Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie ciasta
Mąkę kukurydzianą i pszenną wymieszać z solą, cukrem i pokruszonymi drożdżami. Dodać jajko, oliwę z oliwek i jogurt. Zagnieć ciasto i odstawić do lodówki na 10 minut. Po tym czasie rozwałkować ciasto, a formę na tartę wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Formę wyłożyć ciastem i piec 20 minut w nagrzanym piekarniku. W tym czasie należy przygotować farsz do tarty.
Przygotowanie farszu
Botwinkę drobno posiekać. Cukinię pokroić w kostkę i wymieszać z botwinką. Do warzyw dodać jogurt naturalny, śmietanę, jajko i parmezan. Masę doprawić do smaku przyprawami. Masę wylać na podpieczone ciasto i na górze poukładać ser kozi (pokruszony lub pokrojony w kostkę/plastry). Całość piec 25 minut. Upieczoną tartę posypać szczypiorkiem.
Komentarze (1)
392 dni temu
Zastanawia mnie użycie drożdży w cieście, które "wyrasta" w lodówce tylko 10 minut. Czy drożdże w ogóle będą miały szansę zadziałać? Co dadzą temu ciastu?
odpowiedz