Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- praskę do czosnku
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Mięso przełóż do miski. Skrop oliwą, oprósz solą i pieprzem. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki na minimum 3 godziny.
KROK 1: GOTUJEMY ZIEMNIAKI
Ziemniaki obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy do miękkości ok. 20-30 minut przed wyjęciem mięsa z lodówki.
KROK 2: GOTUJEMY MIĘSO
Mięso podsmażamy ok. 5 minut na mocno rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju. Dodajemy bulion, ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy do momentu uzyskania miękkości mięsa i zagęszczamy sos mąką wymieszaną z odrobiną płynu z patelni. Przyprawiamy pieprzem i solą.
Gulasz podajemy z ziemniakami posypanymi drobno posiekaną pietruszką.
Zobacz podobne
przepisy
Gulasz z sarny z kluskami śląskimi
Aromatyczny gulasz z sarny i kluski śląskie to klasyka w najlepszym wydaniu według Karola Okrasy!
Gulasz z jagnięciny z kopytkami
Delikatne mięso jagnięce z warzywami i bukietem przypraw, do tego domowe kopytka i… wyśmienity obiad gotowy!
Gęsty, domowy gulasz wołowy
Z najlepszego mięsa wołowego powstaje najlepszy gulasz! Niech kuchnia wypełni się aromatem tego sycącego dania, które z pewnością trafi na Twoją listę ulubionych.
Gulasz z sarny na winie z pieczarkami
Kawałki szlachetnego mięsa z sarny warto wykorzystać do przygotowania aromatycznego gulaszu na bazie wina. Dodaj do niego pieczarki lub ulubione grzyby i ciesz się smakiem prawdziwych darów
Zobacz wszystkie
przepisy
- Żeberka ostro pikantne
- Gulasz z dzika z grzybami
- Gulasz z jelenia
- Granita truskawkowa
- Miodowe pancakes z owocami
- Kalafiorowa zupa krem
- Pierś kurczaka z ziemniakami i marchewką z groszkiem
- Gulasz ekstra z jelenia w czerwonym winie
- Bowl z kaszą orkiszową, warzywami i tofu
- Wegański gyros z ciecierzycy w picie
- Stek wołowy w sosie serowo-tymiankowym
- Wegańska pieczeń z czerwonej soczewicy
- Makowiec z jabłkami
- Sos do pizzy
- Pieczona feta pasta z TikToka
- Sakiewki nadziewane plamiakiem i krewetkami podawane z zielonymi szparagami
- Sok pomarańczowo-marchewkowo-jabłkowy z kurkumą
- Crostini z serkiem, ogórkiem i łososiem
- Sałatka z homara z arbuzem
- Sałatka z tuńczykiem i makaronem – przepis
- Szparagi z ziemniaczanym purée z trybulą
- Grillowane wegekiełbaski z sosem miodowo-pomidorowym
- Warkocz z ciasta francuskiego z szynką
- Bulion wołowy
- Chleb chmurka z TikToka
- KRUSZONKA WEGAŃSKA I MALINY ZAPIEKANE POD KRUSZONKĄ
- Agarowe galaretki jagodowe
- Wrapy z kurczakiem w sosie mango
- Wegańskie florentynki
- Pulpety z indyka w sosie kurkowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
317 dni temu
A ile bulionu dodać?
odpowiedz
313 dni temu
Najlepiej dodać tyle bulionu, by gulasz miał odpowiednią dla Ciebie gęstość. Jest to kwestia całkowicie indywidualna :)