
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie ciasta
Mąkę kukurydzianą i pszenną wymieszać z solą, cukrem i pokruszonymi drożdżami. Dodać jajko, oliwę z oliwek i jogurt. Zagnieć ciasto i odstawić do lodówki na 10 minut. Po tym czasie rozwałkować ciasto, a formę na tartę wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Formę wyłożyć ciastem i piec 20 minut w nagrzanym piekarniku. W tym czasie należy przygotować farsz do tarty.
Przygotowanie farszu
Botwinkę drobno posiekać. Cukinię pokroić w kostkę i wymieszać z botwinką. Do warzyw dodać jogurt naturalny, śmietanę, jajko i parmezan. Masę doprawić do smaku przyprawami. Masę wylać na podpieczone ciasto i na górze poukładać ser kozi (pokruszony lub pokrojony w kostkę/plastry). Całość piec 25 minut. Upieczoną tartę posypać szczypiorkiem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Łazanki
- Pieczona ryba po grecku
- Sałatka gyros
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Krokiety z mięsem
- Piernik świąteczny
- Klasyczna sałatka grecka
- Makowiec japoński
- Ryba po japońsku
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ciasto marchewkowe
- Świąteczne pierniczki
- Guacamole
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Nuggetsy z kurczaka
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
1259 dni temu
Zastanawia mnie użycie drożdży w cieście, które "wyrasta" w lodówce tylko 10 minut. Czy drożdże w ogóle będą miały szansę zadziałać? Co dadzą temu ciastu?
Odpowiedz