Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie ciasta
Mąkę kukurydzianą i pszenną wymieszać z solą, cukrem i pokruszonymi drożdżami. Dodać jajko, oliwę z oliwek i jogurt. Zagnieć ciasto i odstawić do lodówki na 10 minut. Po tym czasie rozwałkować ciasto, a formę na tartę wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Formę wyłożyć ciastem i piec 20 minut w nagrzanym piekarniku. W tym czasie należy przygotować farsz do tarty.
Przygotowanie farszu
Botwinkę drobno posiekać. Cukinię pokroić w kostkę i wymieszać z botwinką. Do warzyw dodać jogurt naturalny, śmietanę, jajko i parmezan. Masę doprawić do smaku przyprawami. Masę wylać na podpieczone ciasto i na górze poukładać ser kozi (pokruszony lub pokrojony w kostkę/plastry). Całość piec 25 minut. Upieczoną tartę posypać szczypiorkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Wegańska tarta z warzywami i serkiem z nerkowców
Roślinna tarta z kremowym serkiem: prosta w przygotowaniu i niezwykła w smaku! Do jej przygotowania możesz użyć dowolnych warzyw. Przygotuj i podziel się z bliskimi!
Tarta z kozim serem, suszonymi pomidorami i oliwkami
Tartę łatwo podzielić między gości, dlatego warto uwzględnić ją w sylwestrowym menu. Ta wg przepisu Karola to prawdziwa klasyka gatunku: pomidory, śmietanka i kozi ser łączą się, by stworzyć idealny farsz. Spróbuj!
Gravlax z tartymi buraczkami
Gravlax, czyli łosoś peklowany w soli i cukrze, a także… buraczkach! To wyjątkowe połączenie, które zachwyci niejedno podniebienie.
Tarta Tatin z szalotkami i serem pleśniowym
Znasz przepis na tartę Tatin? Tym razem Kinga przygotowała ją w wersji wytrawnej – z szalotkami i serem pleśniowym. Spróbuj tego połączenia!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Arbuzowo-truskawkowy chłodnik z fetą i miętą
- Miodowo-pomarańczowy kurczak z pieczoną kalarepą
- Pizza 4 sery
- Kawałki sera koziego na roszponce z orzechami
- Podpłomyki z koprem włoskim i brzoskwinią
- Polędwiczki wieprzowe z czekoladą
- Placki z cukinii z pikantnym sosem pomidorowym
- Pasta pomidorowa
- Tarta z burakiem
- Indyk ze szparagami
- Kuleczki z koziego sera
- Schab ze szpinakiem i serem gorgonzola
- PASTA Z KOZIEGO SERA Z SUSZONYMI POMIDORAMI
- Zapiekanki z grillowanym kurczakiem
- Fasolka szparagowa z serem feta i orzechami
- Jabłkowy chutney z piwem
- Crostini z szynką i melonem
- Migdałowy tort weselny z truskawkami
- Królik duszony w sosie z pieczarkami
- Sałatka ze szpinaku z trzema serami
- Comber z jelenia
- Pesto z rukoli
- Pesto z liści rzodkiewki
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Trifle makaronikowe
- Pesto z kolendry
- MAJONEZ WĘDZONY NA SIANIE
- ZIELONY MAJONEZ
- Ubijany ganasz
- Grillowany kurczak z masłem limonkowo-ziołowym
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
929 dni temu
Zastanawia mnie użycie drożdży w cieście, które "wyrasta" w lodówce tylko 10 minut. Czy drożdże w ogóle będą miały szansę zadziałać? Co dadzą temu ciastu?
odpowiedz