Tarta z warzywami na patelnię
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • formę do tarty o średnicy 28 cm
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C

Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA SPÓD

Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy pokrojone masło i 0,5 szklanki wody. Całość zagniatamy w kulę i wkładamy w misce do lodówki na ok. 1 godzinę.

Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY FARSZ DO TARTY

Warzywa na patelnię wrzucamy na rozgrzany olej i dusimy pod przykryciem ok. 10-15 minut. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mieszamy go w misce z jajkami i śmietaną.

Krok 3: PODPIEKAMY SPÓD TARTY

Formę do tarty smarujemy tłuszczem i rozprowadzamy po jej dnie i ściankach wyjęte z lodówki ciasto. Nakłuwamy widelcem i podpiekamy przez ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C.

Krok 4: PIECZEMY TARTĘ

Wyjmujemy spód z piekarnika, nakładamy na niego warzywa i polewamy śmietaną z serem i jajkami. Pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 200°C.

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Kuchareczka Kuchareczka
    591 dni temu
    Trzeba spód dłużej podpiec i bedz

    odpowiedz

  • Gość Gość
    591 dni temu
    Spód podpiekłam dłużej ( ok 25-30) i wychodzi idealna

    odpowiedz

  • Adrianna Adrianna
    631 dni temu
    Ciasto sie nie upieklo, lepiej skorzystac z innego przepisu

    odpowiedz

  • Gość Gość
    841 dni temu
    Ta woda, zepsuła ciasto xd

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!