIAMY PIECZYWO
W misie rozdrabniacza umieszczamy czerstwe pieczywo i zioła prowansalskie. Miksujemy.
KROK 2: ROZKŁADAMY PIECZYWO NA PATELNI
Na patelni rozgrzewamy olej, dokładnie rozsmarowujemy. Wysypujemy zmiksowane pieczywo, rozkładamy na patelni równomiernie, delikatnie dociskając.
KROK 3: MIESZAMY JAJKA Z MLEKIEM
Do miski wbijamy jaja, dolewamy mleko. Mieszamy trzepaczką. Doprawiamy solą i pieprzem. Masę wylewamy na spód chlebowy.
KROK 4: SMAŻYMY TARTĘ
Wykładamy na wierzch porwane na kawałki liście szpinaku, pokrojone pomidorki koktajlowe. Doprawiamy solą i pieprzem. Przykrywamy przykrywką. Smażymy na małym ogniu około 10 minut. Podajemy oprószone posiekanym szczypiorkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Tarta z warzywami na patelnię
Kruche, dobrze doprawione ciasto oraz warzywa i masa jajeczna. To połączenie idealne. Wypróbuj ten prosty przepis!

Wegańska tarta z warzywami i serkiem z nerkowców
Roślinna tarta z kremowym serkiem: prosta w przygotowaniu i niezwykła w smaku! Do jej przygotowania możesz użyć dowolnych warzyw. Przygotuj i podziel się z bliskimi!

Tarta z kozim serem, suszonymi pomidorami i oliwkami
Tartę łatwo podzielić między gości, dlatego warto uwzględnić ją w sylwestrowym menu. Ta wg przepisu Karola to prawdziwa klasyka gatunku: pomidory, śmietanka i kozi ser łączą się, by stworzyć idealny farsz. Spróbuj!

Wytrawna tarta Tatin
Uwielbiasz francuskie sery? Jeśli tak, koniecznie spróbuj wytrawnej wersji tarty Tatin według przepisu Kingi! To aromatyczne i pełne warzyw danie, które zachwyca smakiem.

Komentarze (0)