Kuchnia meksykańska - Kurczak z grilla - przepisy i pomysły:

Kuchnia meksykańska

Kurczak z grilla

wróć do Grill

  • Podkategorie
Zastosuj

Filtry

Trudność

Czas

Diety specjalne

  • Wegetariańskie
  • Wegańskie

Autor dania

Gotowe
Kategorie Filtry
Skrzydełka, piersi, a może jeszcze inne części kurczaka, z których można przyrządzić smakowite dania na grillu. W polskiej kuchni drób, a w szczególności kurczak, zajmuje ważne miejsce na stole, nic więc dziwnego, że jego smak towarzyszy bardzo często również przyjęciom plenerowym. W Kuchni Lidla znajdziecie przepisy i porady, dzięki którym dowiecie się, jak upiec na grillu pysznego kurczaka. Sprawdźcie!

Przepisy na pysznego kurczaka z grilla

Kurczak z grilla to niezastąpione danie sezonu letniego, dlatego warto mieć dobry przepis na jego przyrządzenie. Nieważne, czy będą to skrzydełka, udka czy pierś z grilla, wszystko powinno zostać idealnie skomponowane z dodatkami. Istotną rolę w przygotowaniu kurczaka z grilla odgrywa więc nie tylko marynata, ale również to, co podacie w formie dodatku. Amerykańskie BBQ jest tego idealnym przykładem. Tu na sukces grillowania składa się wiele elementów. Przekonajcie się sami!

Sprawdźcie również pozostałe pomysły Kuchni Lidla na kurczaka z grilla, którego możecie przyrządzić np. w marynacie jogurtowej.

A jeśli nie macie akurat ochoty na kurczaka z grilla w jogurcie, to nic straconego! Kuchnia Lidla przygotowała również coś dla zwolenników pikantniejszych smaków. Udka z kurczaka z grilla w marynacie z imbirem i ostrą papryką z przepisu na uda kurczaka z sałatką z grillowanych warzyw z parowanymi ziemniaczkami będą dla nich propozycją idealną. Smakosze kuchni azjatyckiej z pewnością nie pogardzą także imbirowymi skrzydełkami z grilla przyrządzonymi na ostro. Jeśli jednak nie możecie pozwolić sobie na tak intensywne przyprawy, to skosztujcie łagodniejszych w smaku skrzydełek z grilla w miodzie, które zamiast ognistego żaru dostarczą wam niebiańskiej słodyczy.

Oprócz typowych przepisów na pierś, udka czy skrzydełka z kurczaka z grilla Kuchnia Lidla jest też pełna innych pomysłów. Każdy znajdzie coś dla siebie!

Popularny filet z kurczaka, po który tak często sięgamy również podczas planowania dań z grilla, nie jest więc jedynym rarytasem, który można przyrządzić na ruszcie. Choć prawda jest taka, że jeśli decydujemy się na drób, to najczęściej bierzemy pod uwagę właśnie tę konkretną część kurczaka. Ze wskazówkami Kuchni Lidla przygotowanie piersi z kurczaka z grilla tradycyjnego czy elektrycznego nie będzie stanowić żadnego problemu. Wystarczy zapoznać się z poradami Kuchni Lidla, aby dowiedzieć się, jak przyprawić i zamarynować pierś z kurczaka na grilla. W końcu dobra, aromatyczna marynata to podstawa!

Jak przygotować pierś z kurczaka na grilla?

Zanim umieścimy pierś z kurczaka na grillu, warto wiedzieć, jak wcześniej ją przygotować. Można kupić przyprawy do kurczaka z grilla, jednak gdy mamy więcej czasu, lepiej wykorzystać przepis na marynatę Kuchni Lidla. Własnoręcznie wykonana mieszanka przyprawowa zawsze jest lepsza od tych gotowych. Pierś kurczaka przejdzie na grillu jej wyjątkowym aromatem i będzie smakować wyśmienicie. Jeśli więc do tej pory nie wiedzieliście, jak przyprawić pierś z kurczaka na grilla, to nie wahajcie się ani chwili i kierujcie się wskazówkami Kuchni Lidla. Z nimi grillowanie jest o wiele prostsze!

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!