Przepis z:
Polecany trik:
Kinga Paruzel Jak zrobić zjadalny ogród z resztek warzyw i ziół?
Polecany artykuł:
Kulinarne SOS, czyli wszystko o winie w kuchni
Masło kasztanowe z dodatkiem orzechów i daktyli to moc jesiennych smaków zamknięta w słoiczku! Sprawdzi się na kanapkach, w tartach i jako nadzienie do naleśników!
liczba polubień: 76 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 5 ten przepis jest wegetariański
Na spotkanie ze znajomymi, na rodzinny obiad – zapiekanka ziemniaczana Karola to szybkie, proste i sycące danie na wiele okazji! Upiecz ją i sprawdź, jak smakuje!
liczba polubień: 627 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:30 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański
Słodkie kolce jeżyków Pawła zasmakują nie tylko najmłodszym! Spróbuj połączenia kruchych ciasteczek z czekoladową masą pełną migdałów i żurawin!
liczba polubień: 162 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:50 liczba porcji: 5 ten przepis jest wegetariański
Słodko nadziewane rogaliki według przepisu Pawła zachwycają delikatnością ciasta, aromatem nadzienia z maku i marcepanu oraz chrupką, orzechową posypką!
liczba polubień: 145 poziom trudności: trudny czas przygotowania: 3:30 liczba porcji: 10 ten przepis jest wegetariański
Znakomite mięso, charakterne chili i kilka sekretnych składników – oto podstawa sycącego chili con carne według przepisu Karola. Rozgrzej się nim w chłodne, jesienne dni!
liczba polubień: 402 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 2:00 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański
Fanom kuchni wegańskiej Daria Ładocha serwuje pysznego burgera z kotletem z buraków, którego otulają warzywa i gęsty sos z nerkowców!
liczba polubień: 282 poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 5 ten przepis jest wegetariański
Barszcz ukraiński Karola to intensywny smak i kolor, które uzyskasz dzięki mięsnemu wywarowi, odpowiednio dobranym przyprawom i buraczkom gotowanym w skórce!
liczba polubień: 183 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański
Sezonowa dynia smakuje świetnie, gdy upieczemy ją na słodko – na przykład w formie szybkiego ciasta z mąki razowej z dodatkiem cynamonu!
liczba polubień: 182 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 16 ten przepis jest wegetariański
Kwadrans akademicki – tyle czasu wystarczy, by przygotować prostą i szybką warstwową sałatkę studencką w słoiku! Który wariant wypróbujecie jako pierwszy?
liczba polubień: 268 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:15 ten przepis nie jest wegetariański
Jak Węgry, to gulasz – rozgrzewający, warzywny, wegański! W połączeniu z chrupiącym plackiem ziemniaczanym smakuje naprawdę świetnie!
liczba polubień: 449 poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański
Zaskakują serowo-pomidorowym nadzieniem i chrupką panierką – mowa o arancini, kuleczkach z ryżu arborio, które łatwo odtworzysz we własnej kuchni dzięki przepisowi Darii!
liczba polubień: 371 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 6 ten przepis jest wegetariański
Kluseczki w włoskim stylu – kuzynki polskich kopytek – dzięki przepisowi Kingi rumienią się od buraka! Spróbuj, jak smakuje buraczane gnocchi z dodatkiem rukoli i orzeszków pinii!
liczba polubień: 316 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 2 ten przepis jest wegetariański
Pieczone warzywa i własnoręcznie robiony makaron Karol połączył w tradycyjnej zupie pomidorowej! Smakuje tak dobrze jak u babci!
liczba polubień: 597 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański
Brzmi egzotycznie i tak też smakuje! Chakalaka, czyli afrykański gulasz warzywny, to idealny wybór, gdy szukasz lekkiego i aromatycznego dania na szybki obiad z marchewką!
liczba polubień: 953 poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 2 ten przepis jest wegetariański