Piknik - Desery z galaretką - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Galaretka – sprawdzone przepisy na pyszny deser
Galaretka to idealne uzupełnienie deseru. Jej konsystencja sprawia, że całość kompozycji dłużej zachowuje swoją formę. Poza tym desery z galaretką można przechować w lodówce i podać później, w odpowiednim momencie. Jeśli więc zastanawiacie się, jak zrobić deser z galaretką, to pora skorzystać ze wskazówek Kuchni Lidla – znajdziecie tu mnóstwo przepisów na desery z galaretką. Zdecydowanie najpopularniejszym deserem z galaretką jest ten, w którym galaretka łączy się z owocami. Taki duet najczęściej polecają autorzy wielu przepisów na desery, co jednak nie oznacza, że jest to jedyne słuszne połączenie. Galaretka bez dodatków bowiem, za to w różnych smakach, jak np. w przepisie na świąteczne galaretki, może być też wyśmienitym deserem. Warto poeksperymentować w kuchni, aby przekonać się, jak duże wrażenie na gościach może zrobić deser z galaretką. Niech zainspiruje was w tym względzie Kuchnia Lidla.
Desery z galaretką – przepisy:
- biszkopciki z galaretką malinową
- sernik na zimno z porzeczkami i galaretką z cydru
- fantazja jabłkowo-winogronowa
- deser Barcelona – mus cytrynowy z galaretką pomarańczową
- miniserniczki z serka homogenizowanego
Deserowy klasyk – galaretka z owocami
Galaretka z owocami to klasa sama w sobie. Jest znakomitą propozycją deseru, gdy najzwyczajniej w świecie brakuje pomysłu na przekąskę do popołudniowej kawy. Wtedy to właśnie one – desery z galaretką i owocami – wysuwają się na pierwszy plan. Kuchnia Lidla docenia ich smak, dlatego zachęca do skorzystania z przepisów na galaretki w różnej formie i postaci. Wśród nich znajdziecie także przysmaki z galaretką i owocami dla dzieci. Tylko spójrzcie!
- galaretki pomarańczowe w skórce
- deser gruszkowo-malinowy
- kokosowo-limonkowa galaretka z liczi
- galaretka truskawkowa ze spienionym jogurtem
- włoski deser „Fragola”
Przepisy na desery z galaretką
Niektórych zapewne zdziwi fakt, że galaretka może być bez cukru, a nawet bez żelatyny! I choć takie produkty na rynku są nadal rzadkością, to można je kupić zazwyczaj w specjalistycznych sklepach z żywnością. Możecie ich później użyć do przygotowania lekkiej wersji deseru z galaretką i jogurtem czy też deseru z galaretką i budyniem, najlepiej takim domowym. Sprawdźcie, jak krok po kroku przyrządzić deser jogurtowo-truskawkowy według przepisu Pawła Małeckiego i cieszcie się jego wybornym smakiem!