Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj wcześniej:

Orzechy nerkowca zalej wodą i odstaw na ok. 2-3 godziny.

 

Przygotuj:

  • piekarnik rozgrzany do temperatury 170°C
  • formę do tarty o średnicy 20 cm
  • blender lub rozdrabniacz
  • Sposób przygotowania:

Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY SPÓD TARTY

Wszystkie składniki kruchego spodu miksujemy za pomocą blendera lub rozdrabniacza. Jeżeli ciasto będzie za suche, dodajemy odrobinę zimnej wody i ponownie miksujemy aż do uzyskania pożądanej konsystencji.

 

Krok 2: PODPIEKAMY SPÓD TARTY

Formę wykładamy ciastem, spód nakłuwamy widelcem. Podpiekamy ok. 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170°C.

 

Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY WEGAŃSKI SEREK

Orzechy nerkowca odcedzamy i łączymy z pozostałymi składnikami wegańskiego serka w naczyniu blendera lub rozdrabniacza. Miksujemy na gładką, jednolitą masę.

 

Krok 4: PRZYGOTOWUJEMY TARTĘ

Wegański serek z orzechów nerkowca przekładamy na podpieczony spód tarty. Na warstwie serka układamy dowolnie pokrojone warzywa. Całość skrapiamy oliwą z oliwek i zapiekamy kolejne 30 minut.

 

Krok 5: PODAJEMY TARTĘ

Gotową tartę wyjmujemy z piekarnika, oprószamy słonecznikiem, czarnuszką, listkami bazylii, solą i pieprzem. Podajemy na ciepło lub na zimno.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Szybszy Szybszy
    114 dni temu
    Nędza, nie polecam! Substytut ciasta wykonany według tego przepisu to jakaś pomyłka. Wrażanie jakbym jadł suchą mąkę z płatkami owsianymi. Szkoda tych kilkudziesięciu złotych na składniki. Pani Kingo Paruzel, jako wielki fan kuchni Lidla, jestem poważnie zawiedziony.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram