
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: PRZYPRAWIAMY MIĘSO
Sól i tymianek mieszamy w misce. Dodajemy pokrojone na kawałki mięso i dokładnie obtaczamy je w przyprawach. Dodajemy 2 łyżki mąki i ponownie mieszamy.
KROK 2: DUSIMY MIĘSO W WINIE
Olej rozgrzewamy w dużym garnku o grubym dnie. Przekładamy do niego mięso. Dodajemy wino, drobno posiekaną cebulę, koncentrat pomidorowy, bulion i pozostałe przyprawy. Całość dusimy pod przykryciem, na małym ogniu ok. 1 godziny.
Jeśli sos będzie zbyt rzadki, dodajemy łyżkę mąki rozrobionej w miseczce z płynem z patelni.
Zobacz podobne
przepisy
Gulasz z jelenia
Jak przygotować mięso jelenia? Wypróbuj przepis Okrasy na gulasz z pysznym purée!

Gulasz z sarny z kluskami śląskimi
Aromatyczny gulasz z sarny i kluski śląskie to klasyka w najlepszym wydaniu według Karola Okrasy!

Gulasz z sarny na winie z pieczarkami
Kawałki szlachetnego mięsa z sarny warto wykorzystać do przygotowania aromatycznego gulaszu na bazie wina. Dodaj do niego pieczarki lub ulubione grzyby i ciesz się smakiem prawdziwych darów

Gulasz ekstra z dzika w gęstym sosie z ziemniakami
Nie ma to jak dobry gulasz z dziczyzny! Teraz przygotujesz go w bardzo prosty i szybki sposób. Wypróbuj ten przepis!

Zobacz przepisy
na lato
- Sałatka z zupek chińskich
- Papryka faszerowana z oliwkami
- Marynata do karkówki
- Ryba z piekarnika
- Makaron z kurczakiem i pieczarkami - przepis
- Pyzy z mięsem
- Pikantne leczo ze schabem i cukinią
- Ajwar
- Tarta cytrynowa
- Kurczak po wietnamsku
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Corn dog
- Spaghetti carbonara
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)