
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: PRZYPRAWIAMY MIĘSO
Sól i tymianek mieszamy w misce. Dodajemy pokrojone na kawałki mięso i dokładnie obtaczamy je w przyprawach. Dodajemy 2 łyżki mąki i ponownie mieszamy.
KROK 2: DUSIMY MIĘSO W WINIE
Olej rozgrzewamy w dużym garnku o grubym dnie. Przekładamy do niego mięso. Dodajemy wino, drobno posiekaną cebulę, koncentrat pomidorowy, bulion i pozostałe przyprawy. Całość dusimy pod przykryciem, na małym ogniu ok. 1 godziny.
Jeśli sos będzie zbyt rzadki, dodajemy łyżkę mąki rozrobionej w miseczce z płynem z patelni.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Nuggetsy z kurczaka
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Śledzie po kaszubsku
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Pistacjowy sernik baskijski
- Guacamole
- Przekąski sylwestrowe
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Mini burgery
- Ryba po japońsku
- Śledź w oleju
- Piernik świąteczny
- Jajka na miękko
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ryba z piekarnika
- Uszka z grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)