Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- rozdrabniacz
- małą patelnię z pokrywką
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ROZDRABNIAMY PIECZYWO
W misie rozdrabniacza umieszczamy czerstwe pieczywo i zioła prowansalskie. Miksujemy.
KROK 2: ROZKŁADAMY PIECZYWO NA PATELNI
Na patelni rozgrzewamy olej, dokładnie rozsmarowujemy. Wysypujemy zmiksowane pieczywo, rozkładamy na patelni równomiernie, delikatnie dociskając.
KROK 3: MIESZAMY JAJKA Z MLEKIEM
Do miski wbijamy jaja, dolewamy mleko. Mieszamy trzepaczką. Doprawiamy solą i pieprzem. Masę wylewamy na spód chlebowy.
KROK 4: SMAŻYMY TARTĘ
Wykładamy na wierzch porwane na kawałki liście szpinaku, pokrojone pomidorki koktajlowe. Doprawiamy solą i pieprzem. Przykrywamy przykrywką. Smażymy na małym ogniu około 10 minut. Podajemy oprószone posiekanym szczypiorkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Tarta z warzywami na patelnię
Kruche, dobrze doprawione ciasto oraz warzywa i masa jajeczna. To połączenie idealne. Wypróbuj ten prosty przepis!
Wegańska tarta z warzywami i serkiem z nerkowców
Roślinna tarta z kremowym serkiem: prosta w przygotowaniu i niezwykła w smaku! Do jej przygotowania możesz użyć dowolnych warzyw. Przygotuj i podziel się z bliskimi!
Tarta z kozim serem, suszonymi pomidorami i oliwkami
Tartę łatwo podzielić między gości, dlatego warto uwzględnić ją w sylwestrowym menu. Ta wg przepisu Karola to prawdziwa klasyka gatunku: pomidory, śmietanka i kozi ser łączą się, by stworzyć idealny farsz. Spróbuj!
Wytrawna tarta Tatin
Uwielbiasz francuskie sery? Jeśli tak, koniecznie spróbuj wytrawnej wersji tarty Tatin według przepisu Kingi! To aromatyczne i pełne warzyw danie, które zachwyca smakiem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Łosoś z glazurowanym buraczkiem i chrzanowym purée
- Klops z jajkiem
- Smażona wieprzowina z czosnkiem, szpinakiem i ciecierzycą
- Pudding chlebowy
- Szybkie lasagne
- Filety z pstrąga z gratin z ziemniaków i kopru włoskiego
- Pęczotto z górskim serem i kurkami
- Kaszotto z kurczakiem i jarmużem
- Zupa kokosowo-imbirowa z esencją kolendrową
- Tabbouleh z trzech rodzajów kaszy
- Lunchbox dla dzieci
- Zapiekanka wegańska ratatouille
- Czerstwy chleb na 3 sposoby: tarta, spaghetti i bułka na mleku
- Daktylowe praliny
- Kandyzowana skórka pomarańczowa i cytrynowa
- Tosty w jajku
- Jadalne doniczki z czekolady
- Owoce morza w cieście z talarkami i dipem pesto
- Ciecierzyca po bretońsku
- Holenderskie frikandele
- Lunchbox z serowymi proziakami
- Parzybroda
- Grillowany łosoś z kalafiorem
- Krewetki z ananasem podawane na zimno
- Pierś kaczki z purée pietruszkowym i sosem mandarynkowym
- DALGONA COFFEE Z TARTĄ CZEKOLADĄ
- Bostock z rabarbarem
- Batoniki owsiane z 4 składników
- Sałatka z mozzarellą i pomidorami
- Gnocchi alla sorrentina – zapiekane gnocchi z pomidorami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)