
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie ciasta
Mąkę kukurydzianą i pszenną wymieszać z solą, cukrem i pokruszonymi drożdżami. Dodać jajko, oliwę z oliwek i jogurt. Zagnieć ciasto i odstawić do lodówki na 10 minut. Po tym czasie rozwałkować ciasto, a formę na tartę wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Formę wyłożyć ciastem i piec 20 minut w nagrzanym piekarniku. W tym czasie należy przygotować farsz do tarty.
Przygotowanie farszu
Botwinkę drobno posiekać. Cukinię pokroić w kostkę i wymieszać z botwinką. Do warzyw dodać jogurt naturalny, śmietanę, jajko i parmezan. Masę doprawić do smaku przyprawami. Masę wylać na podpieczone ciasto i na górze poukładać ser kozi (pokruszony lub pokrojony w kostkę/plastry). Całość piec 25 minut. Upieczoną tartę posypać szczypiorkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Pielmieni – przepis na wschodnie pierożki
- Ravioli. Przepis z ricottą i parmezanem
- Jajka po benedyktyńsku
- Kiszka ziemniaczana
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Grillowana cukinia
- Pinsa verde
- Szybkie ciasto w 20 minut
- Sos słodko-kwaśny
- Jak zrobić klasyczne pesto z bazylii?
- Wrap z łososiem i warzywami
- Makaron z serem burrata
- Pizza z tortilli
- Pieczone ziemniaki z kiełbasą i cukinią
- Domowa pasta jajeczna
- Sos do pizzy
- Pancakes z borówkami
- Sałatka na grilla z ciecierzycą i wegańskim sosem BBQ
- Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
1213 dni temu
Zastanawia mnie użycie drożdży w cieście, które "wyrasta" w lodówce tylko 10 minut. Czy drożdże w ogóle będą miały szansę zadziałać? Co dadzą temu ciastu?
odpowiedz