Przepis z:
Polecany trik:
Kinga Paruzel Jak zrobić zjadalny ogród z resztek warzyw i ziół?
Polecany artykuł:
Kulinarne SOS, czyli wszystko o winie w kuchni
Słodkie kolce jeżyków Pawła zasmakują nie tylko najmłodszym! Spróbuj połączenia kruchych ciasteczek z czekoladową masą pełną migdałów i żurawin!
liczba polubień: 162 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:50 liczba porcji: 5 ten przepis jest wegetariański
Słodko nadziewane rogaliki według przepisu Pawła zachwycają delikatnością ciasta, aromatem nadzienia z maku i marcepanu oraz chrupką, orzechową posypką!
liczba polubień: 143 poziom trudności: trudny czas przygotowania: 3:30 liczba porcji: 10 ten przepis jest wegetariański
Znakomite mięso, charakterne chili i kilka sekretnych składników – oto podstawa sycącego chili con carne według przepisu Karola. Rozgrzej się nim w chłodne, jesienne dni!
liczba polubień: 400 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 2:00 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański
Fanom kuchni wegańskiej Daria Ładocha serwuje pysznego burgera z kotletem z buraków, którego otulają warzywa i gęsty sos z nerkowców!
liczba polubień: 283 poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 5 ten przepis jest wegetariański
Barszcz ukraiński Karola to intensywny smak i kolor, które uzyskasz dzięki mięsnemu wywarowi, odpowiednio dobranym przyprawom i buraczkom gotowanym w skórce!
liczba polubień: 182 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański
Sezonowa dynia smakuje świetnie, gdy upieczemy ją na słodko – na przykład w formie szybkiego ciasta z mąki razowej z dodatkiem cynamonu!
liczba polubień: 182 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 16 ten przepis jest wegetariański
Kwadrans akademicki – tyle czasu wystarczy, by przygotować prostą i szybką warstwową sałatkę studencką w słoiku! Który wariant wypróbujecie jako pierwszy?
liczba polubień: 267 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:15 ten przepis nie jest wegetariański
Jak Węgry, to gulasz – rozgrzewający, warzywny, wegański! W połączeniu z chrupiącym plackiem ziemniaczanym smakuje naprawdę świetnie!
liczba polubień: 449 poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański
Zaskakują serowo-pomidorowym nadzieniem i chrupką panierką – mowa o arancini, kuleczkach z ryżu arborio, które łatwo odtworzysz we własnej kuchni dzięki przepisowi Darii!
liczba polubień: 371 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 6 ten przepis jest wegetariański
Kluseczki w włoskim stylu – kuzynki polskich kopytek – dzięki przepisowi Kingi rumienią się od buraka! Spróbuj, jak smakuje buraczane gnocchi z dodatkiem rukoli i orzeszków pinii!
liczba polubień: 316 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 2 ten przepis jest wegetariański
Pieczone warzywa i własnoręcznie robiony makaron Karol połączył w tradycyjnej zupie pomidorowej! Smakuje tak dobrze jak u babci!
liczba polubień: 591 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański
Brzmi egzotycznie i tak też smakuje! Chakalaka, czyli afrykański gulasz warzywny, to idealny wybór, gdy szukasz lekkiego i aromatycznego dania na szybki obiad z marchewką!
liczba polubień: 951 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 2 ten przepis jest wegetariański
Jeden z popularniejszych przepisów na makaron inspirowanych kuchnią Włoch, w lekkiej, bezmięsnej wersji! Sprawdź, jak Kinga dobiera i łączy składniki wegańskiej carbonary!
liczba polubień: 546 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 2 ten przepis jest wegetariański
Jesienny smak zamknięty w półkruchym cieście, czyli tradycyjne pieczone pierogi z kurkami. Przygotuj je z przepisem Karola, by poznać zalety sezonowej kuchni!
liczba polubień: 265 poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:25 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański
Bądź na bieżąco z nowościami Kuchni Lidla!