Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- praskę do czosnku
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Mięso przełóż do miski. Skrop oliwą, oprósz solą i pieprzem. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki na minimum 3 godziny.
KROK 1: GOTUJEMY ZIEMNIAKI
Ziemniaki obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy do miękkości ok. 20-30 minut przed wyjęciem mięsa z lodówki.
KROK 2: GOTUJEMY MIĘSO
Mięso podsmażamy ok. 5 minut na mocno rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju. Dodajemy bulion, ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy do momentu uzyskania miękkości mięsa i zagęszczamy sos mąką wymieszaną z odrobiną płynu z patelni. Przyprawiamy pieprzem i solą.
Gulasz podajemy z ziemniakami posypanymi drobno posiekaną pietruszką.
Zobacz podobne
przepisy
Gulasz z sarny z kluskami śląskimi
Aromatyczny gulasz z sarny i kluski śląskie to klasyka w najlepszym wydaniu według Karola Okrasy!
Gulasz z jagnięciny z kopytkami
Delikatne mięso jagnięce z warzywami i bukietem przypraw, do tego domowe kopytka i… wyśmienity obiad gotowy!
Gęsty, domowy gulasz wołowy
Z najlepszego mięsa wołowego powstaje najlepszy gulasz! Niech kuchnia wypełni się aromatem tego sycącego dania, które z pewnością trafi na Twoją listę ulubionych.
Gulasz z sarny na winie z pieczarkami
Kawałki szlachetnego mięsa z sarny warto wykorzystać do przygotowania aromatycznego gulaszu na bazie wina. Dodaj do niego pieczarki lub ulubione grzyby i ciesz się smakiem prawdziwych darów
Zobacz wszystkie
przepisy
- Domek z piernika
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Ciasto na pierogi
- Pierniki
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Zupa grzybowa z makaronem
- Śledzie po kaszubsku
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Sernik krakowski
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Błyskawiczne pierniczki
- Ryba po japońsku
- Sałatka gyros
- Ciasto marchewkowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
356 dni temu
A ile bulionu dodać?
odpowiedz
352 dni temu
Najlepiej dodać tyle bulionu, by gulasz miał odpowiednią dla Ciebie gęstość. Jest to kwestia całkowicie indywidualna :)