Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej:
Orzechy nerkowca zalej wodą i odstaw na ok. 2-3 godziny.
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 170°C
- formę do tarty o średnicy 20 cm
- blender lub rozdrabniacz
- Sposób przygotowania:
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY SPÓD TARTY
Wszystkie składniki kruchego spodu miksujemy za pomocą blendera lub rozdrabniacza. Jeżeli ciasto będzie za suche, dodajemy odrobinę zimnej wody i ponownie miksujemy aż do uzyskania pożądanej konsystencji.
Krok 2: PODPIEKAMY SPÓD TARTY
Formę wykładamy ciastem, spód nakłuwamy widelcem. Podpiekamy ok. 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170°C.
Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY WEGAŃSKI SEREK
Orzechy nerkowca odcedzamy i łączymy z pozostałymi składnikami wegańskiego serka w naczyniu blendera lub rozdrabniacza. Miksujemy na gładką, jednolitą masę.
Krok 4: PRZYGOTOWUJEMY TARTĘ
Wegański serek z orzechów nerkowca przekładamy na podpieczony spód tarty. Na warstwie serka układamy dowolnie pokrojone warzywa. Całość skrapiamy oliwą z oliwek i zapiekamy kolejne 30 minut.
Krok 5: PODAJEMY TARTĘ
Gotową tartę wyjmujemy z piekarnika, oprószamy słonecznikiem, czarnuszką, listkami bazylii, solą i pieprzem. Podajemy na ciepło lub na zimno.
Zobacz podobne
przepisy
Wegańska musaka
Tradycyjna grecka musaka dzięki przepisowi Kingi zyskuje wegańskie oblicze! Przygotuj ją i sprawdź, jak smakuje połączenie wszystkich pysznych warstw tego wyjątkowego dania!
Wegańska tarta z malinami
Wegańskie wypieki wcale nie muszą być trudne! Zobacz, jak to robi Kinga Paruzel, i przygotuj z nią tartę z kremem budyniowym i malinami!
Tarta razowa z botwinką i kozim serem
Dietetyczna tarta z dodatkiem botwinki, cukinii i koziego sera. Łagodny smak warzyw idealnie komponuje się ze słonym smakiem sera.
Tarta z gruszką i gorgonzolą
Pyszny sposób na gruszkę! W towarzystwie chrupiącego ciasta, słonego sera i orzechów smakuje doskonale.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Jagodowe mascarpone
- Tarta cytrynowa
- Grillowana sałatka z bakłażana i pomidorów
- Ciasteczka z serem i borówkami
- Dorada z grilla podawana z koprem włoskim i sosem dziewiczym
- Fajitas wołowe z warzywami
- Wegańskie gofry kukurydziane z serkiem z nerkowców
- Wegańska tarta bez pieczenia z owocami
- Odwrócona tarta z kiełbasą
- Nuggetsy z tempehu
- Ciasto kogel-mogel
- Mielony serek twarogowy z tortillą
- Jadalny prezent: gorąca czekolada w słoiku
- Wegańskie i bezglutenowe ciasteczka kokosowo-pomarańczowe
- Kremowa zupa pomidorowa z papryką
- Pasta alla Norma – sycylijski makaron z bakłażanem
- Karp winiarza i francuska zapiekanka
- Tarta makowa
- Sałatka z białej fasoli
- Budyń waniliowo-migdałowy
- Jogurt z miodem i sałatką z moreli
- Marmolada cytrynowa z imbirem
- Dwa sposoby na truskawki i białą czekoladę
- Wegańska chałka
- Sałatka z quinoą i truskawkami
- Pieczeń wieprzowa w sosie piwnym
- Kruche ciasteczka z orzechami
- Wigilijny makowiec
- Jajka w sosie bazyliowym z purée
- Babeczki red velvet
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
184 dni temu
Super tarta, wszystkim smakowało
odpowiedz
1051 dni temu
Trochę się cykałam robić przez komentarz niżej i z tego strachu dałam 2 jajka zamiast wody i siemienia… megaaa gituuuwa! Następnym razem wypróbuję w wersji wegańskiej :-) Dziękuję, było pycha!
odpowiedz
1278 dni temu
Nędza, nie polecam! Substytut ciasta wykonany według tego przepisu to jakaś pomyłka. Wrażanie jakbym jadł suchą mąkę z płatkami owsianymi. Szkoda tych kilkudziesięciu złotych na składniki. Pani Kingo Paruzel, jako wielki fan kuchni Lidla, jestem poważnie zawiedziony.
odpowiedz
1121 dni temu
A miałem ochotę wypróbować, chyba się wsytrzmam :(