Mięso z grilla - przepisy i pomysły:

Piknik

Mięso z grilla

wróć do Grill

Zastosuj

Filtry

Trudność

Czas

Diety specjalne

Autor dania

Gotowe
Kategorie Filtry
Szaszłyki, polędwiczki, piersi kurczaka czy też kiełbaski. Bez znaczenia, jaki rodzaj mięsa wybierzecie, na grillu zawsze Wam się upiecze! Gdy sezon grillowy w pełni, czas zaopatrzyć się w składniki, dzięki którym przyrządzicie dania mięsne na ruszcie. Spójrzcie, jakie propozycje przygotowała w tej kategorii Kuchnia Lidla.

Podpowiadamy, jak przyrządzić marynatę do mięsa z grilla

Zapewne wiele razy stanęliście przed dylematem, jak zamarynować mięso na grilla, aby w efekcie było kruche i soczyste. Jest na to sposób! Oprócz oczywiście świeżego i w miarę możliwości chudego mięsa, które ostatecznie wrzucicie na grilla, potrzebujecie doskonałej marynaty. A taką zapewni Wam Kuchnia Lidla, która wie najlepiej, jak przyprawić mięso na grilla. Przepis na mieszankę przyprawową do grilla ujawni Wam tajemnicę aromatycznego smaku mięsa na grilla. Jak tylko się z nim zapoznacie, odkryjecie, jak prosto i szybko można przyprawić mięso samodzielnie wykonaną marynatą. A jeśli potrzebujecie dokładniejszych wskazówek, jak przygotować mięso na grilla i co zrobić, żeby mięso z grilla było soczyste, to spójrzcie na pozostałe przepisy Kuchni Lidla.

Mięso na grilla – przepisy:

Mięso z grilla – co zrobić z resztkami

Nawet najbardziej oszczędny gospodarz ma problem z wyliczeniem, ile mięsa potrzeba na grilla w przeliczeniu na jedną osobę. Aby więc uniknąć sytuacji, w której konieczne będzie pozbycie się resztek nie nadających się do spożycia, warto działać szybko, najlepiej od razu po biesiadzie. Gdy stoicie przed dylematem, co zrobić z mięsem, które pozostało z grilla, pamiętajcie, że istnieje wiele możliwości! Pierwszym i najprostszym sposobem jest zamrożenie wszystkich nietkniętych dotąd przysmaków. Równie dobrze możecie też podać je następnego dnia na obiad. Wielu zapewne zastanawia się, jak zatem podgrzać mięso z grilla. Najłatwiej oczywiście w piekarniku lub w mikrofalówce. A jeśli planujecie dalsze gotowanie, to wykorzystajcie pokrojone kawałki mięsa upieczonego na grillu do kolejnych potraw. Z grillowanej piersi kurczaka podzielonej na części szybko i łatwo przyrządzicie m.in. sałatkę cezar.

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!