Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- formę do tarty o średnicy 28 cm
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA SPÓD
Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy pokrojone masło i 0,5 szklanki wody. Całość zagniatamy w kulę i wkładamy w misce do lodówki na ok. 1 godzinę.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY FARSZ DO TARTY
Warzywa na patelnię wrzucamy na rozgrzany olej i dusimy pod przykryciem ok. 10-15 minut. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mieszamy go w misce z jajkami i śmietaną.
Krok 3: PODPIEKAMY SPÓD TARTY
Formę do tarty smarujemy tłuszczem i rozprowadzamy po jej dnie i ściankach wyjęte z lodówki ciasto. Nakłuwamy widelcem i podpiekamy przez ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C.
Krok 4: PIECZEMY TARTĘ
Wyjmujemy spód z piekarnika, nakładamy na niego warzywa i polewamy śmietaną z serem i jajkami. Pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 200°C.
Zobacz podobne
przepisy
Tarta ze szparagami i cebulą
Szukasz niebanalnego pomysłu na szparagi? Zapiecz je z cebulą, masą jajeczną i kruchym ciastem, tworząc pyszną tartę.
Tarta z cukinią i kozim serem
Tarta na spodzie z ciasta francuskiego z cukinią, kozim serem i szynką to doskonały pomysł na szybki obiad dla całej rodziny!
Quiche z pieczarkami i kurczakiem
Przygotuj quiche z warzywami, kurczakiem i serem! To doskonały pomysł na obiad dla całej rodziny!
Tarta szpinakowa na spodzie z batatów
Szpinak i bataty to doskonałe połączenie, które świetnie sprawdzi się w tarcie. Koniecznie wypróbuj!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kurczak z curry i warzywami w sosie kokosowym
- Mazurek kajmakowy
- Migdałowe ciasteczka
- Kurczak z tymiankiem, oliwkami, pomidorami i cukinią w clafoutis z bakłażana
- Marchwiowe placuszki z sosem serowym
- Sałatka z selera i jajek z ziołami
- Wędzony filet z łososia na grillu z salsą z rukoli i pieczonym selerem
- Szaszłyki z czosnkowych krewetek z sałatką z grejpfruta i awokado
- Uda kurczaka z sałatką z grillowanych warzyw z parowanymi ziemniaczkami
- Śmietankowe ciasto z owocami
- Bezglutenowe ciasto śliwkowe
- Pikantne kulki z morelami
- Tarta ze śliwkami i orzechami pekan
- Gulasz ekstra z dzika w gęstym sosie z ziemniakami
- Tarta z kremem chałwowym
- Tortille z farszem z mięsa wegańskiego i pomidorów
- Wegańskie nuggetsy z surówką i roślinnym sosem „serowym”
- Sok z czarnego bzu – przepis, właściwości, zastosowanie
- Schab ze smażonymi bananami
- Tort owocowy z bitą śmietaną
- Serduszkowe muffiny z konfiturą z pomidorów czekoladowych
- Fasola z makrelą
- Sałatka z buraków z miętą i serem
- Pak choi z jajkiem i wędzonym łososiem
- Domowy blok czekoladowy
- Tort orzechowo-czekoladowy „Manhattan”
- Łosoś z glazurowanym buraczkiem i chrzanowym purée
- Napoleonka waniliowa
- Wegańskie kiełbaski z sałatką
- Kanapka z bekonem, sałatą i pomidorem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
591 dni temu
Trzeba spód dłużej podpiec i bedz
odpowiedz
591 dni temu
Spód podpiekłam dłużej ( ok 25-30) i wychodzi idealna
odpowiedz
631 dni temu
Ciasto sie nie upieklo, lepiej skorzystac z innego przepisu
odpowiedz
841 dni temu
Ta woda, zepsuła ciasto xd
odpowiedz