Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: PRZYPRAWIAMY MIĘSO
Sól i tymianek mieszamy w misce. Dodajemy pokrojone na kawałki mięso i dokładnie obtaczamy je w przyprawach. Dodajemy 2 łyżki mąki i ponownie mieszamy.
KROK 2: DUSIMY MIĘSO W WINIE
Olej rozgrzewamy w dużym garnku o grubym dnie. Przekładamy do niego mięso. Dodajemy wino, drobno posiekaną cebulę, koncentrat pomidorowy, bulion i pozostałe przyprawy. Całość dusimy pod przykryciem, na małym ogniu ok. 1 godziny.
Jeśli sos będzie zbyt rzadki, dodajemy łyżkę mąki rozrobionej w miseczce z płynem z patelni.
Zobacz podobne
przepisy
Gulasz z jelenia
Jak przygotować mięso jelenia? Wypróbuj przepis Okrasy na gulasz z pysznym purée!
Gulasz z sarny z kluskami śląskimi
Aromatyczny gulasz z sarny i kluski śląskie to klasyka w najlepszym wydaniu według Karola Okrasy!
Gulasz z sarny na winie z pieczarkami
Kawałki szlachetnego mięsa z sarny warto wykorzystać do przygotowania aromatycznego gulaszu na bazie wina. Dodaj do niego pieczarki lub ulubione grzyby i ciesz się smakiem prawdziwych darów
Gulasz ekstra z dzika w gęstym sosie z ziemniakami
Nie ma to jak dobry gulasz z dziczyzny! Teraz przygotujesz go w bardzo prosty i szybki sposób. Wypróbuj ten przepis!
Zobacz wszystkie
przepisy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)