Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: NACINAMY BOCHENEK CHLEBA
Bochenek chleba nacinamy wzdłuż i wszerz, tworząc kratkę (nie przekrawamy bochenka do końca!).
KROK 2: WKŁADAMY DODATKI
Plastry żółtego sera składamy na pół i wkładamy w powstałe nacięcia. Kuleczki mozzarelli przekrawamy na pół, suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki, obydwa składniki umieszczamy w ten sam sposób w chlebie. Całość posypujemy suszonymi ziołami.
KROK 3: PIECZEMY CHLEB
Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez 10-15 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Pieczywo z czterech stron świata
Pita, maca, naan i wiele innych. Poznaj rodzaje chleba popularne w różnych zakątkach świata. Którego chcesz spróbować?
Bułki maślane
To doskonały dodatek do śniadania na słodko. Smakują tak samo wyśmienicie z dodatkami, jak i bez.
Bułeczki bao z szarpaną kaczką
Puszyste ciasto bułeczek bao zamknie w sobie moc azjatyckich smaków! Przygotuj je na parze, wypełnij szarpaną kaczką i orientalnym sosem!
Rwany chlebek ziołowy
Rwany chleb z keksówki? To niecodzienny przepis na domowy chleb z dodatkiem aromatycznego masła ziołowego. Wypróbuj i zaserwuj na leniwe sobotnie śniadanie lub w czasie domówki ze znajomymi.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczarki faszerowane ze szpinakiem
- Muffiny z owocami lasu
- Tort czekoladowo-kawowy
- Zielony sok z jabłek, kiwi i jarmużu
- Delikatne kotlety mielone z serem pleśniowym i szpinak z suszonymi pomidorami
- 2 przekąski na imprezę sylwestrową
- Zapiekanka z amarantusem i tuńczykiem
- Gnocchi z letnimi warzywami
- Kanapki sylwestrowe z pastą śledziową z awokado
- Minifrittaty ze szpinakiem, pomidorami i kozim serem
- Sylwestrowe przekąski z ciasta francuskiego
- Kaszotto z młodą kapustą
- KANAPKA SŁONECZNA Z SUSZONYMI POMIDORAMI
- Zupa krem z pieczonego kalafiora z masłem orzechowym
- Gofrowe kanapki z francuskimi serami
- Wegańskie muffinki czekoladowe
- Kaczka z chrupiącą skórką
- Lody waniliowo-malinowo-kokosowe
- Twarożek z rzodkiewkami
- Sałatka z truskawkami
- Sos z suszonych grzybów
- Babeczki czekoladowe z suszonymi żurawinami
- Lizaki bezowe
- Koktajl z krewetek z awokado i sosem chili
- Szparagi zawijane w szynkę
- Szparagi z szynką parmeńską
- Pizza długo dojrzewająca z szynką parmeńską
- Grillowana klasyczna kanapka tostowa z salami, serem i sałatą lodową
- Praliny z białą czekoladą i ciasteczkami
- Śniadaniowe batoniki czekoladowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)