Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Frytki z batatów
Łączymy przyprawy razem z oliwą z oliwek. Bataty obieramy i kroimy na pół, a następnie na 4 lub 6 części. Ziemniaki wrzucamy do dużej miski i polewamy marynatą – dobrze mieszamy. Bataty układamy na brzegu grilla (w piekarniku pieczemy przez około 25 minut w temperaturze 240°C). Podajemy z sosem z awokado i masłem orzechowym.
Sos z awokado i masłem orzechowym
Małą cebulę i chili drobno kroimy. Awokado rozkrawamy na pół, wyciągamy pestkę. Miąższ nacinamy w paski, a następnie wyciągamy łyżką. Rozgniatamy widelcem. Dodajemy masło orzechowe, koncentrat pomidorowy, cebulę, chili i siekaną kolendrę. Solimy do smaku. Mieszamy z sokiem wyciśniętym z limonek oraz oliwą.
Marynata BBQ do kurczaka lub wieprzowiny
Cebulę grubo kroimy. Do wysokiego naczynia wrzucamy wszystkie składniki marynaty – miksujemy na gładką masę. Nogi kurczaka marynujemy w marynacie w lodówce przez ok. 2 godziny, a następnie grillujemy. Marynata pasuje również do mięsa wieprzowego.
Pieczone frytki z ziemniaków
Ziemniaki myjemy (można je obrać, ale nie trzeba). Kroimy w ćwiartki bądź szóstki. Olej łączymy z przyprawami i mieszamy z ziemniakami. Frytki wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Pieczemy ok. 20 minut, od czasu do czasu obracając. Frytki podajemy z sosem chrzanowym.
Sos chrzanowy
Składniki sosu mieszamy.
Zobacz podobne
przepisy
Polędwiczki wieprzowe barbeque z sałatką z fasoli
Soczyste mięso, chrupiący boczek i aromatyczny, pikantny sos. Wyborna kompozycja dla miłośników wyrazistego smaku!
Domowe hot-dogi z białych kiełbasek
Delikatne bułki, soczyste kiełbaski i pachnąca, smażona cebula. Słynny fast food w domowej, niezwykle pysznej odsłonie!
Stek z polędwicy wołowej z chimichurri
Pomysł na sycący mięsny obiad prosto z grilla – połączenie kuszącej polędwicy wołowej z aromatyczną mieszanką ziół.
Megahamburgery wieprzowe
Starasz się odżywiać się zdrowo, ale masz słabość do hamburgerów? Wypróbuj nasz przepis i przyrządź je samodzielnie.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Fajitas wołowe z warzywami
- Grahamka z masłem orzechowym i owocami
- Brownie czekoladowe z syropem klonowym oraz masłem orzechowym
- 4 sposoby na frytki i dipy
- Kopytka z batatów
- Czekoladowe jajko z niespodzianką
- Frytki warzywne z trzema sosami
- Lasagne jabłkowe
- Awokado zapiekane z jajkiem
- Chlebek bananowy
- Żeberka z tempehu
- Spaghetti z sosem z awokado
- Szparagi z szynką parmeńską
- Zupa krem z pieczonego kalafiora z masłem orzechowym
- Pieczone frytki warzywne z dipem paprykowym
- Śląska ciapkapusta (panczkraut)
- Krem z gotowanym indykiem
- Paszteciki z wędzonego pstrąga
- Guacamole z pomidorami
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pizza rzymska
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
- Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
- KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
- Sajgonki z mięsem mielonym
- Ciasto drożdżowe - przepis podstawowy
- Kiełbaski piwne z grilla
- Burger z fasoli z kremem z mango
- Wegański makaron udon z tofu i warzywami
- Smażony camembert z brzoskwiniowym carpaccio
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)