Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- praskę do czosnku
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Mięso przełóż do miski. Skrop oliwą, oprósz solą i pieprzem. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki na minimum 3 godziny.
KROK 1: GOTUJEMY ZIEMNIAKI
Ziemniaki obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy do miękkości ok. 20-30 minut przed wyjęciem mięsa z lodówki.
KROK 2: GOTUJEMY MIĘSO
Mięso podsmażamy ok. 5 minut na mocno rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju. Dodajemy bulion, ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy do momentu uzyskania miękkości mięsa i zagęszczamy sos mąką wymieszaną z odrobiną płynu z patelni. Przyprawiamy pieprzem i solą.
Gulasz podajemy z ziemniakami posypanymi drobno posiekaną pietruszką.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Zupa grzybowa z makaronem
- Krokiety z mięsem
- Przekąski sylwestrowe
- Uszka z grzybami
- Ciasto na pierogi
- Mini burgery
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Śledź w oleju
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Śledzie po kaszubsku
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Makówki śląskie
- Sernik pistacjowy
- Świąteczne pierniczki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (2)
680 dni temu
A ile bulionu dodać?
Odpowiedz
676 dni temu
Najlepiej dodać tyle bulionu, by gulasz miał odpowiednią dla Ciebie gęstość. Jest to kwestia całkowicie indywidualna :)