Gulasz ekstra z dzika w gęstym sosie z ziemniakami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • praskę do czosnku

PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:

Mięso przełóż do miski. Skrop oliwą, oprósz solą i pieprzem. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki na minimum 3 godziny.

KROK 1: GOTUJEMY ZIEMNIAKI

Ziemniaki obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy do miękkości ok. 20-30 minut przed wyjęciem mięsa z lodówki.

KROK 2: GOTUJEMY MIĘSO

Mięso podsmażamy ok. 5 minut na mocno rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju. Dodajemy bulion, ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy do momentu uzyskania miękkości mięsa i zagęszczamy sos mąką wymieszaną z odrobiną płynu z patelni. Przyprawiamy pieprzem i solą.

Gulasz podajemy z ziemniakami posypanymi drobno posiekaną pietruszką.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    356 dni temu
    A ile bulionu dodać?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    352 dni temu
    Najlepiej dodać tyle bulionu, by gulasz miał odpowiednią dla Ciebie gęstość. Jest to kwestia całkowicie indywidualna :)

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!