Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: PRZYPRAWIAMY MIĘSO
Sól i tymianek mieszamy w misce. Dodajemy pokrojone na kawałki mięso i dokładnie obtaczamy je w przyprawach. Dodajemy 2 łyżki mąki i ponownie mieszamy.
KROK 2: DUSIMY MIĘSO W WINIE
Olej rozgrzewamy w dużym garnku o grubym dnie. Przekładamy do niego mięso. Dodajemy wino, drobno posiekaną cebulę, koncentrat pomidorowy, bulion i pozostałe przyprawy. Całość dusimy pod przykryciem, na małym ogniu ok. 1 godziny.
Jeśli sos będzie zbyt rzadki, dodajemy łyżkę mąki rozrobionej w miseczce z płynem z patelni.
Zobacz podobne
przepisy
Gulasz z jelenia
Jak przygotować mięso jelenia? Wypróbuj przepis Okrasy na gulasz z pysznym purée!
Gulasz z sarny z kluskami śląskimi
Aromatyczny gulasz z sarny i kluski śląskie to klasyka w najlepszym wydaniu według Karola Okrasy!
Gulasz z sarny na winie z pieczarkami
Kawałki szlachetnego mięsa z sarny warto wykorzystać do przygotowania aromatycznego gulaszu na bazie wina. Dodaj do niego pieczarki lub ulubione grzyby i ciesz się smakiem prawdziwych darów
Gulasz ekstra z dzika w gęstym sosie z ziemniakami
Nie ma to jak dobry gulasz z dziczyzny! Teraz przygotujesz go w bardzo prosty i szybki sposób. Wypróbuj ten przepis!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tartaletka z jabłkami
- Grillowane kiełbaski w boczku
- Koktajl waniliowo-malinowy z bazylią
- Perliczka w czerwonym winie
- Kurczak w śmietanie z szampanem i pilawem grzybowym
- Gulasz z dzika z grzybami
- Gulasz z jelenia w warzywach
- Gulasz z jelenia
- Klopsy z mięsa mielonego z fasolką
- Łosoś z salsą z tamarillo i mango
- Fondue serowe
- Gulasz ekstra z dzika w gęstym sosie z ziemniakami
- Stek ze schabu z dzika z miętą i tymiankiem
- Wegański gyros z ciecierzycy w picie
- Tort sushi
Komentarze (0)